Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Поредната простотия на ИАРА
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: Поредната простотия на ИАРА
Много глупости се изпреказваха.Закона е такъв на тоз етап и органите са в првото си да глобяват.На мен също не ми харесва тоз закон и още доста такива,но така трябва да бъде.Гледката е следната,отивам на Дунава,пътувал съм доста километри за дадено място и какво да видя.Двама "селяни"всместо по 3 въдици хвърлили по 15.Аз къде да застана,ако спазват закона ще има място за 10 човека.На един му пречи билета,на друг броя на въдиците,на трети-брояна куките,нощния риболов,килограмите и още много неща.Само ние се мъчим денонощо да избягваме закона,независимо дали на пътя,язовира или в живота като цяло.Поздравление на хасковската иара

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А как ще се почустваш ,да идеш на любимо място и някой келеш да е завзел брега ,хвърлил 4-5 сопи,да сопи,защото само тия с многото въдици са сопаджии.Актовете трябва да са им като на бракониери,не трябва да се делят и двата случая си нарушител.RiverFisher написа:Всичко е илюжън - съгласен съм а не е ли по-просто закона да е наистина нормален и да има РАЗУМНИ правила. Или все трябва да се пълни гушата на някакви чиновници?Не им ли стига таксата, която плащаме бвзропотно и до сега за повече от 30 години не съм чул да се зарибява река Марица? Зарибяват се водоеми, които след това от ИАРА /или техни "боклуци"/ източват или мрежарят !?!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Имал съм подобен случай на реката и те разбирам перфектно! Трима души бяха заели 15-тина годни за риболов места /всички/. И дори не се сетиха да освободят едното. Е..реката не ми е далечко като на геб, но бях направил 4 курса по километър да си пренеса багажа от колата. Съответно стоях 5-6 часа докато си тръгнат и освободят место..... Три въдици са достатъчно за Дунав, но за Марица.... Хубаво е да са поне две..snegk написа:Много глупости се изпреказваха.Закона е такъв на тоз етап и органите са в првото си да глобяват.На мен също не ми харесва тоз закон и още доста такива,но така трябва да бъде.Гледката е следната,отивам на Дунава,пътувал съм доста километри за дадено място и какво да видя.Двама "селяни"всместо по 3 въдици хвърлили по 15.Аз къде да застана,ако спазват закона ще има място за 10 човека.На един му пречи билета,на друг броя на въдиците,на трети-брояна куките,нощния риболов,килограмите и още много неща.Само ние се мъчим денонощо да избягваме закона,независимо дали на пътя,язовира или в живота като цяло.Поздравление на хасковската иара![]()
В началото на годината всички се зарадвахме от активизирането на ИАРА-джии, сега през забраната ще си проличи дали е на хубаво. Ми се струва ще дерат далките дяволи /риболуващите с въдици/ за по голяма заплата, а ще правят мили очички на големите дяволи /с мрежи/ за някой лев "подарък". Дано греша...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Така по Марица, се разхождам с една пръчка, ама не това е най-важното според мен. Ще ви дам колеги следният пример:
В Събота въртях около Любимец, дойде один местен около 60г. и се почнаха едни разговори отначало за примамките, които ползвам за пръчката и конеца и се стигна до ЗАБРАНАТА!!! И ония ид....т ми Вика: Аз съм роден тука, и забрана не ме интересува, аз си залагам мрежи, даули, сари и т.н. и най-много да извадя днес един сом!!!
На въпроса ми : ТИ гордееш ли се с това-никакъв отговор.
Според мен, ЗАКОНА е написан за да се спазва, че е пълен с недомислиси е ясно, но ТАКИВА ПЕДЕРАСИ като тоя дето си знае само да бракониерства и приема реката за даденост, е тва не го разбирам!!!
Поздрави и наслука, на 6 юни!!!
В Събота въртях около Любимец, дойде один местен около 60г. и се почнаха едни разговори отначало за примамките, които ползвам за пръчката и конеца и се стигна до ЗАБРАНАТА!!! И ония ид....т ми Вика: Аз съм роден тука, и забрана не ме интересува, аз си залагам мрежи, даули, сари и т.н. и най-много да извадя днес един сом!!!
На въпроса ми : ТИ гордееш ли се с това-никакъв отговор.
Според мен, ЗАКОНА е написан за да се спазва, че е пълен с недомислиси е ясно, но ТАКИВА ПЕДЕРАСИ като тоя дето си знае само да бракониерства и приема реката за даденост, е тва не го разбирам!!!
Поздрави и наслука, на 6 юни!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
преди 2години на първата ми проверка на тунджа проверяващите ме помолиха наи културно да си извадя въдиците и да оставя само 1 сами ме светнаха какво да направя а то е да извадя билет на детето които е безплатен и вече така правя ако минат казвам че детето искало нещо и са отишли до селото ама пък от тогава не съм проверяван иначе аз съм за 2 въдици защото на местата които ходя повече не могът да се хвълят
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
- RiverFisher
- новобранец
Точно това е проблема- каква е разликата между 1 въдица с 2 куки и 2 въдици с по една кука? Защо ИАРА санкционира тези с въдиците по брега а тези с лодките -120% бракониери -НЕ. Не проверяват за мрежи,даули,серкмета,сари...и т.н които са навсякъде по реката и унищожават рибата а са се "загрижили" за 2-те пръчки с по една кука на любителя на брега? Отговора е прост - така е по-лесно и се прави евтина PR кампания. От днес влиза в сила забраната и бреговете със сигурност ще упостеят, защото ние любителите спазваме правилата. ИАРА вместо да кросне по цял ден по бреговете и да симулира активност ако е загрижена наистина за опазването на рибното богатство да се качват в лодката и да прочистят и водите на реката от безбройните "такъми" на истинските бракониери.
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
>format BG: /Q
Ко има нещо за "доебаване" , обаждай сеRiverFisher написа:То като гледам нещата, май ще е по леко по закон да отвлечем проверяващите от ИАРА или да ги наебем или .....Пълна простотия.

Туй риболова не е за мен 

една въдица си е малко
!!! 2 поне трябва да може според мен - примерно: 1 директен и един мач не е много
!!АЗ рядко ловя на леко ама 2 въдици не ми се виждат много !!!

Туй риболова не е за мен 

-
- и господ не е толокова добър
Разликата е че заемаш на някой колега мястото с допълнителната въдица.RiverFisher написа:Точно това е проблема- каква е разликата между 1 въдица с 2 куки и 2 въдици с по една кука? Защо ИАРА санкционира тези с въдиците по брега а тези с лодките -120% бракониери -НЕ. Не проверяват за мрежи,даули,серкмета,сари...и т.н които са навсякъде по реката и унищожават рибата а са се "загрижили" за 2-те пръчки с по една кука на любителя на брега? Отговора е прост - така е по-лесно и се прави евтина PR кампания. От днес влиза в сила забраната и бреговете със сигурност ще упостеят, защото ние любителите спазваме правилата. ИАРА вместо да кросне по цял ден по бреговете и да симулира активност ако е загрижена наистина за опазването на рибното богатство да се качват в лодката и да прочистят и водите на реката от безбройните "такъми" на истинските бракониери.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- indalo
- фен клуб-скобар
По принцип ловя на река, и по принциип ловя с 1 въдица, щото като съм пробвал с 2 гелетата са ми доста повече и няма смисъл. Винаги си нося и болото и директния и фидера и на място преценявам с какво да ловя. Може да разпъна и трите пръчки, но ловя с една, после пробвам с друга ако се налага и т. н. А и закона така казва....
Въпреки, че е тъпо да може да се лови с 2 тройки, а с 2 въдици с по 1 единична кука да е наказуемо.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- YordanDanev
- сериозен играч
Аз вадя и един шестмесечен билет на името на жена ми за да мога да ловя с повече въдици. А относно закона е скапан много, само във вреда на нас риболовците а лансира бракониерите.

- майсторчето страхил
- сериозен играч
[quote="indalo"]По принцип ловя на река, и по принциип ловя с 1 въдица, щото като съм пробвал с 2 гелетата са ми доста повече и няма смисъл.
И аз смятам така,но немога да приема когато старите корита ги таксуват като река
.Защо ги таксуват като такива като изобщо неса вече такива ,в същия момент 3 въдици са ми абсолютно достатъчни .Иначе закона си е закон,трябва да се спазва,хубав или лош.Ако пък искаш да промениш закона
,на следващите избори да си изберем един мажуритарен кандидат от рибо партията да ни защитава
.Да бъдем оптимисти
\това нее полит агитация
\
И аз смятам така,но немога да приема когато старите корита ги таксуват като река

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- stoil kolev
- научил се да хвърля
вярно е,познавам човек на когото са му направили акт за 2 въдици.простотия
.бракониерите не гонят а редовните риболовци.по 50лв за пръчка чух че е глобата.

Преди да се надсмееш над другия, помисли за себе си.