Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

СИВ червей или "ЕЛЕКТРОНЕН"
Модератор: Paublo_Eskobar
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
СИВ червей или "ЕЛЕКТРОНЕН"
Друга хубава стръв за мряна при риболов на тежко е сивият червей. Ползвал съм го в долното течение на Искъра и дава страхотен резултат. Винаги има едно "но" и то е свързано със сезонността на стръвта. Намира се само есента и рано пролетта. Червеят живее по влажни места където има паднали листа от широколистни дървета с които се храни. Това е и начинът му на съхранение. Съд с влажни листа от които в последствие остава само "арматурата". Успех на всички колеги 

- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Най често аз си ги набавям сивите червей до някое малко и чисто поточе и то не под листата ,а под мъха.Съхранявам го също в мъх.Между другото един път бях забравил едни червей доста дълго време и забелязах че в бурканчето след това имаше не пеперуди,а някакви мухи подобни на мъжките комари(онези грамадните дето не хапят)И до ден днешен съм си мислел че са ларва на такива насекоми.Иначе е убийствена стръв за мрена и кефал.Свидетел съм как двама извадиха над 5 кила мрени(по 300 др предимно,но имаше и няколко над половинка)и то за около час(привечер до стумняване).На мен нервите през това време не ми издържаха и си изпросих щото нямах.Добре че хората бяха щедри и имаха в наличност бая.аз от своя страна захрани обилно със пинки и бял.Оказа се обаче че пипаше само на сивия и то по 2 големи червея на 2ри номер кука.хващахме само яки мрени със почти всяко хвърляне.С нетърпение пак ще ида там този уикенд добре подготвен естествено.
Re: СИВ червей или "ЕЛЕКТРОНЕН"
Нощенки (Noctuidae) Нощенки се наричат голям брой видове пеперуди, при които както възрастните, така и ларвите са активни главно през нощта. Ларвите на подземните нощенки (пролетна, зимна, ипсилонова и удивителнозначна), ca наречени сиви червеи поради оцветяването си.