Яз.Огняново-7.04.,следобяд.

Модератори: bobopeli, sapuna

joco

Яз.Огняново-7.04.,следобяд.

Мнение от joco »

Вчера след обяда,след работа реших да проверя тръгнала ли е рибата.Паля колата,на "Пежо" бял и жито и на язовира.Ходя си само през бариерата на около 100-тина метра от кулата.Директен 8-мица,без ластик,основно 0,12,плувка 1,5гр.,повод 0,08,кука 18 на Оунър.Подробен съм,и ще разберете :oops: защо.Приготвен за капризна и вяла риба(имам 2-3 ходения през последните 10-тина дни :oops: ,та знаех)слагам едно бяла нанизано на куката,замятам на дълбочина 2,50 и почвам да подреждам циганията.Обръщам се,плувка няма,но понеже духаше помислих че е закачка.Засичам,пръта сгънат и "бие",ама яко.Изпотих се,щото кепа не ми беше отворен :oops: .Друг път като отида на водоема,първо го отварям,а тоя път... :!: :!: :oops: Пръта сгънат,рибата яко напъва,притеглям ,държа и т.н.Не знам,сигурно 5мин.поне.Дойде на 2 метра от мен-клен,по-скоро кленчище!!!Мъчих го,дърпа се,глътна въздух,държа го отгоре и не мърда.Протегнах ръка да го хвана и ....скъса повода с последното дърпане :| :finga: Е,после сложих 0,10,кука №16,ама.... :oops: Фанах,не че не фанах.10-тина костура,7-8 клена педарки,имаше и доста фитки,ама ми беше някак си киселко!! :oops: :mrgreen:
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Re: Яз.Огняново-7.04.,следобяд.

Мнение от vlado-fidera »

Уоу, наистина кофти ситуация! Защо винаги става така, когато не сме подготвени за нещо и точно то става :!: :?: :!: Сигурно, за да е по-интересно
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Браво,добър улов. :smt023 Ама да ни подсладиш нас,пусни ни някоя снимчица. :shock:
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

WOW Браво колега.Доста по-добре , от мойто ходене на огняново .
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

Няма как да не ти е било киселко след такова нещо , единствената утеха е че клена си е пак там и другия път шанса да е на твоя страна!
Верния път е най-къс!
Velikana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Velikana »

Браво за хубавия излет колега...за клена не се коси-не е бил твой...другия път още по-голям ще забодеш...ама за това аз кат ида на гьола първо кепа разпъвам, после живарника във водата и чак след това другите такъми :wink:
Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

Да не ти пука не е бил твой. А за излета браво :smt023
Изображение
БАЙ-100-ЯН
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Те за това не ползвам поводи,приятелю
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Там има кленове по 1,5кг. поне за толкова години ходене по Огняново съм го изпитал,затова се избират влакна да са финни,здрави и едва забележими,най добре безцветни,клена е доста подозрителна риба ама удари ли някой трофей емоциите са стрхотни.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

ВИнаги е така .. Кога ти е кофти апе големиЯ ! Именно затова са останали големи - що са хитри хиените :)) Горе главата - той пак ще огладнее :))

п.с. На спининг няма ли резултати там ?
joco

Мнение от joco »

Понеже съм малко претоварен с работа ще отговоря на куп на всички:Водата е ледена и рибата е доста мудна.Дори и костура.Първия път-преди 10-12 дни на плувка 3гр. почти не можеше да се отчете кълване.Разбрах че има такова по изсмуканите червеи. :oops: Смяна на 1,5 с фин такъм и 3 клена и десетина костура с много фитки-натисне леко и няма никой.В същия ден имаше колеги от сутринта(пак бях следобяда),които бяха пълно капо на стандартен монтаж за костур(в смисъл по- тежки плувки и по-големи куки).Повод слагам,защото дълбочината е около 2,50-3,50 м.на различните места.Лови се малко над дъното-има много водорасли(за това не слагам ластик и ползвам малка кука) и понеже има течение се прехвърля често и влакното става на тирбушон.Спининг-виждал съм да пробват,но не съм чувал или виждал за успех.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Пич,приеми го от към веселата страна на нещата :wink: Вярно гадно е ,но не си ли забелязал ,че винаги когато се разсейва човек ,тогава стават дебелите работи..................... :roll:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sarafov »

Пак е нещо, :) браво
Чаушана са лови на тиливизор,майна.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”