Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Огромната риба, която не хванах.
- lina
- ще става разбирач
Огромната риба, която не хванах.
Днес станах рано сутринта и реших, че денят е подходящ за риболов. Кратък поглед към календара ми напомни, че забраната е в сила.
Обмислих варианта да отскоча до някоя баластриера…
Не отидох на излет, не забърках захранка и съответно не захраних, не разпънах нито фидерите, нито телескопа. Рибата, която не хванах беше доста, а и размерите й не бяха за пренебрегване. Но рибата която не хванах – изпълни дълга си – пусна хайвера си и допринесе за рибното богатство във водоемите.
Колеги, призовавам ви да се замислим за водоемите си, и през тази двумесечна забрана да ограничим излетите си. Нека практикуваме хобито си само на платени водоеми, който са поддържани. И без нас, малкото позволени, свободни, водоеми ще бъдат осакатени от разни цигани с парашутки и т.н., нека поне ние да допринесем, за спокойното размножаване на рибата.
Помнете, че рибата, която не сме хванали, дава принос в наша полза.
Обмислих варианта да отскоча до някоя баластриера…

Не отидох на излет, не забърках захранка и съответно не захраних, не разпънах нито фидерите, нито телескопа. Рибата, която не хванах беше доста, а и размерите й не бяха за пренебрегване. Но рибата която не хванах – изпълни дълга си – пусна хайвера си и допринесе за рибното богатство във водоемите.

Колеги, призовавам ви да се замислим за водоемите си, и през тази двумесечна забрана да ограничим излетите си. Нека практикуваме хобито си само на платени водоеми, който са поддържани. И без нас, малкото позволени, свободни, водоеми ще бъдат осакатени от разни цигани с парашутки и т.н., нека поне ние да допринесем, за спокойното размножаване на рибата.
Последно промяна от lina на Вто Апр 21, 2009 9:14 am, променено общо 1 път.
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
-
- научил се да хвърля
Re: Огромната риба, която не хванах.
Колежке, ние лесно няма да хванем риба, но това изобщо не е достатъчно. Циганите с парашутите и българите и циганите с мрежите трябва да почне да им се реже главата от кръста и тогава ще се пооправят нещата. Също така може да се помисли за малко зарибяване и пускане на бебетата, които се хващат. Иначе така само като овчици да си мрънкаме и да не ловиме през забраната не е достатъчно.
lina написа:Днес станах рано сутринта и реших, че денят е подходящ за риболов. Кратък поглед към календара ми напомни, че забраната е в сила.
Обмислих варианта да отскоча до някоя баластриера…![]()
Не отидох на излет, не забърках захранка и съответно не захраних, не разпънах нито фидерите, нито телескопа. Рибата, която не хванах беше доста, а и размерите й не бяха за пренебрегване. Но рибата която не хванах – изпълни дълга си – пусна хайвера си и допринесе за рибното богатство във водоемите.![]()
Доста приятен репортаж
И за да не се повтаря темата и за да не се повтарям аз всеки ден от тук до 06.06., когато се надявам да пусна друга тема, ще кажа че в следващия месец и половина всеки ден няма да хващам
Още веднъж поздравления за посланието!

Още веднъж поздравления за посланието!

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- lina
- ще става разбирач
Колега,zurnacia написа:Колежке, ние лесно няма да хванем риба, но това изобщо не е достатъчно. Циганите с парашутите и българите и циганите с мрежите трябва да почне да им се реже главата от кръста и тогава ще се пооправят нещата. Също така може да се помисли за малко зарибяване и пускане на бебетата, които се хващат. Иначе така само като овчици да си мрънкаме и да не ловиме през забраната не е достатъчно.
1. не желая да бъда сравнявана с мрънкаща овчица, защото повярвай ми, съм допринесла повече за опазването на водоемите, отколкото доста хора в този форум.
2. това, че нехващането на риба е най-лесно - всички го знаем, но май само в това можем да сме изпълнителни и задружни, може да е скромно, но си е принос.
3. относно зарибяването - мисля, че доста хора от форума, а и не само, полагат усиля, всеки според възможностите си
4. не желая да разваляте призивът ми и да зачеквате темата за законодателството и мрежарите. Когато мъжът ми ви предлагаше да засипем големите медии с имейли и обаждания и сигнали... никой нищо, но това си е гражданска позиция и ако всички напишем по един имейл - въпросът ще се постави на масата и ще стигне до където трябва. За съжалиние 2 - 3 птички пролет не правят - малко сме дейците
П.С. съжалявам ако съм била груба, но не желая темата ми да се превърна в поредното словоизлеяние относно бракониерите и нашето бездействие....
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Напьлно сьм сьгласен с казаното от Лина .
И все пак не мога да не попитам ,защо язовири като Сопот и Крапец се оставиха свободни през забраната.
Яз.Крапец вече е тотално обезрибен,а как ли ще е догодина когато няма да има прираст,в този прекрасен язовир.
Нима господата които решават искат сьщото да се случи и сьс Сопот
Не мога да си го обясня,това за мен е пьлно малоумие.

И все пак не мога да не попитам ,защо язовири като Сопот и Крапец се оставиха свободни през забраната.
Яз.Крапец вече е тотално обезрибен,а как ли ще е догодина когато няма да има прираст,в този прекрасен язовир.
Нима господата които решават искат сьщото да се случи и сьс Сопот

Не мога да си го обясня,това за мен е пьлно малоумие.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ей това си е истината,когато някой има идея или призив,който не може да каже или направи нещо градивно,най-добре е да си мълчи....Защото всеки знае как нещо нямя да стане,а как да стане не се казва.....А,и не ми харесва на мен лично да ме сравняват с цигани,мрежари или всякаква напаст към която нямам никаква принадлежност!Какво ме интересуват циганите?първо да погледнем нас си.От там започва всичко,нямя да чакам друг да направи нещо,че да го копирам!lina написа:
Колега,
4. не желая да разваляте призивът ми и да зачеквате темата за законодателството и мрежарите. Когато мъжът ми ви предлагаше да засипем големите медии с имейли и обаждания и сигнали... никой нищо, но това си е гражданска позиция и ако всички напишем по един имейл - въпросът ще се постави на масата и ще стигне до където трябва.
Баво Lina

НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
-
- разбира нещата
Подкрепяме те напълно...и ще изпълняваме заръката ти!
Колко ще сме тези дето спазват забраната... не се знае, но все пак ни има! 

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Забраната си е закон и аз мисля че всеки риболовец я спазва !Поне от тук членуващите.
Верния път е най-къс!
- lina
- ще става разбирач
Благодаря ви за подкрепата, колеги! Може и да сме малко тези, коиито спазваме забраната, но ние ще научим нашите деца, а те техните...
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво Лина !!!
-
- научил се да хвърля
В бяла държава този въпрос изобщо не трябва да се коментира-нашето място не е по водоемите, а контролните органи би трябвало да работят с умножени усилия заради концентрирането на рибите на най уаязвимите за тях места.При нас обаче остава малко спорен въпроса дали наличието на риболовци по брега не би довело до повече спасени риби.Аз лично не бих си позволил да ходя през забраната, освен където е разрешено.
и рибата има душа-бракониера не