Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Хайде в Черноморец за Дракони
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Хайде в Черноморец за Дракони
В черноморец са излязли дракончета по 20 сантима-така ми казаха аз дракон не съм виждал през живота си.Това да не е от тези скорпид или там както се казва?Едно червено малко на попче прилича и има отровни шипове отгоре?
Айде някой ако знае какво е това животно да пише още сега че утре сутрин тръгвам.
Айде някой ако знае какво е това животно да пише още сега че утре сутрин тръгвам.
- Kitenec
- новобранец
- Обратна връзка:
Да това е дракон ! Браво Докторе винаги намираш хубави снимчици да сложиш. Малко инфо за драконите... Яко здражо хищни са и по принцип особено лятото плуват заедно с пасажите сафрид. Хваща се на чепаре почти всеки път като си дерзаеш за сафрид есента ... Сега по това време .... хм .... пробвай с такъм за платерина на блатен(морски) червей ,ако не хванеш дракон то поне мойе да ти излезе късмета с някоя друга платеринка
. Много е вкусна рибата но трябжа да внимаваш като я дереш да не се боднеш на шипа защото не е шега работата 

Цаца ама риба .... 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нека да отбележим че има 2 вида морски дракон единия е този а другия е почти като сафрида в бързината може да се сбърка но тялото му е по продълговато не като на сафрида (като листо например
) ... аз доколкото знам този от снимките се хваща измежду каята и иларията а за този които малко наподобява сафрида се движи покрай него и наистина има дни когато колоко сафрид толкова и дракон 

За бракониерите само слънчаци
!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз не съм виждал но за него ми каза баща ми а той е стар рибар и собственик на фирма за рибопреработка (и други работи но не са важни) дали ще ме е излъгал ?
Ако той ме е излъгал значи и аз Ви лъжа...но все пак нека някой от старите рибари от форума да напишат да ли са чували за тази риба ?
Ако той ме е излъгал значи и аз Ви лъжа...но все пак нека някой от старите рибари от форума да напишат да ли са чували за тази риба ?
За бракониерите само слънчаци
!

- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Дракончетата от горните снимки са английски. Хванах ги от кея на Хейстингс миналото лято.
Тук са редки. Те като нашите са от рода "Малък морски дракон - Echiichthys vipera".
На Канарските острови всеки ден хващах подобни но по-шарени . Те не бяха вкусни като нашите. Те се водят от рода "Голям морски дракон - Trachinus draco "
Ето как изглеждаха:

В енциклопедията пише че ги има в Черно море. Те наистина бяха по-едри, по-плоски и сребристи и по-приличаха на сафрид като ги хванеш.
Мисля че Калканчо говори за тях.
Тук са редки. Те като нашите са от рода "Малък морски дракон - Echiichthys vipera".
На Канарските острови всеки ден хващах подобни но по-шарени . Те не бяха вкусни като нашите. Те се водят от рода "Голям морски дракон - Trachinus draco "
Ето как изглеждаха:

В енциклопедията пише че ги има в Черно море. Те наистина бяха по-едри, по-плоски и сребристи и по-приличаха на сафрид като ги хванеш.
Мисля че Калканчо говори за тях.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
- Kitenec
- новобранец
- Обратна връзка:
Да много сте прави - има два вида в черно море и това са точно горепосочените
демек малък и голям. Имал съм слука и с двата вида като големия (по - шарения) обикновенно се хваща с лодка навътре в морето (15-50м. дълбочина) ,а малкия е по плитчините и всъщност тои е по опасния ,защото доколкото съм чувал се заравял по брега на плажа и така дебнел по - малки рибки с които се храни. над пясъка остават само очите и окрасената перка с шипове която всъщност привлича плячката му. По този начин летовниците неволно стават жертви на щтръкналите шипове
. Отново 10 точки за Докторчето който пак незнам от къде изнамери тези хубави снимки
. Като се науча как да ги слагам ще помагам и аз с каквото мога .... 

Цаца ама риба .... 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Този уикенд влязохме за кая до Фичоза във Варна. Нещо рибата съвсем не беше активна и докато намерим място, където поне кълве, бая връткане с лодката направихме. Пускаме котвата, хвърляме въдиците и на момента удар. Вадя рибока, гледам някакво малко попче и псувам размерите му и факта, че е бяло и пак не сме нацелили камък. Добре че после се позагледах и видях едни оранжево-сини отенъци, които при почето никога не съм забелязвал, а и долната перка ми се стори доста странна, тъй като беше непрекъсната. Не бях хващал дракон досега, но ми се чини, че т'ва чудо май-беше точно това. Някъде около 10-12 см бе рибето, но значително по-светло от това на снимките, качено в темата. Може ли да е някакъв вид кая, който аз не познавам или се и било наистина дракон?
Всичките 16 вида попчета у нас имат долна видоизменена перка , която прилича на "вендуза" и това е общото за видовете попчета . Ако вместо т.н. вендуза-една такава кръгличка долна коремна перка , видиш нещо друго което ти прилича на две крачета или непрекъсната бодлива перка не е кая!xborox написа:Този уикенд влязохме за кая до Фичоза във Варна. Нещо рибата съвсем не беше активна и докато намерим място, където поне кълве, бая връткане с лодката направихме. Пускаме котвата, хвърляме въдиците и на момента удар. Вадя рибока, гледам някакво малко попче и псувам размерите му и факта, че е бяло и пак не сме нацелили камък. Добре че после се позагледах и видях едни оранжево-сини отенъци, които при почето никога не съм забелязвал, а и долната перка ми се стори доста странна, тъй като беше непрекъсната. Не бях хващал дракон досега, но ми се чини, че т'ва чудо май-беше точно това. Някъде около 10-12 см бе рибето, но значително по-светло от това на снимките, качено в темата. Може ли да е някакъв вид кая, който аз не познавам или се и било наистина дракон?
- Михалич
- ще става разбирач
Как се приготвят за похапване тези дракони. Отровния шип с секача - ама от там на сетне какво правим?
Преди 3 седмици на Приморско излязоха таквиз гадове на сафридено чепаре.

Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!