Нимфи за КЕФАЛ

Модератори: Павел Иванов, sestrata

LaFontaine
новобранец
новобранец

Нимфи за КЕФАЛ

Мнение от LaFontaine »

Ако някой случайно знае някакви модели нимфи за кефал, би ли ми изпратил имената на някои по-известни /и евентуално с какви материлали се израбоват/.
LaFontaine
новобранец
новобранец

Re:flyfishing

Мнение от LaFontaine »

Добре де няма ли поне един мухар, с който да обменя малко опит относно този завладяващ риболов - мухарският. :!: :?:
CGR

Ре:флъфишинг

Мнение от CGR »

LaFontaine написа:Добре де няма ли поне един мухар, с който да обменя малко опит относно този завладяващ риболов - мухарският. :!: :?:
Ловя и на муха и мока д ати кажа това, онова.

Вече писах тук че кафяви мокри мухи ще са добри за кефала.

НО.....Истината не е основно в мухата. Истината е във времето и във това как замяташ и къде, и също как се доближаваш до мястото.

Ако успяваш да хвърляш точно до паднали клони до другия бряг и в плитчини където са рибите без да ги изплашиш, ще се хванат и на най-невероятна гама мухи......
LaFontaine
новобранец
новобранец

Мнение от LaFontaine »

Както разбрах от написаното вие сте не само добър спинингист но и мухар. Но сигурно съществуват различия между тамошния мухарски риболов и този тук в България. В смисъл че за онези ваши риби-"ветерани" ползвате по-високи класове шнурове и пръти, пък и мухите сигурно се различават. А за нашите малки пъстървови реки няма няма нужда от подобни такъми /поне така мисля/
И все пак държа да ви попиттам дали ловите пъстърва с нимфи и индикатор, защото аз все още не съм усвоил добре този метод :cry: .
CGR

Мнение от CGR »

LaFontaine написа: И все пак държа да ви попиттам дали ловите пъстърва с нимфи и индикатор, защото аз все още не съм усвоил добре този метод :cry: .
Нимфа или мокра муха, като цяло е все тая. С индикатори не съм никога се занимавал. Гледам някои хора и олово слагат и индикатор и то става баш риболов на плувка но с изкуствена муха за стръв....

Риболова с муха е малко като играта на голф. Важен е кефа а не толкова резултата, като изпуснеш една риба гледаш да хванеш следващата, а иначе в повечето случаи се разбира много добре кога са лапнали.

Тук на муха с шнур ловя само костур. За други места не се оказва много удачно, а и не ми се мъкне винаги втора пръчка на гръб. Спининговата ти дава възможност да ловиш със стръв на плувка, с блесна и жиг-ове, и с изкуствени мухи с булдо. И закачената риба се вади далече по-удобно, за аванса да не говорим.
D-r Misho

Re: Нимфи за КЕФАЛ

Мнение от D-r Misho »

LaFontaine написа:Ако някой случайно знае някакви модели нимфи за кефал, би ли ми изпратил имената на някои по-известни /и евентуално с какви материлали се израбоват/.
Виж http://www.forums.akulata.com/viewforum ... 3d95527192 по-точно заешките нимфи, кадиса и "зеленката"
Успехи.
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”