Регион Козлодуй

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Регион Козлодуй

Мнение от Stefko »

Не че има нещо за разправяне, ама хайде да кажа 2-3 приказки за риболова по нашия край напоследък: По последни данни около Козлодуй в момента върви добър риболов на средна по размер платика в яз. "Шишманов вал", като от време на време кълве и по някоя таранка, бабушка или уклей :idea: .
На яз. "Ковачица" все още не са правени успешни излети (водата доскоро бе доста студена :!: ), но препдолагам, че е въпрос на дни бабушката и таранката да се активизират и там. Възможно е и някоя платика да тръгне скоро, ако разбира се е отървала кожата от мрежите на арендаторите :evil:
По реките ситуацията е доста неясна: от Огоста пристигат инцидентни информации за морунаж и бяла мряна, от които става видно, че тази пролет "истински" риболов на морунаж там няма да има :roll: . Нивото на водата е доста високо поради огромния Дунав.
На р. Скът риболовът също тече с променлив успех, а за Дунава коментарите са излишни...
Още информация ще има след 1-ви Май, а дотогава - успех и приятни емоции на всички :wink:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Ангел
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел »

Stefko на Шишманов вал преди няколко години рибата беше заразена с някъкв червеи, като чета, че пак ходите на риболов там та си мисля да не е отминала епидемията?
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Аз честно казано не го долюбвам особено този водоем, та не съм много запознат... Все пак си мисля, че рибата не се е изчистила, което не означава, че народа не похапва от нея. Така или иначе рядко взимам риба от там - ловя е за емоция.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Последните информации за язовирите споменати по-горе са почти същите: На "Аспарухов вал" продължават да се ловят платики в диапазона 20-25 см., бабушка и таранка. Инцидентно се хваща и по някой едър уклей или...рак. Има и доста попчета, които на моменти са доста досадни.
На "Ковачица" нещата все още не вървят, но определено има някакво раздвижване. Докато преди 3 седмици беше пълно мъртвило, вчера на плувчица излизаха (макар и с доста мъки) костурчета и попчета, докато на фидерчето се излъгаха няколко хубави бабушки на торен червей. С две думи - риба има, но й трябва още мъъъъничко за да започне активно да папка (доказателство: в мрежите на арендаторите се мъдреха хубави платики, таранки, бели рибки... и раци).
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”