Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Та онзи ден се наканих да прескоча до реката да си опитам късмета на плувка.Желанието ми бе да ловя дребна рибка като облез,платика,косат и някои с червени перки.Реката обачеее много голяма!

Тук обичам да ловя,но както се види нивото не ми позволи много да се разпростирам.Надеждите ми обаче бяха попарени още в зародиш от улова на 2-3 попчета.Така или иначе бях предвидил да стоя до обяд,та извадих спининга и реших да пробвам няколко дръвца които бях изработил тия дни.Останах доволен от творенията си защото не съм имитирал ,а просто си фантазирах.Явно съм нарушил спокойствието на разбойника,защото взе да нервничи и да гони дреболяка към брега.Това му действие ме окуражи и замятах още по настървено.Успешните от миналата година примамки обаче не го заинтригуваха и рекох пак да сложа едната нова.Дръвцето е плуващо около 5 см и около 7-9 гр.
След приводняването обрах леко линията и моментално последва удар.Аванса бях оставил много отпуснат и бандюгата се засили да бяга.Да ама не.Победих го !!!!

Мислех да го изям на място,но се отказах в последния момент.Нямах сол
.Ама накрая след голяма борба със себе си ,му подарих живота.Нали ще расте,може пак да се срещнем.

Днес съм зает,но утре пак ще ида.Водата се затопля а с това и надеждите ми за по резултатни излети.Това е за сега от мен!!!

Тук обичам да ловя,но както се види нивото не ми позволи много да се разпростирам.Надеждите ми обаче бяха попарени още в зародиш от улова на 2-3 попчета.Така или иначе бях предвидил да стоя до обяд,та извадих спининга и реших да пробвам няколко дръвца които бях изработил тия дни.Останах доволен от творенията си защото не съм имитирал ,а просто си фантазирах.Явно съм нарушил спокойствието на разбойника,защото взе да нервничи и да гони дреболяка към брега.Това му действие ме окуражи и замятах още по настървено.Успешните от миналата година примамки обаче не го заинтригуваха и рекох пак да сложа едната нова.Дръвцето е плуващо около 5 см и около 7-9 гр.
След приводняването обрах леко линията и моментално последва удар.Аванса бях оставил много отпуснат и бандюгата се засили да бяга.Да ама не.Победих го !!!!

Мислех да го изям на място,но се отказах в последния момент.Нямах сол

Днес съм зает,но утре пак ще ида.Водата се затопля а с това и надеждите ми за по резултатни излети.Това е за сега от мен!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Браво Венци !
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Виж ги в личната галерия на колегатаzdravko82 написа:Ще помоля някой да направи снимките големи, много искам да ги видя. Благодаря ...ozidi написа:днеска от 9,00 до 14,00 на дунава малко по надолу от с.Бръшлян пълно капо пробвах и на бившиа плавателен канал и там нищо освен мрежи и мрежи с кола трудно се стига но по вода може да се стигне до страшни места предполагам (имаше поне 7-8 лодки който щъкаха насам натам да опъват мрежи по плитчините да дебнат рибоците като хвърлят хаивера --така ме светнаха лодкарите) мамка му

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте днес бях на Щтръклево само 5 таранки за цял ден, и то на пружина .Колегата до мен направи половин живарник на жито аз нямах. На червеи не пипа вообще,и само до обяд калве после само вятър еееееее много вятър неска беее.
-
- сериозен играч
Колега имаше ли много хора?mmirchev71 написа:Здравейте днес бях на Щтръклево само 5 таранки за цял ден, и то на пружина .Колегата до мен направи половин живарник на жито аз нямах. На червеи не пипа вообще,и само до обяд калве после само вятър еееееее много вятър неска беее.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- научил се да хвърля
Ще помоля някой да направи снимките големи, много искам да ги видя. Благодаря ...[/quote]
Виж ги в личната галерия на колегата
[/quote]
Малко не мисля днес, нали съм именник
. И аз бях сред природата, но само да се разходим и да хапнем за празника. Браво Венци, успехи и занапред. Риба на Дунава в този период и ниво е хубава новина. Поздрави
Виж ги в личната галерия на колегата

Малко не мисля днес, нали съм именник

Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
-
- вече хвърля и на тежко
20 души някадеnick71 написа:Колега имаше ли много хора?mmirchev71 написа:Здравейте днес бях на Щтръклево само 5 таранки за цял ден, и то на пружина .Колегата до мен направи половин живарник на жито аз нямах. На червеи не пипа вообще,и само до обяд калве после само вятър еееееее много вятър неска беее.
Ние голяма греда ядохме на Текето в събота. За цял ден 1 таранка, попчета и часовници. Ужас. Имах информация от четвъртък, че са ловяли доволно навсякъде на бели червеи и стериопор бял. Да ма не. Имах 2 удара на попче - нереализирани.
колегида знаете случаино как варви улова на пет кладенци,защото ми казаха че бутало, сом и бяла риба, и каракуда
-
- сериозен играч
Най-вече сомPA_PO написа:колегида знаете случаино как варви улова на пет кладенци,защото ми казаха че бутало, сом и бяла риба, и каракуда

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Колега Този водоем е пуст.И има само каракуди и някой друг шарао.Но ако имаш излишни пари и време .Това е мястото .Последния път беше вход 10лв с 3 пръчки !!!Шарана се плаща.Ако си хванеш.PA_PO написа:колегида знаете случаино как варви улова на пет кладенци,защото ми казаха че бутало, сом и бяла риба, и каракуда
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Пет кладенци е пуснат от 10.04.2009. Таксата е 10лв за 3 сопи, каквото хванеш е безплатно. Засякох се с едни познати на Текето, които бяха ходили там. Казват, че имало много дребосък на плувка, на дъното извадили 2 шаранчета едното 1.5кг другото 0.500кг (като го пуснали). Това е за Пет Кладенци, инфото е от 10.04.2009.
-
- кандидат преподавател
Някой нещо да е чувал за Чифлика
Чух , че може да се лови и излизала каракуда - нали го бяха източили миналата година как стават теа работи 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Риболова го забраняват от 21.04-05.06.