РИБОЛОВА ТАЗИ ВЕЧЕР - ПРЪТ И КОРДА

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

РИБОЛОВА ТАЗИ ВЕЧЕР - ПРЪТ И КОРДА

Мнение от Cougar »

Малко късничко е тази вечер като за писане на разказ, а и риболова ми беше тъкмо 40 мин след работа и по тези причини ще карам в телеграфен стил.

Отивам на мястото, а там 2 коли вече паркирани. И то познати коли.
Слизам долу и ги гледам хората заложили на червей и чакат. Аз ги знам много добре какво чакат, но лошото на червея е че и шаран и тукашните скобари го налапват.

Завързвм си аз блесната и почвам. "Колегите" хвърлиха по още веднъж и като видях как им падат оловата в реката ми стана ясно че в този вир скоро риба няма да клъвне. То вярно че река голяма, но и рибите не са толкова без сетива. Като връх на всичко един "мухар" нагази с гащеризона от другия бряг и се нагласи за атака оттам.

Аз съответно отстъпих надолу по реката. Бях с маратонките, хич не се и сетих за моя гащеризон. То бяха едни каманаци и едни закрити от треви процепи между тях.

Стигнах накрая там където смятах че са рибоците. Направих 2 замятания и бззз.зззз.ззз рибата зацепи надолу из вира с такава скорост че бих се обзаложил че ще се добере до езерото на 50-60км надолу. И пръта огънат на 2 и положението беше напълно извън контрол. Че и по камъните едва се добрах до един паднал в реката пън с цел да парирам евентуалното омотаване на рибата около него. Те или пън търсят или камък и я са го намерили, край!

Както и да е. Този рибок няма късмета да избяга.

Мога само да кажа че блесните Но3 правени в Пловдив (май най-големите) са добри.

Кордата - това жълто TORTUE също в случая не попречи на улова. Опасенията ми са че този цвят е ярък и въпреки малкия диаметър, ще плаши рибата.

За пръчките. Някои питаха за FENWICK (тази фашистка американска марка) Аз си взех 2, които са от по-ниските им модели НМХ и са леки (Light и Extra Light). Едната е специално за съомга, но бих казал че и 2-те не са съвсем подходящи за това което ловя. Огъват се чак и в дръжката.

Опасност да се счупят обаче няма. Материалите са здрави.

Четох скоро как някой си беше счупил пръчката като дръпнал по здраво закачен клон.

Аз какво боравене с прът съм гледал........майко мила. То не бе яко опъване, че дърпане със все сила че чак подскачане и....оня ми ти прът така и не се счупи!!!!

Гледайте какъв е материала. Трябва да е поне графит IM6.

Ето и някоя снимка. Излезе малко над 3кг и 62см.

Изображение

Изображение

Изображение
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Първо се научи, кога се слага пълен член и кога не и тогава ела да пишеш простотиите си! Когато "риболова" е подлог се слага пълен член ЪТ!
Fishing Forever
CGR

Мнение от CGR »

Добрев написа:Първо се научи, кога се слага пълен член и кога не и тогава ела да пишеш простотиите си! Когато "риболова" е подлог се слага пълен член ЪТ!
Твоя пък проблем какъв е?

Ти си учил-недоучил ако питаш мен, защото аз изречение не виждам за да ми говориш за "подлог". Къде ми е "сказуемото" и точката. Като ги намериш ШУ си получиш "УТ"-а.

И това не ти е форум по литература.

Я по добре прочети за яз. Морун и ползвай някои от преложенията ми там "за зеленото", "валериана" и т.н. Ако не ти помогнат, ами въже на врата му е цаката. То ШУ те успокои :лол:

Най-добре да си спрете вашите истински простотии нямащи нищо общо с ловенето на риба, защото и ти Добрев няма да спечелиш в глупавата игра на заяждане. Още от самото начало си загубил вече :лол:

Аз съм прекаленно зает да ближа задници на средностатистически американци за да се занимавам с "УТ"-ове като теб. :лол:
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

РИБОЛОВА МИНАЛАТА НЕДЕЛЯ

Мнение от Cougar »

Я да пусна някоя и друга снимка от миналата неделя.

Тук има реки в които риболова на пъстърва е разрешен до 31 декември. Понеже са малко и става голям калабалък покрай тях, и понеже аз нямам време и отивам когато рибата е вече неплашена до смърт след обяд, резултатите не са от най-блестящите. Интересното е че мястото е много добро за разходка. Потока е много тесен и труден за замятане, а рибите в някои случаи са гиганти над 5кг - амрейканки, балканки и сйомги цохо.

Приятел ми разказа как видял 10 годишно дете да вади 5кг пъстърва там като просто си държало пръта здраво в ръцете и боравело с 30ЛБ корда. Аз до момента там голяма пъстърва не съм закачал, като изключим сйомгите, но и имам само 2-3 излета в мястото.

Друго интересно нещо от излета беше да видя голяма американка как се разхожда с откъсната блесна в уста и после да намеря поредната трофейна блесна на напълно достъпно място до брега.

Американката на снимката е около 40см - най-дребната мигрираща американка която съм хващал.

Изображение
\
Изображение

Изображение
LaFontaine
новобранец
новобранец

Мнение от LaFontaine »

Много интересни статии сте написали. :D Пъстървовият риболов с изкуствени примамки ми е любимия. Но за съжаление не съм успял все още да хвана риби с такива колосални размери. В USA всичко ли е толкова голямо :shock:
LaFontaine
новобранец
новобранец

Мнение от LaFontaine »

и въобще какво е това икъде се намира "the tree tops". :?:
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

LaFontaine написа:и въобще какво е това икъде се намира "the tree tops". :?:
Да, има голямо количество едри риби наоколо, но времето да ги ловя ми е накъсяло много. Нормално е ако някой за ден хване 10-30 риби от 2-10+ кг на определени реки. Тихоокеански съомги има много но са от интерес за риболова в реките само за около месец.

"the tree tops" е навсякъде където бродя. В момента това е Онтарио-Канада, но кой знае за колко време.

Изображение
CGR

Мнение от CGR »

ПЕНН написа:Сега ше ме обявят за чист българин ама май там е за мрежа,добре че няма повече от наше мрежари да вкарат челен опит,шото досега да са ги опоскали всички тия местенца.
ПЕНН написа:Сега ше ме обявят за чист българин ама май там е за мрежа,добре че няма повече от наше мрежари да вкарат челен опит,шото досега да са ги опоскали всички тия местенца.
О….тук наоколо е цвета на световното бракониерство – И поляци И руснаци И канадци И китайци И черни танганаъци, всеки по негов метод я трепе.

Преди няколко седмици, като ходих тъкмо на тази река за хайвер, гледам риба в доволно количество. Навсякъде по някоя има И пляскат нагоре по бързеите. Хванах си няколко, прибрах си хайвера, даже (сега гледай какво става) една се беше заблудила в един плитък ръкав та я хванах направо с ръка И това ми спести 10-15 минути теглене. Та връщам се аз към колата вече почти по мръкнало и…..бре насреща ми светлини като от товарен влак в тунел. Да, ама аз съм в реката нагазил И се спускам надолу, а тази светлина пак в реката И идва нагоре.

“Брех!” Едва що не извиках от изумление. Оказа се че е находчив бракониер със минйорска каска с лампа на главата, който проверяваше вировете ! Имаше си И приятел за прибиране на улова. Какво ли не може да се види, но да свърши рибата…..никога!
LaFontaine
новобранец
новобранец

Мнение от LaFontaine »

Cougar, нямате ли още някоя интересна като горните статия,а също така и други снимки,на някоя съомга например. И между другото защо nickname ви е Cougar. Да не би този представител на големите котки да е и той добър риболовец.
Петър Петров

Мнение от Петър Петров »

Еййй Кугър да не ни премяташ нещо как така в Канада бракониери бе :shock: ето PENN пише че в щатите за най малкото нещо и се ръсиш яко а при вас излиза че е като при нас :(
CGR

Мнение от CGR »

LaFontaine написа:Цоугар, нямате ли още някоя интересна като горните статия,а също така и други снимки,на някоя съомга например. И между другото защо nickname ви е Цоугар. Да не би този представител на големите котки да е и той добър риболовец.
Да, намират ми се и статии и снимки на сйомги. Ще пусна нещо довечера ако остане време. Чудя се сега както сън на работа и е 10 часа дали да не отида на обяд до реката да я пробвам в обедната почивка. Ама май няма защото апарата ми не е в колата....
Петър Петров написа:Еййй Кугър да не ни премяташ нещо как така в Канада бракониери бе :шоцк: ето ПЕНН пише че в щатите за най малкото нещо и се ръсиш яко а при вас излиза че е като при нас :(
А, сети ме за моя приятел който е най-съзнателен блюстител на закона. Отишъл той с още един рибар на една река на север и на едно доста достъпно място си закачил една сйомга и я извадил. Сйомгата се оказала женска с хайвер, а приятеля ми никога не убива риби. Хайвера му трябвал, та взел и издоил рибата след което я пуснал обратно в реката.
Тъкмо направил това и зад гърба му се показал тукашният ЦО (Conservation Officer) т.е. "горски".

"Ти сега знаеш ли какво направи неправилно?" и "Не се опитвай да бягаш"

Той приятеля ми е на към 50 години, а неговия buddy на 75 !! Едва ли им е било до бягане......

Глобили ги по $240 на калпак за това че пуснали рибата обратно след като са и взели хайвера. Ако са я взели, и после изхвърлили от колата някъде край пътя са щяли да бъдат ОК.

Закони.... :шоцк:

Мен добре че не са ме хващали още. Ловил съм от most, а това било забранено.....
CGR

Мнение от CGR »

"Цоугар" освен че е пума, в Canada също означава възрастна жена преследваща по-млади пичове.

В US за това ползват "ДемиМоорс", ПЕНН ще може да ми поправи спеллинга на въпросното име ако не съм го докарал :Д
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Sjomgite

Мнение от Cougar »

Както бях обещал пускам 2-3 снимки от миналия месец когато ловувах за хайвер. Хайверът като стръв е интересна тема, но няма да е тази вечер. Рибоците са бая големи и е мъка да се носят на където и да било, и е най-лесно човек да ги пусне обратно.

Изображение

Изображение

Ако изглежда така, значи няма хайвер - мъжка.
Изображение

Ето го и приятеля Питър, една седмица преди да го глобят за онази злощастна съомга. Тази също я издоихме и я пуснахме, но нямаше никой наоколо
Изображение

Качих разни снимки тук на "Галерии" преди седмица, може на някого да са интересни.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Лелей,това го няма и в приказките...
CGR

Мнение от CGR »

КАРАМЕЛ написа:Лелей,това го няма и в приказките...
Този пич на снимката днес е за риба. Аз пък съм на работа.....И като знам къде отива и какво е времето......

Викаше ми: "Ти трябваше да си седнал на дипломатически преговори с шефа и съпружеското тяло още от лятото, та да знаят от далече кога ще отсъстваш".

Сега за наказание ми е обещал да заснеме всяка риба която е хванал днес и да ми прати всички снимки по мейла......

Този мейл хич няма да искам да го отварям :cry:
Но дано утре се измъкна за моя къде по-мизерен риболов :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”