Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

3 бързи излета
- Николай Неделков
- учете се от него
3 бързи излета
На последък нямам никакво свободно време и не мога да отделя цял ден за риболов и за това всеки час , в който не съм зает , го прекарвам на най-близката възможна локва
В петък отидохме на село да пИчем ракия... домашна , пернишка, гроздова , 57 града... след разреждане с дестилирана вода 49 града и заложена в буре
И тогава докат протече ракията , реших да намина за 1-2 часа до река Конска.
По това време на годината никога не съм хващал там риба , защото по принцип реката е доста студена и рибата започва да кълве активно чак след края на забраната.
Въпреки всичко бях оптимист.
Не ми се ходеше пеша и за туй тръгнах с колата.
Паркирах се ето тук:

и започнах да си търся място. Обикалях около 40-50 минути , но нивото на водата беше много високо и на нито едно от "дашните" места не можеше да се лови. На края се върнах пак в началото , защото там беше единственото място , на което реката не беше прекалено бърза:

За ранЪ бях взел малко трици , такива дето ги ручат свинйете

Метнах фидерацията и зачаках:

Обаче с тоя фураж си забих такъв автогол , че дори и да е имало риба там се е изпарила на момента.
Видях , че на 10-15 метра от там където хвърлих фидера скачат рибета и беш там с болото.
С първите 2-3 хвърляния имах само анемични подчуквания , но смених земния червей с по-малък такъв и резултата не закъсня.
В следващите 60-70 минути записах 6 кленчета с такъв размер:

Към 12:15 се прибрах да видиме к'во става с пустата ракия и кой аджеба ще требва да я пие
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Днес ми се очертаваше цял свободен ден и бях решил да го прекарам на р. Струма в търсене на бабушки и червеноперки.
Около 8:15 бях на реката и започнах търсенето на рибата.

Стръвта отново беше земен червей.
До 9:00 бях заковал 2 кленчета с такъв размер:

Но точно , когато очаквах да започне по-активно кълване , взе че ми се отвори работа по болници за медицински документи и риболова пропадна
Но късмет... към 10:30 пак бях свободен , но си помислих , че местата по реката вече са заети и започнах да умувам къде да потопя плувката.
След кратко чудене реших да отида на Утайника.

На всички хубави и дашни места имаше хора , но това поне ме обнадежди , че има риба.
Започнах да си търся място и накрая се паркирах тук:

И след малко като се почна с едни бесни кълванета , но нищо. Явно ония гадните кубинки.
Хората по гьола си вадеха каракудета , ама кой лови на торен , кой на бял , кой на леб , а аз на земен цръвик
А и всички имаха захранка , а аз един директен , една импровизирана дънна и 20 цървика
Но все пак каракудите започнаха и при мен.
За около 1 час хванах десетина каракудета с този размр:

Всички бяха само на дънната. На директния кубинките не даваха на каракудата да помирише стръвта дори.
Към 12:15 задуха много силен вятър и реших да се прибирам , че така и така беше ясно още от сутринта , че няма да е много добър риболовен ден.
Ходейки по поляната по път към колата попаднах на едни диви китки и реших да се правя на фотографчия:

И те така...
3 що годе слаби излета , но и 3-те за по-малко от 2 часа риболов , така че мога да кажа , че съм доволен.
Поне се умерисах на риба , а и практикувах любимото хоби , за да не взема да го забравя

В петък отидохме на село да пИчем ракия... домашна , пернишка, гроздова , 57 града... след разреждане с дестилирана вода 49 града и заложена в буре

И тогава докат протече ракията , реших да намина за 1-2 часа до река Конска.
По това време на годината никога не съм хващал там риба , защото по принцип реката е доста студена и рибата започва да кълве активно чак след края на забраната.
Въпреки всичко бях оптимист.
Не ми се ходеше пеша и за туй тръгнах с колата.
Паркирах се ето тук:

и започнах да си търся място. Обикалях около 40-50 минути , но нивото на водата беше много високо и на нито едно от "дашните" места не можеше да се лови. На края се върнах пак в началото , защото там беше единственото място , на което реката не беше прекалено бърза:

За ранЪ бях взел малко трици , такива дето ги ручат свинйете

Метнах фидерацията и зачаках:

Обаче с тоя фураж си забих такъв автогол , че дори и да е имало риба там се е изпарила на момента.
Видях , че на 10-15 метра от там където хвърлих фидера скачат рибета и беш там с болото.
С първите 2-3 хвърляния имах само анемични подчуквания , но смених земния червей с по-малък такъв и резултата не закъсня.
В следващите 60-70 минути записах 6 кленчета с такъв размер:

Към 12:15 се прибрах да видиме к'во става с пустата ракия и кой аджеба ще требва да я пие

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Днес ми се очертаваше цял свободен ден и бях решил да го прекарам на р. Струма в търсене на бабушки и червеноперки.
Около 8:15 бях на реката и започнах търсенето на рибата.

Стръвта отново беше земен червей.
До 9:00 бях заковал 2 кленчета с такъв размер:

Но точно , когато очаквах да започне по-активно кълване , взе че ми се отвори работа по болници за медицински документи и риболова пропадна

Но късмет... към 10:30 пак бях свободен , но си помислих , че местата по реката вече са заети и започнах да умувам къде да потопя плувката.
След кратко чудене реших да отида на Утайника.

На всички хубави и дашни места имаше хора , но това поне ме обнадежди , че има риба.
Започнах да си търся място и накрая се паркирах тук:

И след малко като се почна с едни бесни кълванета , но нищо. Явно ония гадните кубинки.
Хората по гьола си вадеха каракудета , ама кой лови на торен , кой на бял , кой на леб , а аз на земен цръвик

А и всички имаха захранка , а аз един директен , една импровизирана дънна и 20 цървика

Но все пак каракудите започнаха и при мен.
За около 1 час хванах десетина каракудета с този размр:

Всички бяха само на дънната. На директния кубинките не даваха на каракудата да помирише стръвта дори.
Към 12:15 задуха много силен вятър и реших да се прибирам , че така и така беше ясно още от сутринта , че няма да е много добър риболовен ден.
Ходейки по поляната по път към колата попаднах на едни диви китки и реших да се правя на фотографчия:

И те така...
3 що годе слаби излета , но и 3-те за по-малко от 2 часа риболов , така че мога да кажа , че съм доволен.
Поне се умерисах на риба , а и практикувах любимото хоби , за да не взема да го забравя

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: 3 бързи излета

Николайчо, с тия иглики нещо не ми аресваш!
Екстра адаш.Важното е ,че си положил усилия,Изкарал си и по-некое рибе,не е кат без хич. 

TICA FAN
-
- кандидат преподавател
Пролет е избива го на романтизъм,пък може да е флюбенDedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Николайчо, с тия иглики нещо не ми аресваш!

- Николай Неделков
- учете се от него
Краси_поборника написа: и да е срешнал някоя самодива.![]()
В района на тоя водоем има само циганки , нема самодиви

А за китките какво да кажа... ПЕДЕ*АЗКА работа

Честото НеХодене за риба ми се отразява

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Евала Ники.Много добри излетчета си направил!!!
И много финни рибета,си налувил. 

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Евала за разходките, на мене ич не ми остава време на поаследък. А пък за 2часа направо ме мързи да си помисля.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Важното е както каза че си се умирисал на риба 

Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Арна разходка си ударил Ники 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- CERRUTI
- сериозен играч
Евала Ники,поне не си си бил вкъщи а и хем си бил на река,хем и на язовир а и риба си хванал... 
а за захранката(триците) не я подценявай,аз на такива трици съм правил най-голямото разбиване на каракуда...на Искъра.Обаче номера при тях е да вкиснат- аз е така приготвих ги за риболов обаче се отложи с една седмица и ги запазих....и да видиш какво стана

а за захранката(триците) не я подценявай,аз на такива трици съм правил най-голямото разбиване на каракуда...на Искъра.Обаче номера при тях е да вкиснат- аз е така приготвих ги за риболов обаче се отложи с една седмица и ги запазих....и да видиш какво стана

-
- и господ не е толокова добър
Хубаво репортажче

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
-
- сериозен играч
- flyester
- разбира нещата
Супер излети