Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Езерото с.Оризаре
-
- вече хвърля и на тежко
Езерото с.Оризаре
Здравейте!Осмелявям се да пиша само да дам малко информация.От скоро живея в Пловдив и гьоловете ми са малко тъмни в околонстта, а първата дупка за която ме информираха беше за езерото в с.Оризаре.Предварително се извинявам за липсата на снимки, но ще се поправя в следващите излети.
Понеже тийновете-двамата ми сина ме предадоха от мързел и други техни интереси, потеглих само с жената.В девет бяхме там и естествено хубавите места бяха заети.Времето перфектно, водата спокойна и .. ледена все още.Подготовката ни беше само за уклей и в резерв за бабушка или перка.Тук искам да благодаря на Томето от магазина на "В.Априлов" за съвета за захранката.Докато си пробивахме път през такъмите на колегите се информирахме за улова, като повечето ни казаха, че работата е "На сКука".След първите 5 топки уклея се събра в петното ,но за 15 минути, след което изчакваше следващо дохранване.Така за час и половина двата килограма захранка беше подадена.Стрелянето на червеи не даде резултат.Разбърках захранка за шаранови рибки - такава имах останала от предния излет и събрах бабушки.Ловихме с директни 5 м, основно 0.10 плувка 0.3 и 0.75 на пропадане, кукичиките променихме от 16 на 18 и накрая 20 с дълго рамо, повод 0.8.Само на "мартеничка" от ситни пинки и дребен бял имаше резултат.течението се смени няколоко пъти.За съжаление в селото явно имаше "ромско мероприятие" и по едно време забумтяха едни чалгии.... и ни изгониха.Не мерихме рибата, но беше не повече от два килограма и малко.Уклеите бяха прилични - около 12 до 15 см. но бабушката дребна.Мястото е доста дълбоко и при затопляне на водата очаквам по-добри риби.
Надявам се да съм бил полезен и ще съм благодарен ако някои даде повече информация за водоеми около Пловдив.
Наслука!
Понеже тийновете-двамата ми сина ме предадоха от мързел и други техни интереси, потеглих само с жената.В девет бяхме там и естествено хубавите места бяха заети.Времето перфектно, водата спокойна и .. ледена все още.Подготовката ни беше само за уклей и в резерв за бабушка или перка.Тук искам да благодаря на Томето от магазина на "В.Априлов" за съвета за захранката.Докато си пробивахме път през такъмите на колегите се информирахме за улова, като повечето ни казаха, че работата е "На сКука".След първите 5 топки уклея се събра в петното ,но за 15 минути, след което изчакваше следващо дохранване.Така за час и половина двата килограма захранка беше подадена.Стрелянето на червеи не даде резултат.Разбърках захранка за шаранови рибки - такава имах останала от предния излет и събрах бабушки.Ловихме с директни 5 м, основно 0.10 плувка 0.3 и 0.75 на пропадане, кукичиките променихме от 16 на 18 и накрая 20 с дълго рамо, повод 0.8.Само на "мартеничка" от ситни пинки и дребен бял имаше резултат.течението се смени няколоко пъти.За съжаление в селото явно имаше "ромско мероприятие" и по едно време забумтяха едни чалгии.... и ни изгониха.Не мерихме рибата, но беше не повече от два килограма и малко.Уклеите бяха прилични - около 12 до 15 см. но бабушката дребна.Мястото е доста дълбоко и при затопляне на водата очаквам по-добри риби.
Надявам се да съм бил полезен и ще съм благодарен ако някои даде повече информация за водоеми около Пловдив.
Наслука!
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Re: Езерото с.Оризаре
Браво.Инак там от ромските къщи до водоема - винаги си бръмчат кючеците.Ако искаш да научиш повече за тънкостите на водоема - Бутника е твоя човек.
Аз там обичам да гоня предимно костур на симеонче.Къде точно ловяхте?

TICA FAN
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря! От страната на бунгалата - срущу тях,/има и барче ../ брегът е отвесен и с няколоко върби - точно между върбите имаше местенце, но предните колеги бяха разхвърляли много буклуци.Прочетох доста неща от Бутника, особенно в секцията за фидер.Надявам се да ме ограмоти малко, шапка свалямSONY написа:Браво.Инак там от ромските къщи до водоема - винаги си бръмчат кючеците.Ако искаш да научиш повече за тънкостите на водоема - Бутника е твоя човек.Аз там обичам да гоня предимно костур на симеонче.Къде точно ловяхте?

Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Внимавай с подхранването,защото е пълно с раци и реагират мигновенно на захранката.Много добре си направил да ловиш на пропадане, понякога това е единстения начин да хванеш нещо.Мястото на което си ловил е подходящо за уклей и червеноперка,а по късно/май-юни/,за каракуда и каленик.
Има доста по-перспективни места.Характерно за езерото,че изборът на място е много важен за успеха при определен вид риба.Внимавай,ако хвърляш навътре от северната страна на носа/фактически вляво от мястото,където си ловил посока Марица/ има постянно опънати мрежи.......
Иначе основната риба,която ще хващаш,ще е червеноперка и чаушан,каракудата също започна да проявява активност на определени места,има и някоя друга щука,толстолоб,костури,карабалъци много рядко бяла риба и шаран,но за последните два вида е нужен майсторлък и търпение............тази година смятам да запиша един шаран в колекцията си и да остане единствено сомът като вид,който не съм хващал на Оризарето.Ще се радвам,да съм ти помогнал,а за останалото можеш спокойно да питаш Бутника.
Има доста по-перспективни места.Характерно за езерото,че изборът на място е много важен за успеха при определен вид риба.Внимавай,ако хвърляш навътре от северната страна на носа/фактически вляво от мястото,където си ловил посока Марица/ има постянно опънати мрежи.......
Иначе основната риба,която ще хващаш,ще е червеноперка и чаушан,каракудата също започна да проявява активност на определени места,има и някоя друга щука,толстолоб,костури,карабалъци много рядко бяла риба и шаран,но за последните два вида е нужен майсторлък и търпение............тази година смятам да запиша един шаран в колекцията си и да остане единствено сомът като вид,който не съм хващал на Оризарето.Ще се радвам,да съм ти помогнал,а за останалото можеш спокойно да питаш Бутника.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- вече хвърля и на тежко
Искренни благодарности за подробностите и най-вече за отзивчивостта!Да разбирам ли, че по време на забраната може да се лови там?аксел написа:Внимавай с подхранването,защото е пълно с раци и реагират мигновенно на захранката.Много добре си направил да ловиш на пропадане, понякога това е единстения начин да хванеш нещо.Мястото на което си ловил е подходящо за уклей и червеноперка,а по късно/май-юни/,за каракуда и каленик.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Би трябвало,но статута там е малко неясен.
валатът не най-лошото нещо на света
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ами не ми се обяснява,Доктора е обяснил каквото знае,някой ден ще идем заедно,живот и здраве и коолкото знам за водоема ще го научиш и ти.А карабалъците не съм ги виждал от 2004.Ако ги имаша както бяха едно време ,все щях да излъжа някой.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря Butnik! Желая успех в неделя на Първенец.Съжелявам, че не мога да се включа поне с директен - "Цветница" е тогава и чакам гости и приятели да ме навестят и да се почерпим.Ще следя мероприятията.Наслука!