СИВ червей или "ЕЛЕКТРОНЕН"

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
kalinborisov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

СИВ червей или "ЕЛЕКТРОНЕН"

Мнение от kalinborisov »

Друга хубава стръв за мряна при риболов на тежко е сивият червей. Ползвал съм го в долното течение на Искъра и дава страхотен резултат. Винаги има едно "но" и то е свързано със сезонността на стръвта. Намира се само есента и рано пролетта. Червеят живее по влажни места където има паднали листа от широколистни дървета с които се храни. Това е и начинът му на съхранение. Съд с влажни листа от които в последствие остава само "арматурата". Успех на всички колеги :)
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Ще дадеш ли някакъв линк или латинското име да видим как изглежда?
За пръв път го чувам :oops: .Да не е някаква гасеница :?:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
mrenaro
новобранец
новобранец

Мнение от mrenaro »

ми да ние тука му викаме "лежляк" - ларва на пеперуда,има и други имена ,ако потърсите по форума ще ги видите :) :) :)
ТРЕПЕРЕТЕ МРЕНИ.........ИДВАМ
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

tazi larva si e dosta populqrna .
Izvinqvam se che pisha na latinica , vse oshte nqmam internet v kvartirata.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Явно аз съм задръстен :oops: Стръв за мряна в листата още не съм търсил.
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Най често аз си ги набавям сивите червей до някое малко и чисто поточе и то не под листата ,а под мъха.Съхранявам го също в мъх.Между другото един път бях забравил едни червей доста дълго време и забелязах че в бурканчето след това имаше не пеперуди,а някакви мухи подобни на мъжките комари(онези грамадните дето не хапят)И до ден днешен съм си мислел че са ларва на такива насекоми.Иначе е убийствена стръв за мрена и кефал.Свидетел съм как двама извадиха над 5 кила мрени(по 300 др предимно,но имаше и няколко над половинка)и то за около час(привечер до стумняване).На мен нервите през това време не ми издържаха и си изпросих щото нямах.Добре че хората бяха щедри и имаха в наличност бая.аз от своя страна захрани обилно със пинки и бял.Оказа се обаче че пипаше само на сивия и то по 2 големи червея на 2ри номер кука.хващахме само яки мрени със почти всяко хвърляне.С нетърпение пак ще ида там този уикенд добре подготвен естествено.
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

на сивия червей му казват силикат май , поне така знам аз. на пролет много му налитат кефалите на язовир бебреш
GEDAK
новобранец
новобранец

Re: СИВ червей или "ЕЛЕКТРОНЕН"

Мнение от GEDAK »

Нощенки (Noctuidae) Нощенки се наричат голям брой видове пеперуди, при които както възрастните, така и ларвите са активни главно през нощта. Ларвите на подземните нощенки (пролетна, зимна, ипсилонова и удивителнозначна), ca наречени сиви червеи поради оцветяването си.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”