Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

болонеза или теле мач(мач)
Модератор: sapuna
болонеза или теле мач(мач)
Привет,
Искам да си допълня риболовните такъми с теле мач 4,50 м. или болонезе 4,50/5,50 м. Сумата която мога да заделя за въдицата е до 140 лв.
Основно ще се ползва за затворени водоеми и по-рядко за река в тази връзка кое да избера? теле мача или болонезата?
Ако някой може да даде конкретни насоки за модел.....ще бъда благодарен!
Поздрави!
Искам да си допълня риболовните такъми с теле мач 4,50 м. или болонезе 4,50/5,50 м. Сумата която мога да заделя за въдицата е до 140 лв.
Основно ще се ползва за затворени водоеми и по-рядко за река в тази връзка кое да избера? теле мача или болонезата?
Ако някой може да даде конкретни насоки за модел.....ще бъда благодарен!
Поздрави!
Последно промяна от koki на Чет Апр 09, 2009 8:13 pm, променено общо 1 път.
-
- фен клуб-скобар
Re: болонеза или теле мач
Като модел не мога да се сетя, но ти препоръчвам в такъв случай - телемач-а
така мисля разбира се

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Здрасти.Болонеза 4.50 и 5.50 незнам дали има.При тях дължините са закръглени.Ако ще ловиш на водоеми с бавно или средно/бързо течение избери болонезата.Ако се спреш на 5 , 6 ,7 метрова болонеза контрола върху плувката в такова течение ще е много по-добър от колкото с мач или телемач.Ако ще практикуваш риболов на езера/язовири с по-тежки ваглери взимаш телемача,но за мен лично мача е по-добър вариянт.От болонезите ти препоръчвам някои от моделите на Tica - Powerful,Signal,Wonder,Converge.Тези 5-ци са горе доло в твоя ценови диапазон.http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... =rdbol.Тук може да ги разгледаш.
TICA FAN
- nikikati
- ще става разбирач
Виж ТУК колега! Имам петметровия вариант и е убийствен!
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
И зз съм с такава.Доста крехка пръчка в буквалния смисъл / 1-15 акция / , но за сметка на това почти безтегловна и с доста приличен строй.Всяка една риба,трябва да бъде обработвана с кепа,инак рискуваш да я счупиш.Лично аз съм много доволен от нея за сега.nikikati написа:Виж ТУК колега! Имам петметровия вариант и е убийствен!
TICA FAN
-
- и господ не е толокова добър
Не каза за рибите,но щом дилемата е мач-болонеза,предполагам по едри риби.Аз търсих също нещо такова и след доста консултации послушах Ицо(бутник).Взех боло,колмик-дайтона на 5 метра.Ами невероятно здрава въдица,не е от най леките,но това което преживява при мен другаде го няма.Ваглери,бомбарди,фидер хранилки,леко дъно и всичко друго което можеш да сесетиш.Вадих кормурани,вадих нелоши амури от 5,800кг.нагоре,шарани.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Какви парички е тоя дзвер?snegk написа:Взех боло,колмик-дайтона
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
-
- фен клуб-скобар
Сега като се сещам има и боло-мачове, като компромисен вариант взимаш и всичко е 6

Къде е това мултифункционално оръжие???Доколко е удачен този хибрид....???vlado-fidera написа:Сега като се сещам има и боло-мачове, като компромисен вариант взимаш и всичко е 6
Колега как завършва болото в смисъл има ли подвижни водачи на върха? Или всичко е застопорено.....не съм им фен на тези които се движат....по последната секция...nikikati написа:Виж ТУК колега! Имам петметровия вариант и е убийствен!
Благодаря на всички които се включват по темата!

Рибките които ще са ловят основно ще са до килограм по-големи рядко хващам....

Предпочитам нещо по-финно. Но все пак мерси за предложението.snegk написа:Не каза за рибите,но щом дилемата е мач-болонеза,предполагам по едри риби.Аз търсих също нещо такова и след доста консултации послушах Ицо(бутник).Взех боло,колмик-дайтона на 5 метра.Ами невероятно здрава въдица,не е от най леките,но това което преживява при мен другаде го няма.Ваглери,бомбарди,фидер хранилки,леко дъно и всичко друго което можеш да сесетиш.Вадих кормурани,вадих нелоши амури от 5,800кг.нагоре,шарани.![]()

Всички водачи ли са стационарни или има подвижни?sapuna написа:Имам това MAVER BLACK MAGIC 45 и съм много доволен!
Поздрави!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Един подвижен-вторият!
Колега,почти всички нови и модерни болонези имат не по 1 а по-няколко подвижни водача.Боло-мача си е микс между класическа болонеза и мачова пръчка.Малката акция позволява далечно замятане на леки плувки.Има два броя такива в каталога на Шимано,но са доста над цената,която си посочил ти.Ако някой знае,къде има и други модели нека да напише,че и аз се интересувам.Благодаря.
TICA FAN
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Или мач или боло 5м,тва понятие теле-мач не го разбирам,някаква търговска уловка.Пробвах да ловя с един такъв вариант и като го натоварих както аз си знам и познай какво му се случи.Единственото му предимство е,че си запазваш такъма цял,което мен не ме устройва,защото ходейки на едно и също място всеки път го настройвам според рибата.Имам предвид такъма.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Тези подвижни водачи хич не са ми на сърце!SONY написа:Колега,почти всички нови и модерни болонези имат не по 1 а по-няколко подвижни водача.Боло-мача си е микс между класическа болонеза и мачова пръчка.Малката акция позволява далечно замятане на леки плувки.Има два броя такива в каталога на Шимано,но са доста над цената,която си посочил ти.Ако някой знае,къде има и други модели нека да напише,че и аз се интересувам.Благодаря.
Иначе знам ,че е така за съжаление.........ако обче намеря без....

Благодаря за съвета и мнението. Ще разгледам на място някоя друга въдица пък тогава пак ще му мисля!butnik написа:Или мач или боло 5м,тва понятие теле-мач не го разбирам,някаква търговска уловка.Пробвах да ловя с един такъв вариант и като го натоварих както аз си знам и познай какво му се случи.Единственото му предимство е,че си запазваш такъма цял,което мен не ме устройва,защото ходейки на едно и също място всеки път го настройвам според рибата.Имам предвид такъма.

-
- фен клуб-скобар
Тази снимка я копирах от едно мнение на butnik !!!

Освен на шимано не съм виждал на други марки. Обаче тук има много подвижни водачи-а ти викаш, че не ти допадат

Освен на шимано не съм виждал на други марки. Обаче тук има много подвижни водачи-а ти викаш, че не ти допадат