Поредната простотия на ИАРА

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Re: Поредната простотия на ИАРА

Мнение от snegk »

Много глупости се изпреказваха.Закона е такъв на тоз етап и органите са в првото си да глобяват.На мен също не ми харесва тоз закон и още доста такива,но така трябва да бъде.Гледката е следната,отивам на Дунава,пътувал съм доста километри за дадено място и какво да видя.Двама "селяни"всместо по 3 въдици хвърлили по 15.Аз къде да застана,ако спазват закона ще има място за 10 човека.На един му пречи билета,на друг броя на въдиците,на трети-брояна куките,нощния риболов,килограмите и още много неща.Само ние се мъчим денонощо да избягваме закона,независимо дали на пътя,язовира или в живота като цяло.Поздравление на хасковската иара :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

RiverFisher написа:Всичко е илюжън - съгласен съм а не е ли по-просто закона да е наистина нормален и да има РАЗУМНИ правила. Или все трябва да се пълни гушата на някакви чиновници?Не им ли стига таксата, която плащаме бвзропотно и до сега за повече от 30 години не съм чул да се зарибява река Марица? Зарибяват се водоеми, които след това от ИАРА /или техни "боклуци"/ източват или мрежарят !?!
А как ще се почустваш ,да идеш на любимо място и някой келеш да е завзел брега ,хвърлил 4-5 сопи,да сопи,защото само тия с многото въдици са сопаджии.Актовете трябва да са им като на бракониери,не трябва да се делят и двата случая си нарушител.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

snegk написа:Много глупости се изпреказваха.Закона е такъв на тоз етап и органите са в првото си да глобяват.На мен също не ми харесва тоз закон и още доста такива,но така трябва да бъде.Гледката е следната,отивам на Дунава,пътувал съм доста километри за дадено място и какво да видя.Двама "селяни"всместо по 3 въдици хвърлили по 15.Аз къде да застана,ако спазват закона ще има място за 10 човека.На един му пречи билета,на друг броя на въдиците,на трети-брояна куките,нощния риболов,килограмите и още много неща.Само ние се мъчим денонощо да избягваме закона,независимо дали на пътя,язовира или в живота като цяло.Поздравление на хасковската иара :lol: :lol:
Имал съм подобен случай на реката и те разбирам перфектно! Трима души бяха заели 15-тина годни за риболов места /всички/. И дори не се сетиха да освободят едното. Е..реката не ми е далечко като на геб, но бях направил 4 курса по километър да си пренеса багажа от колата. Съответно стоях 5-6 часа докато си тръгнат и освободят место..... Три въдици са достатъчно за Дунав, но за Марица.... Хубаво е да са поне две..
В началото на годината всички се зарадвахме от активизирането на ИАРА-джии, сега през забраната ще си проличи дали е на хубаво. Ми се струва ще дерат далките дяволи /риболуващите с въдици/ за по голяма заплата, а ще правят мили очички на големите дяволи /с мрежи/ за някой лев "подарък". Дано греша...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Така по Марица, се разхождам с една пръчка, ама не това е най-важното според мен. Ще ви дам колеги следният пример:
В Събота въртях около Любимец, дойде один местен около 60г. и се почнаха едни разговори отначало за примамките, които ползвам за пръчката и конеца и се стигна до ЗАБРАНАТА!!! И ония ид....т ми Вика: Аз съм роден тука, и забрана не ме интересува, аз си залагам мрежи, даули, сари и т.н. и най-много да извадя днес един сом!!!
На въпроса ми : ТИ гордееш ли се с това-никакъв отговор.

Според мен, ЗАКОНА е написан за да се спазва, че е пълен с недомислиси е ясно, но ТАКИВА ПЕДЕРАСИ като тоя дето си знае само да бракониерства и приема реката за даденост, е тва не го разбирам!!!

Поздрави и наслука, на 6 юни!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

преди 2години на първата ми проверка на тунджа проверяващите ме помолиха наи културно да си извадя въдиците и да оставя само 1 сами ме светнаха какво да направя а то е да извадя билет на детето които е безплатен и вече така правя ако минат казвам че детето искало нещо и са отишли до селото ама пък от тогава не съм проверяван иначе аз съм за 2 въдици защото на местата които ходя повече не могът да се хвълят
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Точно това е проблема- каква е разликата между 1 въдица с 2 куки и 2 въдици с по една кука? Защо ИАРА санкционира тези с въдиците по брега а тези с лодките -120% бракониери -НЕ. Не проверяват за мрежи,даули,серкмета,сари...и т.н които са навсякъде по реката и унищожават рибата а са се "загрижили" за 2-те пръчки с по една кука на любителя на брега? Отговора е прост - така е по-лесно и се прави евтина PR кампания. От днес влиза в сила забраната и бреговете със сигурност ще упостеят, защото ние любителите спазваме правилата. ИАРА вместо да кросне по цял ден по бреговете и да симулира активност ако е загрижена наистина за опазването на рибното богатство да се качват в лодката и да прочистят и водите на реката от безбройните "такъми" на истинските бракониери.
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

RiverFisher написа:То като гледам нещата, май ще е по леко по закон да отвлечем проверяващите от ИАРА или да ги наебем или .....Пълна простотия.
Ко има нещо за "доебаване" , обаждай се ;) !!!
Туй риболова не е за мен :D
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

една въдица си е малко :( !!! 2 поне трябва да може според мен - примерно: 1 директен и един мач не е много :) !!АЗ рядко ловя на леко ама 2 въдици не ми се виждат много !!!
Туй риболова не е за мен :D
River50
новобранец
новобранец

Мнение от River50 »

:) Аз ловя със 2 на реката и 3 на корекциите.Един директен и една дънна пък на корекциите 2 дънни+ 1 или 2 дирекни зависи дали е голямо мястото или ловя само с директен без дъно :lol:
snegk

Мнение от snegk »

RiverFisher написа:Точно това е проблема- каква е разликата между 1 въдица с 2 куки и 2 въдици с по една кука? Защо ИАРА санкционира тези с въдиците по брега а тези с лодките -120% бракониери -НЕ. Не проверяват за мрежи,даули,серкмета,сари...и т.н които са навсякъде по реката и унищожават рибата а са се "загрижили" за 2-те пръчки с по една кука на любителя на брега? Отговора е прост - така е по-лесно и се прави евтина PR кампания. От днес влиза в сила забраната и бреговете със сигурност ще упостеят, защото ние любителите спазваме правилата. ИАРА вместо да кросне по цял ден по бреговете и да симулира активност ако е загрижена наистина за опазването на рибното богатство да се качват в лодката и да прочистят и водите на реката от безбройните "такъми" на истинските бракониери.
Разликата е че заемаш на някой колега мястото с допълнителната въдица. :wink: Аз лично на река ловя с 3 въдици :lol: Обаче законно :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:? Добре де , аз съм спинингист и си страдам от това заболяване , но ще си ловя с воблери с по 2 тройни куки и ще си питам джоба ! Дали се страхувам - ами да , страхувам се , но мисля ,че проверяващите поне малко са с акъла си ! Това е ненормално да ме глобят за това , ще стане луд скандал и ще ни пишат по вестниците ! Преди много години като момче и аз ходех с 2 въдици на язовирите / една плувка и една дънна с 2 куки/ , случвало се е и повече дънни да хвърлям , но бях "вън от материята" ! Сега съм далеч от всякакви такива истории и задавам въпроса : Можем ли да поемем някаква инициатива за промяна на закона или само си трием клавиатурите ! Мисля ,че едно отворено писмо до Големият ни Шеф/министъра/ с подписи /електронно гласуване / би поразчупило леда и белкем се замислят ! Да опитаме , а колеги ?!? :? :? :?
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

По принцип ловя на река, и по принциип ловя с 1 въдица, щото като съм пробвал с 2 гелетата са ми доста повече и няма смисъл. Винаги си нося и болото и директния и фидера и на място преценявам с какво да ловя. Може да разпъна и трите пръчки, но ловя с една, после пробвам с друга ако се налага и т. н. А и закона така казва.... :wink: Въпреки, че е тъпо да може да се лови с 2 тройки, а с 2 въдици с по 1 единична кука да е наказуемо.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

Аз вадя и един шестмесечен билет на името на жена ми за да мога да ловя с повече въдици. А относно закона е скапан много, само във вреда на нас риболовците а лансира бракониерите.
Изображениеима ли комат кучета много
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

[quote="indalo"]По принцип ловя на река, и по принциип ловя с 1 въдица, щото като съм пробвал с 2 гелетата са ми доста повече и няма смисъл.

И аз смятам така,но немога да приема когато старите корита ги таксуват като река :smt017.Защо ги таксуват като такива като изобщо неса вече такива ,в същия момент 3 въдици са ми абсолютно достатъчни .Иначе закона си е закон,трябва да се спазва,хубав или лош.Ако пък искаш да промениш закона :wink: ,на следващите избори да си изберем един мажуритарен кандидат от рибо партията да ни защитава :lol: :lol: :lol: .Да бъдем оптимисти :smt023 \това нее полит агитация :lol: :lol: \
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
stoil kolev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoil kolev »

вярно е,познавам човек на когото са му направили акт за 2 въдици.простотия :smt019 .бракониерите не гонят а редовните риболовци.по 50лв за пръчка чух че е глобата.
Преди да се надсмееш над другия, помисли за себе си.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”