Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Чепинци и яз. Сопот
Модератор: sapuna
- Диканаров
- кандидат преподавател
Чепинци и яз. Сопот
Вчера, като се прибрах от язовир Сопот, комшии ме неприятно изненадаха! Били на Чепинци и имало табели, че е платен риболов! Някакъв, неизвестен и неиндентифициран минавал и събирал по 5лв. Инфото не е проверено лично от мен! Моля ако някой има нещо по въпроса, което знае да го съобщи!Аз ще проверя до събота!По време на забраната това бе едно от малкото спасителни за риболовците място , разрешено за риболов със заповед на МЗГ.
На Сопот водата се е вдигнала и е на 3-4м от максималното ниво! Явно до юни ще се напълни до горе. Навъдил се е бибан, което не ме радва! Внучката извади за 2ч. 15 броя! В горният участък, до устието на Топля, излиза каракуда и оклей. Видях 4 броя тролещи лодки, но излязоха без уловени риби. Всички колеги се оплакваха, че на екранът не им е индицирана хубава риба. Било пусто! Видяли единични риби и малки пасажи, за които предполагат, че са от дребен костур! Дано мрежарите да не са обрали язовира през зимното маловодие! Доста мрежа е била извадена и унищожена, но кой знае колко още е имало!
На Сопот водата се е вдигнала и е на 3-4м от максималното ниво! Явно до юни ще се напълни до горе. Навъдил се е бибан, което не ме радва! Внучката извади за 2ч. 15 броя! В горният участък, до устието на Топля, излиза каракуда и оклей. Видях 4 броя тролещи лодки, но излязоха без уловени риби. Всички колеги се оплакваха, че на екранът не им е индицирана хубава риба. Било пусто! Видяли единични риби и малки пасажи, за които предполагат, че са от дребен костур! Дано мрежарите да не са обрали язовира през зимното маловодие! Доста мрежа е била извадена и унищожена, но кой знае колко още е имало!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- 100yan
- вече хвърля и на тежко
Re: Чепинци и яз. Сопот
В събота бях на Чепинци, и не видях да има никакви табели за платен водоем, и никой не е идвал да иска такса.
Но бяха преградили пътя с камъни от двете страни от Околовръстното и от към Чепинци.
Мой колега е ходил в неделя и никой не е събирал такса.
Но бяха преградили пътя с камъни от двете страни от Околовръстното и от към Чепинци.
Мой колега е ходил в неделя и никой не е събирал такса.
- Assassin23
- вече хвърля и на тежко
Това е за Сопот от 12.04
След състезанието отидохме на вчерашното място! В 15:30 започнахме хвърлянето на въдиците 4 дънни за таранка 1 плувка за костур на рибка и 1 чип за уклей!Не след дълго се хвана и първата таранка около 500гр. ,след нея дойде и костур.Така до 19:00 бяхме хванали 8 таранки 5 костура и няколко уклейки общо всичко е 6кг. + уклея от състезанието!Ето и снимки:

След състезанието отидохме на вчерашното място! В 15:30 започнахме хвърлянето на въдиците 4 дънни за таранка 1 плувка за костур на рибка и 1 чип за уклей!Не след дълго се хвана и първата таранка около 500гр. ,след нея дойде и костур.Така до 19:00 бяхме хванали 8 таранки 5 костура и няколко уклейки общо всичко е 6кг. + уклея от състезанието!Ето и снимки:

Последно промяна от Assassin23 на Вто Апр 14, 2009 10:05 pm, променено общо 1 път.
- crazybot
- фен клуб-скобар
Ба мама муДиканаров написа:Били на Чепинци и имало табели, че е платен риболов! Някакъв, неизвестен и неиндентифициран минавал и събирал по 5лв.

- MITKO70
- кандидат преподавател
Както ви казах миналата седмица ,работата е кофти http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=31&t=22877,но чак и пари да иска.Но нищо чудно,новия път беше затворен с камъни от към селото ,довършваха ги при околовръсното и като нищо може да го затвори.Че ,пътя е частен ,така е,че е купил земя от другата страна добре,но водата и рибата не са негови,не е и направил нищо по този въпрос.Иначе я извадиха мрежичката при драгата,като дойде първата смяна ,за това ще им стане рай.Ако стане това ще трябва да се постави въпроса в ИАРА,ЛРС-София север ,за какво го зарибяваха миналата година. 

Всичко може,но не всеки го можe.

Въпросът е - Чия собственост е баластриерата? Аз мисля,че е на община Нови Искър ,изхождайки от това,че Чепинци е към същата община.Като втори въпрос -какво ще стане по време на забраната?Нали се сещате от минали години-куцо и сакато е на Негован и Чепинци.Представям си ,как ще е тая година-ония кито "стопанисват" Чепинската баластриера ще им се е.е мамата от талази от рибари ,риболовци и купонджии и други подобни....Но , ние трябва да помислим ,какво ще стане след това...протести,бунтове и по крути мерки срещу узорпаторите на водоемите ни

- crazybot
- фен клуб-скобар
Имам един роднина дето работи като пазач вечер на кариерата .Може би той я пуска тая мрежа ,а иначе ги псува бракониерите като е на маса .Ще трябва сериозно да си поговориме .MITKO70 написа:Иначе я извадиха мрежичката при драгата,като дойде първата смяна ,за това ще им стане рай.Ако стане това ще трябва да се постави въпроса в ИАРА,ЛРС-София север ,за какво го зарибяваха миналата година.