Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
Re: Риболов на Толстолоб
Съжалявам за думите...
пак ще спомена че сам наченаещ за това пиша тук за съвети
въпреки всичко мисля да пробвам
пак ще спомена че сам наченаещ за това пиша тук за съвети

въпреки всичко мисля да пробвам

- CERRUTI
- сериозен играч
След като прочетох темата май най накрая открих приложение на тая "бухалка"която купих миналата година..... 
Бачо Илия какво ще кажеш по въпроса?Говоря за монтажа пружина с плувка,дали мога да го заменя направо с това:

Бачо Илия какво ще кажеш по въпроса?Говоря за монтажа пружина с плувка,дали мога да го заменя направо с това:

-
- учете се от него
Цъ, това е за червечета
Виж по-горе в темата има снимка на едни хранилки "метод", без утежнение и окомплектовани с неподвижни плувки на Тубертини 10, 12 и 15 гр
Те по ще станат; от тази хранилка с дупките, захранката няма как да пада

Здравей те!Прегедах темата и искам да попитам нещо.По горе на снимката с плувките тези на който има пружина от къде минава влакното? Межу другото съм от Шумен,в темата се спомена за водоема който е до града наистина в него има много толупи от всякакъв размер,това със щеката е преувеличено.Ние си ги ловим наред с другата риба която се лови на дъно шаран,червеноперка,платика на "пружина на дъно". Опитах да прикача снимки но ми исписва "Не може да се прикачи файл към................................."ако някой ми каже как става ще го направя.
Прегледай тази темаompleh написа: Опитах да прикача снимки но ми исписва "Не може да се прикачи файл към................................."ако някой ми каже как става ще го направя.

Благодаря за изчерпателната информация!!! Ако всичко е наред ето и снимките:

Това което исках да кажа е че монтажа е съвсем обикновен,същият като този на снимката със червеноперката. Толстолобът се хващаше на стириопор и бял червей паралелно с другите видове риба.

Това което исках да кажа е че монтажа е съвсем обикновен,същият като този на снимката със червеноперката. Толстолобът се хващаше на стириопор и бял червей паралелно с другите видове риба.
-
- учете се от него
Тази година съм решил да ги пробвам и с Фидер
Още дообмислям монтажа и какво да има на куката, иначе хранилките горе-долу ги понагласих:

Колега толстолобът който е на последната снимка по горе,по-големият(6 кг.) се хвана точно на фидер.Монтажът е най обикновен противоусукваща трабичка с кошничка на нея и 60см.повод.Стръвта беше бял червей 5-6бр.на куката.Имам и заснет клип с изваждането точно на тази риба със фидера.
За това споменах по-горе за белия червей, поне при нас е така.
За това споменах по-горе за белия червей, поне при нас е така.
-
- учете се от него
Белия червей е перфектен "олекотител" на куката, без значение дали е "на дъното" или " под повърхноста"- не е стръв за толстолобите но изключително улеснява засмукването на куката
Аз считам че при риболов на плувка или с "тапа", белите червеи, много по-добре от стиропора, презентират естественото положение на куката 

В продължение на 30 год.посещавам яз."Батак"!Там беше"бъкано"с толстолоб и през всичкото това време не съм чул,видял да се улови тази риба на каквито и да са нормални"такъми"!По малките водоеми,където храната е оскъдна сигурно се лови,но това не е успешен метод за водоема,който споменах. Най-разпространение медод за улов на толостолоб на Батак е"хамалския"-дарак-търмък !Това е мнение,което не ангажира никой !
Някой може да ме опровергае само с "документи " и "факти"!!!

Последно промяна от Ачо ♣ на Чет Юни 03, 2010 10:14 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
Колега, ти като оня анкдот за Нане Вуте в зоологическата градина; вижда жирафите и вика:Телескоп написа:В продължение на 30 год.посещавам яз."Батак"!Там беше"бъкано"с толстолоб и през вси4кото това време не съм 4ул,видял да се улови тази риба на каквито и да са нормални"такъми"!Ловяха я само по вандалския на4ин ''ТАРМЪК"-''ДАРАК'' !ТАКА 4Е ОПИСАНИЯ ОТ ВАС НА4ИН МИ СЕ ВИЖДА ДОСТА НЕРЕАЛЕН!
- Еее...не мое да бъде, те таквоа животно нема

Телескоп написа:В продължение на 30 год.посещавам яз."Батак"!Там беше"бъкано"с толстолоб и през вси4кото това време не съм 4ул,видял да се улови тази риба на каквито и да са нормални"такъми"!Ловяха я само по вандалския на4ин ''ТАРМЪК"-''ДАРАК'' !ТАКА 4Е ОПИСАНИЯ ОТ ВАС НА4ИН МИ СЕ ВИЖДА ДОСТА НЕРЕАЛЕН!

Колега,за да хванеш 1 риба за 2 дни на този прекрасен водоем -при4ината е ширещото се безнаказно през последните години бракониерство!Ина4е фотосесията ти е 4удесна!
Колега, хвърли едно око на Форумните правила!
Dedy
Телескоп коригирай си ч-тата и ш-тата

- geibriel
- вече хвърля и на тежко
толстолоб
ако някой може да ми каже на каква стръв го мъкне толстолоба тоя пич http://www.youtube.com/watch?v=i38yINxl ... annel_page
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: толстолоб
Незнам,ама на пича му трябва кеп!
Иначе стръвта прилича на голяма "троха" хляб,която се разпада постепенно във водата и толстолопчо ходи при нея да цоцка.Не случайно не му върза на първата засечка,беше си пробна.

Иначе стръвта прилича на голяма "троха" хляб,която се разпада постепенно във водата и толстолопчо ходи при нея да цоцка.Не случайно не му върза на първата засечка,беше си пробна.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Re: толстолоб
Пропуснали са да покажат как е захранил с 20-30 килограма захранка.