тази играчка работи ли?

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

бай ламбри
новобранец
новобранец

тази играчка работи ли?

Мнение от бай ламбри »

колеги може ли някой да каже дали часовника сонар на humminbird RF35 Advanced Sonar Watch работи и колко качествено?
защото прилича на играчка.
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: тази играчка работи ли?

Мнение от POPOV »

Пробвал съм за кратко на река Humminbird RF25, който е същия с тази разлика че се прикрепва за пръчката, но иначе работи по същия начин. За разлика от по сериозните модели от тази марка има двуцветен дисплей (черно/бяло) и ниска разделителна способност. Като предимство на RF25 и RF35 е тяхната компактност водеща до несравнимо удобство при риболов от бряг и интезивно придвижване. Аз лично бих ти препоръчал RF25 модела (лови с 10тина метра по далече от R35 - до 45 метра далечина), доволен съм от него, показва релефа на дъното, дълбочината и температурата на повърноста (там където е сондата), а също и наличие на риба (символ), но не съм сигурен дали символа е само 1 размер или са 3 както е при по-серозните модели. Сондата (безжичната) е при всички модели на марката е с тегло 28 грама (1 унция) която се връзва за влакното и се замята и тегли (освенн когато служи и за плувка). Работи само когато е в контакт с вода, когато се извади се самоизключва. Излъчва ултрзвукови импулси с честота 125 килохерца а лъчът (еднолъчева е) е 90 градуса насочен право надолу от корема и.
Последно промяна от POPOV на Съб Апр 11, 2009 6:32 pm, променено общо 1 път.
с-ма1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от с-ма1 »

Добре колеги,скоро съм на мислил и аз да си зимам сонар,а нищо не разбирам от тях ваще ми изглеждат надежни,ако може да ви помола дами дадете някоя друга снимка и горе доло каква пара са благодаря предварител но. :wink:
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

Ето този който препоръчах на колегата: Humminbird Smartcast RF25:
Изображение

Като цена е 220 лв. в в България, а от САЩ е малко по-евтин. Но сондите им работят на различни честоти: европейския е на малко над 400 Мегахерца, а американския е на 916 мегахерца. Това е най-добрия избор от компактните сонари, по добро решение е от часовника (RF35). Иначе според зависи от парите, от некомпактните добри решения са RF15 (430 лв.) и PIRANHAMAX 230PT (2 сонди - безжична и двулъчева, най-доброто, но скъпо - 570 лв.).
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”