Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Как ще постъпите? Ама честно!
Модератор: dantho.mihov
Как ще постъпите? Ама честно!
Пускам тази тема, защото ми е интересно как бихте постъпили в следния случай. Като знаете, че дневната норма за риболовния излет е 3 кг риба, какво ще направите, ако още в началото на излета уловите 1 бр. риба с такова тегло, или толкова много кълве, че "не дава да хвърлиш" и набързо уловите няколко риби със същото тегло? Тогава вие : 1) веднага си тръгвате , или 2)
пускате рибата (рибите) обратно във водата, като продължавате да си ловите, като остава да ви топли само спомена, запечатан с цифровия фотоапарат. Или...3) вие ще кажете какво предлагате?
Защото, ако дойдат ония с тефтерите, изобщо няма да ви се радват, че ги "скубите", и ще ви "ощавят"!
Е ?
п.п. Допълнително към темата, за кето се извинявам, внасям и следния въпрос : как смятате, количеството от 3 кг достатъчно ли е, малко ли е, или е недостатъчно за 1 излет. Предполагам, че мненията ще са различни, тъй като има колеги, които практикуват риболова като вид спорт, но не консумират рибата като храна; докато, предполагам, че повечето риболовци ходят, за да хванат и за да консумират рибата. Тук има значение и колко члена е семейството, колко пъти в седмицата се готви рибата за ядене, и т.н. Все интересни въпроси. Защото имам един колега, с който ходим за риба, удава му се и хваща риба, но никой в семейството му не я консумира, и знаете ли защо? Ми защото, според думите му, на никой не му се занимавало с чистенето на рибата. Иначе след всеки излет си носи рибата, прибира я във фризера, ама за какво му е...Най-чудно ми беше веднъж, като му бях на гости, и като ми се похвали и ми показа една маломерна почти пъстърва, от предходната година!
Мумия, не риба, ама за да му повярва някой, видите ли, я пазел!!! Лично аз никога не се презапасявам с риба-оставям си за едното пържене, и другата я пускам. Пък и това е един вид повод за следващия риболов. Вие какво мислите по въпроса?
Между другото, прави впечатление, че тази тема не е от най-любимите за дискутиране, по които може да си "говорим" честно(за разлика от темите за политика, бездействието на ИАРА и т.н. Само 24 отзива, от близо 300 разгледали.

Защото, ако дойдат ония с тефтерите, изобщо няма да ви се радват, че ги "скубите", и ще ви "ощавят"!

Е ?
п.п. Допълнително към темата, за кето се извинявам, внасям и следния въпрос : как смятате, количеството от 3 кг достатъчно ли е, малко ли е, или е недостатъчно за 1 излет. Предполагам, че мненията ще са различни, тъй като има колеги, които практикуват риболова като вид спорт, но не консумират рибата като храна; докато, предполагам, че повечето риболовци ходят, за да хванат и за да консумират рибата. Тук има значение и колко члена е семейството, колко пъти в седмицата се готви рибата за ядене, и т.н. Все интересни въпроси. Защото имам един колега, с който ходим за риба, удава му се и хваща риба, но никой в семейството му не я консумира, и знаете ли защо? Ми защото, според думите му, на никой не му се занимавало с чистенето на рибата. Иначе след всеки излет си носи рибата, прибира я във фризера, ама за какво му е...Най-чудно ми беше веднъж, като му бях на гости, и като ми се похвали и ми показа една маломерна почти пъстърва, от предходната година!

Между другото, прави впечатление, че тази тема не е от най-любимите за дискутиране, по които може да си "говорим" честно(за разлика от темите за политика, бездействието на ИАРА и т.н. Само 24 отзива, от близо 300 разгледали.

Последно промяна от valentin_l_ivanov на Вто Апр 14, 2009 1:51 am, променено общо 4 пъти.
- sineokiat
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Как ще постъпите? Ама честно!
б със сигурност

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Избирам отговора,че имам право на една риба над 3 кг + 3 кг допълнителни фатям си нормата и почвам да скубя,снимам и пускам

Без риболов няма любов !
Имаш право на една риба над 3 кг. или 3 кг. на дребно.А не 3 + 3. 

TICA FAN
При така описаното ,ако съм уловил няколко добри риби с тегло в рамките на и около 3-те кг.,най вероятно ще си запазя една от тях ,а другите ще ги пусна обратно.И то,не защото ще ме е страх от проверяващият или от това,че съм минал нормата,а поради факта,че една е напълно достатъчна за мезе на бирата след излета.И,ако искаш да хванеш -трябва и да пуснеш.... 

взимам сефтето от 3 кила,всички други рибета ги пускам...ако са по малки.Ако има следващ трофей по-голям от 3 кг...пускам първото рибе.Зависи и какви са рибите,като марка 

Оставям си една дето ми хареса и продължавам да ловя, като другите пускам веднага
Вероятно е след една около 3 кг да оставя риболова и да се оттдам на

-
- вече хвърля и на тежко
След еднодневен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби,но не повече от 8 бр.или до 3кг от всички останали видове риби,с изключение на на еденичен екземпляр с по-голямо тегло.Това пише на гърба на билетаSONY написа:Имаш право на една риба над 3 кг. или 3 кг. на дребно.А не 3 + 3.
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Ами именно.В случая,когато можеш да задържиш повече от 3 кг. риба е,когато хванеш 4 кг. шаран примерно.
TICA FAN
Това, на гърба на билета, сме го чели всички. Ти как би постъпил? За сега само бат Данчо и Shtilio са на вярна следа-другото е локуми! Пак казвам, пускам темата, защото в много от репортажите си по нашите водоеми всички ние показваме, че ловим риба с общо тегло, понякога надхвърлящо нормата и се създава впечатление у "гостите", че наистина вършееме без мярка, което буди и тяхното негодувание от Форума ни!sudjuka написа:След еднодневен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби,но не повече от 8 бр.или до 3кг от всички останали видове риби,с изключение на на еденичен екземпляр с по-голямо тегло.Това пише на гърба на билетаSONY написа:Имаш право на една риба над 3 кг. или 3 кг. на дребно.А не 3 + 3.
Последно промяна от valentin_l_ivanov на Вто Апр 14, 2009 1:50 am, променено общо 3 пъти.
- enterprise
- вече хвърля и на тежко
ще запазя по-едрите риби...малките ги пускам ...ако така здраво кълве мога да запазя до към 5 кила,ако е бяла риба,шаран и каракуда ...оттам нагоре твърдо- не...преминавам границата с 2 кг...говоря ако хващам само по-едри екземпляри...просто съм честен...понякога взимам над нормата с 1 до 2 кг...в замяна често обирам боклуците около водоема ,разселвам малки линчета из чернооченските микроязовирчета-опитвам се да компенсирам малкото зло,което върша...
-
- вече хвърля и на тежко
Зависи-може и да понадхвърля нормата,ама със сигурност няма да е с много,а може и всичката риба да върнаvalentin_l_ivanov написа: Това, на гърба на билета, сме го чели всички. Ти как би постъпил? За сега само бат Данчо и Shtilio са на вярна следа-другото е локуми! Пак казвам, пускам темата, защото в много от репортажите си по нашите водоеми всички ние показваме, че ловим риба с общо тегло, понякога надхвърлящо нормата и се създава впечатление у гостите, че наистина вършееме без мярка, което буди и негодувание от Форума!

Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
-
- сериозен играч
Ами щом сте го чели,трябва да се съобразявате с правилата и закона,и един ден на гърба на билета ще пише,''Разрешен улов за деня,без лимит''това пише на моите билети.valentin_l_ivanov написа:Това, на гърба на билета, сме го чели всички.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
сичко на консерва 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".