Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВА ТАЗИ ВЕЧЕР - ПРЪТ И КОРДА
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Cougar
- ще става разбирач
РИБОЛОВА ТАЗИ ВЕЧЕР - ПРЪТ И КОРДА
Малко късничко е тази вечер като за писане на разказ, а и риболова ми беше тъкмо 40 мин след работа и по тези причини ще карам в телеграфен стил.
Отивам на мястото, а там 2 коли вече паркирани. И то познати коли.
Слизам долу и ги гледам хората заложили на червей и чакат. Аз ги знам много добре какво чакат, но лошото на червея е че и шаран и тукашните скобари го налапват.
Завързвм си аз блесната и почвам. "Колегите" хвърлиха по още веднъж и като видях как им падат оловата в реката ми стана ясно че в този вир скоро риба няма да клъвне. То вярно че река голяма, но и рибите не са толкова без сетива. Като връх на всичко един "мухар" нагази с гащеризона от другия бряг и се нагласи за атака оттам.
Аз съответно отстъпих надолу по реката. Бях с маратонките, хич не се и сетих за моя гащеризон. То бяха едни каманаци и едни закрити от треви процепи между тях.
Стигнах накрая там където смятах че са рибоците. Направих 2 замятания и бззз.зззз.ззз рибата зацепи надолу из вира с такава скорост че бих се обзаложил че ще се добере до езерото на 50-60км надолу. И пръта огънат на 2 и положението беше напълно извън контрол. Че и по камъните едва се добрах до един паднал в реката пън с цел да парирам евентуалното омотаване на рибата около него. Те или пън търсят или камък и я са го намерили, край!
Както и да е. Този рибок няма късмета да избяга.
Мога само да кажа че блесните Но3 правени в Пловдив (май най-големите) са добри.
Кордата - това жълто TORTUE също в случая не попречи на улова. Опасенията ми са че този цвят е ярък и въпреки малкия диаметър, ще плаши рибата.
За пръчките. Някои питаха за FENWICK (тази фашистка американска марка) Аз си взех 2, които са от по-ниските им модели НМХ и са леки (Light и Extra Light). Едната е специално за съомга, но бих казал че и 2-те не са съвсем подходящи за това което ловя. Огъват се чак и в дръжката.
Опасност да се счупят обаче няма. Материалите са здрави.
Четох скоро как някой си беше счупил пръчката като дръпнал по здраво закачен клон.
Аз какво боравене с прът съм гледал........майко мила. То не бе яко опъване, че дърпане със все сила че чак подскачане и....оня ми ти прът така и не се счупи!!!!
Гледайте какъв е материала. Трябва да е поне графит IM6.
Ето и някоя снимка. Излезе малко над 3кг и 62см.

Отивам на мястото, а там 2 коли вече паркирани. И то познати коли.
Слизам долу и ги гледам хората заложили на червей и чакат. Аз ги знам много добре какво чакат, но лошото на червея е че и шаран и тукашните скобари го налапват.
Завързвм си аз блесната и почвам. "Колегите" хвърлиха по още веднъж и като видях как им падат оловата в реката ми стана ясно че в този вир скоро риба няма да клъвне. То вярно че река голяма, но и рибите не са толкова без сетива. Като връх на всичко един "мухар" нагази с гащеризона от другия бряг и се нагласи за атака оттам.
Аз съответно отстъпих надолу по реката. Бях с маратонките, хич не се и сетих за моя гащеризон. То бяха едни каманаци и едни закрити от треви процепи между тях.
Стигнах накрая там където смятах че са рибоците. Направих 2 замятания и бззз.зззз.ззз рибата зацепи надолу из вира с такава скорост че бих се обзаложил че ще се добере до езерото на 50-60км надолу. И пръта огънат на 2 и положението беше напълно извън контрол. Че и по камъните едва се добрах до един паднал в реката пън с цел да парирам евентуалното омотаване на рибата около него. Те или пън търсят или камък и я са го намерили, край!
Както и да е. Този рибок няма късмета да избяга.
Мога само да кажа че блесните Но3 правени в Пловдив (май най-големите) са добри.
Кордата - това жълто TORTUE също в случая не попречи на улова. Опасенията ми са че този цвят е ярък и въпреки малкия диаметър, ще плаши рибата.
За пръчките. Някои питаха за FENWICK (тази фашистка американска марка) Аз си взех 2, които са от по-ниските им модели НМХ и са леки (Light и Extra Light). Едната е специално за съомга, но бих казал че и 2-те не са съвсем подходящи за това което ловя. Огъват се чак и в дръжката.
Опасност да се счупят обаче няма. Материалите са здрави.
Четох скоро как някой си беше счупил пръчката като дръпнал по здраво закачен клон.
Аз какво боравене с прът съм гледал........майко мила. То не бе яко опъване, че дърпане със все сила че чак подскачане и....оня ми ти прът така и не се счупи!!!!
Гледайте какъв е материала. Трябва да е поне графит IM6.
Ето и някоя снимка. Излезе малко над 3кг и 62см.
Твоя пък проблем какъв е?Добрев написа:Първо се научи, кога се слага пълен член и кога не и тогава ела да пишеш простотиите си! Когато "риболова" е подлог се слага пълен член ЪТ!
Ти си учил-недоучил ако питаш мен, защото аз изречение не виждам за да ми говориш за "подлог". Къде ми е "сказуемото" и точката. Като ги намериш ШУ си получиш "УТ"-а.
И това не ти е форум по литература.
Я по добре прочети за яз. Морун и ползвай някои от преложенията ми там "за зеленото", "валериана" и т.н. Ако не ти помогнат, ами въже на врата му е цаката. То ШУ те успокои :лол:
Най-добре да си спрете вашите истински простотии нямащи нищо общо с ловенето на риба, защото и ти Добрев няма да спечелиш в глупавата игра на заяждане. Още от самото начало си загубил вече :лол:
Аз съм прекаленно зает да ближа задници на средностатистически американци за да се занимавам с "УТ"-ове като теб. :лол:
- Cougar
- ще става разбирач
РИБОЛОВА МИНАЛАТА НЕДЕЛЯ
Я да пусна някоя и друга снимка от миналата неделя.
Тук има реки в които риболова на пъстърва е разрешен до 31 декември. Понеже са малко и става голям калабалък покрай тях, и понеже аз нямам време и отивам когато рибата е вече неплашена до смърт след обяд, резултатите не са от най-блестящите. Интересното е че мястото е много добро за разходка. Потока е много тесен и труден за замятане, а рибите в някои случаи са гиганти над 5кг - амрейканки, балканки и сйомги цохо.
Приятел ми разказа как видял 10 годишно дете да вади 5кг пъстърва там като просто си държало пръта здраво в ръцете и боравело с 30ЛБ корда. Аз до момента там голяма пъстърва не съм закачал, като изключим сйомгите, но и имам само 2-3 излета в мястото.
Друго интересно нещо от излета беше да видя голяма американка как се разхожда с откъсната блесна в уста и после да намеря поредната трофейна блесна на напълно достъпно място до брега.
Американката на снимката е около 40см - най-дребната мигрираща американка която съм хващал.

\

Тук има реки в които риболова на пъстърва е разрешен до 31 декември. Понеже са малко и става голям калабалък покрай тях, и понеже аз нямам време и отивам когато рибата е вече неплашена до смърт след обяд, резултатите не са от най-блестящите. Интересното е че мястото е много добро за разходка. Потока е много тесен и труден за замятане, а рибите в някои случаи са гиганти над 5кг - амрейканки, балканки и сйомги цохо.
Приятел ми разказа как видял 10 годишно дете да вади 5кг пъстърва там като просто си държало пръта здраво в ръцете и боравело с 30ЛБ корда. Аз до момента там голяма пъстърва не съм закачал, като изключим сйомгите, но и имам само 2-3 излета в мястото.
Друго интересно нещо от излета беше да видя голяма американка как се разхожда с откъсната блесна в уста и после да намеря поредната трофейна блесна на напълно достъпно място до брега.
Американката на снимката е около 40см - най-дребната мигрираща американка която съм хващал.
\
-
- новобранец
-
- новобранец
- Cougar
- ще става разбирач
Да, има голямо количество едри риби наоколо, но времето да ги ловя ми е накъсяло много. Нормално е ако някой за ден хване 10-30 риби от 2-10+ кг на определени реки. Тихоокеански съомги има много но са от интерес за риболова в реките само за около месец.LaFontaine написа:и въобще какво е това икъде се намира "the tree tops".
"the tree tops" е навсякъде където бродя. В момента това е Онтарио-Канада, но кой знае за колко време.
ПЕНН написа:Сега ше ме обявят за чист българин ама май там е за мрежа,добре че няма повече от наше мрежари да вкарат челен опит,шото досега да са ги опоскали всички тия местенца.
О….тук наоколо е цвета на световното бракониерство – И поляци И руснаци И канадци И китайци И черни танганаъци, всеки по негов метод я трепе.ПЕНН написа:Сега ше ме обявят за чист българин ама май там е за мрежа,добре че няма повече от наше мрежари да вкарат челен опит,шото досега да са ги опоскали всички тия местенца.
Преди няколко седмици, като ходих тъкмо на тази река за хайвер, гледам риба в доволно количество. Навсякъде по някоя има И пляскат нагоре по бързеите. Хванах си няколко, прибрах си хайвера, даже (сега гледай какво става) една се беше заблудила в един плитък ръкав та я хванах направо с ръка И това ми спести 10-15 минути теглене. Та връщам се аз към колата вече почти по мръкнало и…..бре насреща ми светлини като от товарен влак в тунел. Да, ама аз съм в реката нагазил И се спускам надолу, а тази светлина пак в реката И идва нагоре.
“Брех!” Едва що не извиках от изумление. Оказа се че е находчив бракониер със минйорска каска с лампа на главата, който проверяваше вировете ! Имаше си И приятел за прибиране на улова. Какво ли не може да се види, но да свърши рибата…..никога!
-
- новобранец
Да, намират ми се и статии и снимки на сйомги. Ще пусна нещо довечера ако остане време. Чудя се сега както сън на работа и е 10 часа дали да не отида на обяд до реката да я пробвам в обедната почивка. Ама май няма защото апарата ми не е в колата....LaFontaine написа:Цоугар, нямате ли още някоя интересна като горните статия,а също така и други снимки,на някоя съомга например. И между другото защо nickname ви е Цоугар. Да не би този представител на големите котки да е и той добър риболовец.
А, сети ме за моя приятел който е най-съзнателен блюстител на закона. Отишъл той с още един рибар на една река на север и на едно доста достъпно място си закачил една сйомга и я извадил. Сйомгата се оказала женска с хайвер, а приятеля ми никога не убива риби. Хайвера му трябвал, та взел и издоил рибата след което я пуснал обратно в реката.Петър Петров написа:Еййй Кугър да не ни премяташ нещо как така в Канада бракониери бе :шоцк: ето ПЕНН пише че в щатите за най малкото нещо и се ръсиш яко а при вас излиза че е като при нас
Тъкмо направил това и зад гърба му се показал тукашният ЦО (Conservation Officer) т.е. "горски".
"Ти сега знаеш ли какво направи неправилно?" и "Не се опитвай да бягаш"
Той приятеля ми е на към 50 години, а неговия buddy на 75 !! Едва ли им е било до бягане......
Глобили ги по $240 на калпак за това че пуснали рибата обратно след като са и взели хайвера. Ако са я взели, и после изхвърлили от колата някъде край пътя са щяли да бъдат ОК.
Закони.... :шоцк:
Мен добре че не са ме хващали още. Ловил съм от most, а това било забранено.....
- Cougar
- ще става разбирач
Sjomgite
Както бях обещал пускам 2-3 снимки от миналия месец когато ловувах за хайвер. Хайверът като стръв е интересна тема, но няма да е тази вечер. Рибоците са бая големи и е мъка да се носят на където и да било, и е най-лесно човек да ги пусне обратно.

Ако изглежда така, значи няма хайвер - мъжка.

Ето го и приятеля Питър, една седмица преди да го глобят за онази злощастна съомга. Тази също я издоихме и я пуснахме, но нямаше никой наоколо

Качих разни снимки тук на "Галерии" преди седмица, може на някого да са интересни.
Ако изглежда така, значи няма хайвер - мъжка.
Ето го и приятеля Питър, една седмица преди да го глобят за онази злощастна съомга. Тази също я издоихме и я пуснахме, но нямаше никой наоколо
Качих разни снимки тук на "Галерии" преди седмица, може на някого да са интересни.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Този пич на снимката днес е за риба. Аз пък съм на работа.....И като знам къде отива и какво е времето......КАРАМЕЛ написа:Лелей,това го няма и в приказките...
Викаше ми: "Ти трябваше да си седнал на дипломатически преговори с шефа и съпружеското тяло още от лятото, та да знаят от далече кога ще отсъстваш".
Сега за наказание ми е обещал да заснеме всяка риба която е хванал днес и да ми прати всички снимки по мейла......
Този мейл хич няма да искам да го отварям

Но дано утре се измъкна за моя къде по-мизерен риболов