Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

За арендованите водоеми?
Модератор: sapuna
За арендованите водоеми?
рендованитеДоста се чудих къде да пусна тази тема и тук ми се видя най-удачно
Та въпросът ми е следния:
Какви права имаме на платените язовири?Въпросът ми се породи от това,че днес дискутирахме няколко платени водоема на които риболова е тотално забранен
Но язовир взет под аренда рибата задължително се отглежда в сатки и самия арендатор трябва да има определено място за спортен риболов срещу някаква такса,изключвам частните язовири.
Предварително ви казвам,че не съм много запознат с тези арендовани язовири и ако някой е в час да разясни.Много колеги напоследък се оплакват,че отиват на някакъв язовир и се оказва,че е арендован /в случая източен и рибата изловена/и им казват,че риболова е забранен там.
Имаме ли някакво право да знаем дали водоема е арендован или частен и имаме ли някакви права при улова на такива водоеми?
п.п.Ако темата не е на мястото си нека да се премести там където и е мястото!

Та въпросът ми е следния:
Какви права имаме на платените язовири?Въпросът ми се породи от това,че днес дискутирахме няколко платени водоема на които риболова е тотално забранен

Предварително ви казвам,че не съм много запознат с тези арендовани язовири и ако някой е в час да разясни.Много колеги напоследък се оплакват,че отиват на някакъв язовир и се оказва,че е арендован /в случая източен и рибата изловена/и им казват,че риболова е забранен там.
Имаме ли някакво право да знаем дали водоема е арендован или частен и имаме ли някакви права при улова на такива водоеми?
п.п.Ако темата не е на мястото си нека да се премести там където и е мястото!
Последно промяна от Nedeltcho Delev на Пет Апр 10, 2009 3:08 pm, променено общо 1 път.
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: За платените водоеми?
Здрасти Деле 
На платените водоеми единственото право което имаш е да си носиш билета
)) всички останали правила се определят от арендатора или собственика на водоема !
Той казва как !
1 . Брой въдици такса
2. такса без ограничения на въдиците
3.В такасата имаш право на определена бройка шарам или там някаква си риба !
4. Кракаудата се плаща или имаш право до N kg безлатно каракуда
5. Нямаш право да връщаш определени риби във водата , което значи в задължително ги купуваш
)
и още десетки правила , които са си савсем различни за различните водоеми .
Отиваш носиш си билета и правиш нещата както са определни на самия водоем
)
Не казваш каде ще ходим да ги трепим по време на забраната , има ли големи риби там ?
))

На платените водоеми единственото право което имаш е да си носиш билета

Той казва как !
1 . Брой въдици такса
2. такса без ограничения на въдиците
3.В такасата имаш право на определена бройка шарам или там някаква си риба !
4. Кракаудата се плаща или имаш право до N kg безлатно каракуда
5. Нямаш право да връщаш определени риби във водата , което значи в задължително ги купуваш

и още десетки правила , които са си савсем различни за различните водоеми .
Отиваш носиш си билета и правиш нещата както са определни на самия водоем

Не казваш каде ще ходим да ги трепим по време на забраната , има ли големи риби там ?

alcora написа:Здрасти Деле
)

Мисля,че нещо не ме разбра,или аз неправилно зададох въпроса,значи правилата са си правила,НО има и риболов,а въпросът ми е,при арендован язовир има ли право арендатора напълно да забранява риболова на този водоем ?И ако няма право ний имаме ли някакви права?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тука най- добре някой арендатор да разясни!
Последно промяна от veso на Пет Апр 10, 2009 3:39 pm, променено общо 1 път.
Верния път е най-къс!
Чакайте пак да си повторя въпроса,мен не ме интересуват правилата на арендатора,ако ще и 100лв такса да слага и рибата отделно да се плаща,това хич не ме е еня!
Въпросът е"Имали право арендаторът да забранява риболова целогодишно на арендован водоем,като неговите задължения са да отглежда рибата в садки и да предоставя част от водоема за спортен риболов"
Или ако не съм прав,т.с.не запознат,да ми обясните!
Въпросът е"Имали право арендаторът да забранява риболова целогодишно на арендован водоем,като неговите задължения са да отглежда рибата в садки и да предоставя част от водоема за спортен риболов"
Или ако не съм прав,т.с.не запознат,да ми обясните!
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Като вземеш апартамент под наем.... имат ли право да минават през него минувачи и да ползват тоалетната! 

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Зависи какво е записано в договора,ако е залегнало да ползват ще ползват!AL KAPONE написа:Като вземеш апартамент под наем.... имат ли право да минават през него минувачи и да ползват тоалетната!
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: За арендованите водоеми?
Делев това требе да е записано у закона за рибарството и аквакултурите!
Много добре разбирам питането ти и ми е интересно как действително седят нещата.
Може закона да ги задължава да определят район от водоема за любителски риболов.
Но дори и да е така не си струва нервите-знаеш ли на къф човек ще попаднеш-щот мен като дете са ме гърмели с пистолет,без да се интересуват,че искам да си платя било таксата ,било рибата!
Но наистина тези неща требе да се знаят

Много добре разбирам питането ти и ми е интересно как действително седят нещата.
Може закона да ги задължава да определят район от водоема за любителски риболов.
Но дори и да е така не си струва нервите-знаеш ли на къф човек ще попаднеш-щот мен като дете са ме гърмели с пистолет,без да се интересуват,че искам да си платя било таксата ,било рибата!
Но наистина тези неща требе да се знаят

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Неделчо питаи дирекно Кроки тои е наясно с тез работи.
- krokibg
- учете се от него
Ами,Делеф,да беше ми звъннал и да ти кажа за три секунди за какво става въпрос
Ако язовира е даден само за садково отглеждане на риба,човека държащ садките,няма право дори да ти иска такса за това че ще ловиш в район кайто той е длъжен да обяви за любителски риболов.Всичко зависи от това,как е обявен язовира в последното решение на парламента,което коментирахме преди и изброихме кои язовир какъв статут има.Казвам го в прав текст,че арендатора на определен район в който са садките,има права само над този участък където са те и плаща мизерна сума за да си държи садките и да гледа рибата вътре а не свободна.Едно е да даваш 1000-2000лв на година за да имаш садки във водоема,съвсем друго е да плащаш 10-12 000 лв годишно за целия водоем !!!
НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ,ПО ДОГОВОР АРЕНДАТОРА/човека плащащ за да има садки там/ Е ДЛЪЖЕН ДА ЗАРИБЯВА ЯЗОВИРА С РИБА И ТРЯБВА ДА ПУСКА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОПРЕДЕЛЕНА БРОЙКА ЗАРИБИТЕЛ ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ РИБОЛОВЦИ БЕЗ ДА ВЗИМА ТАКСА.В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ ПО ЗАКОН ТОВА Е ВИНАГИ ВТИЧАЛОТО/аза/НА ЯЗОВИРА КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЕ ЛОВИ !!!
Надявам се сега ще правите разлика от водоеми обявени и дадени за садково отглеждане на риба и тези които изцяло човека си плаща наема на водоема и сам решава как да си продава рибата която пуска.Дали ще я лови с мрежи или с гриб,дали ще пуска рибари с въдици да я ловят и да си плащат,нещата в двата случая са коренно различни.И така,плаща ли само за садките,спокойно можете да вдигнете джабала ако ви гони от района в който може да ловите и е определен за това.Викате ИАРА или полицията и нещата се решават веднага.Може и договора да му отнемат ако не спазва правилата одобрени от парламента.Може и малко да съм се повтарял някъде,но в общи линий това е всичко,Дано съм Ви бил полезен !!!

НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ,ПО ДОГОВОР АРЕНДАТОРА/човека плащащ за да има садки там/ Е ДЛЪЖЕН ДА ЗАРИБЯВА ЯЗОВИРА С РИБА И ТРЯБВА ДА ПУСКА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОПРЕДЕЛЕНА БРОЙКА ЗАРИБИТЕЛ ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ РИБОЛОВЦИ БЕЗ ДА ВЗИМА ТАКСА.В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ ПО ЗАКОН ТОВА Е ВИНАГИ ВТИЧАЛОТО/аза/НА ЯЗОВИРА КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЕ ЛОВИ !!!
Надявам се сега ще правите разлика от водоеми обявени и дадени за садково отглеждане на риба и тези които изцяло човека си плаща наема на водоема и сам решава как да си продава рибата която пуска.Дали ще я лови с мрежи или с гриб,дали ще пуска рибари с въдици да я ловят и да си плащат,нещата в двата случая са коренно различни.И така,плаща ли само за садките,спокойно можете да вдигнете джабала ако ви гони от района в който може да ловите и е определен за това.Викате ИАРА или полицията и нещата се решават веднага.Може и договора да му отнемат ако не спазва правилата одобрени от парламента.Може и малко да съм се повтарял някъде,но в общи линий това е всичко,Дано съм Ви бил полезен !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!