Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Баластриерите до с.Пролом
Модератор: Paublo_Eskobar
Баластриерите до с.Пролом
Здравейте.Някой случайно да има информация за тези баластриери до река Стряма под село Пролом?Виждам ,че са разрешени през забранителния период.До сега не ги бях чувал изобщо,докато не погледнах наредбата за разрешените обекти по време на забраната.Очаквам карловската група да сподели,понеже е в тяхния район.Драснах лично и на бачо Илия.Излиза ли нещо и какво?Какви са характеристиките на баластриерите,обрасли ли са,какви са дълбочините и т.н.Ако качите и някоя снимка ще е още по-добре.Благодаря.
TICA FAN
Re: Баластриерите до с.Пролом
Изключително пълни с водорасли 4-5 гьола, плитки повечето, ловил съм червеноперка с ужасен мирис. До миналата година имаше един частен платен водоем до тях-дълбок, с много едра щука, каракуда, ...Реката го "проби"при едно преливане и отнесе всичко...Сега Стряма си тече през него, ма риба не видях. Собствениците го изоставиха..Абе, пълна скръб! Кракът ми няма да стъпи повече там! Имах и снимки, но явно съм ги изтрил. Пътят, от вливането на р,Бяла река в р.Стряма, до там е много лош!SONY написа:..информация за тези баластриери до река Стряма под село Пролом...
Това което описваш са дупките на Песнопой
Мисля,че е станала някаква грешка,защото на Пролом не знам да има дупки.Тя Стряма изобщо не минава оттам.Ако не греша нещо 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Дека,сигурен ли си,че за дупките на Песнопой става въпрос?Понеже не са описани така в забраната и мислех,че иде реч за някакви други. 

TICA FAN
Не съм на 100%
Но на Пролом няма река,камо ли дупки 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Гледай сега,през Пролом минава рекичка която идва от Домлян.Но не е Стряма.Тъпанарска работа.Но дори и да е сбъркано,сигурно ще се държат за заповедта и ще има проблеми
http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=dd57 ... itsearch=1

http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=dd57 ... itsearch=1
-
- разбира нещата
Според мен става въпрос за сепарациите след гр. Баня в посока Пролом. Т. нар. местност "Даробаса" за това става въпрос. Те са дълбоки. От достоверен източник знам че преди да се развали времето е давало перки и са извадени два лина, кото в момента си растат на свобода.

Даробос май викаха на един гьол във високото над сепарациите.Като тръгнеш съм дупките пътят се разделя на две.Десният води до дупките,левият е много лош и катери нагоре до този гьол.Ма може и да бъркам 

Дека , гледай сега земляк : Ако и да си карловец , явно южния вилает ти е малко тъмен . Не че е толкова важно , но аз като домлянска издънка /там съм расъл/ реших да внеса малко яснота относно поставените въпроси. Първо : Покрай с.Пролом минава известната на всички ни "Бяла река" извираща под връх "Ботев". Малко преди селото в нея се влива р. Домлян идваща от яз.Домлян. Второ : Вярно е , че в настоящата заповед са написали "баластиерите на с.Пролом близо до р.Стряма", но са имали вредвид землището на селото, а по запознатите знаем, че "сепарациите" са колкото в землището на с.Пролом, толкова и в землището на с. Песнопой. Трето : Поздрави за аватара , явно това са ти "талисманчетата" и бъдещи риболовци.Дай Боже повече българчета !
.

Както искаш, така го наричай, ама за едно и също място говорим. Нека е на средата, айде!dekata написа:...това което описваш са дупките на Песнопой ...

http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 7&t=h&z=12
Този, продълговатия водоем, който се вижда на картата, вече го няма.

Последно промяна от valentin_l_ivanov на Вто Апр 21, 2009 8:44 pm, променено общо 2 пъти.
Без възражения и по трите точки

Вальо,тези дупки ги знам като дланта си.Ако знаеш колко риба съм извадил от тях.Голямата беше няколко години без "стопани" и всяка седмица бях там.Когато Стряма проби дигата влезе и доста шаран.Абе най-хубавите риболови съм ги правил там.Спокойствие и хубави риби.Когато реката я зари направо ми се плачеше.Но и другите дупки крият изненади 

-
- вече хвърля и на тежко
тези дупки и аз ги знам като "сепарациите" и сам от карлово тази година несам ходил но миналата ходих.И така на парвата дупка (наи далбоката) дава лин и лично сам вадел на бял червеи и само сутрин дава има сашто и щука , какракуда и перка за други риби незнам. Освен тази дупка сам ловил на още 2 тази която е последната и другата до нея която е по блозо до река стряма която минава много близо. На парвата дупка сам вадил каракуди от сорта на 100-600 грама инаресното е 4е рибата дава само ве4ер за по едрата става вапрос. На дупката която е до реката знам че има наи много щука на като цяло рибата дава мудно на всички дупки.
За колегата ще обясня наи лесния пат ако идваш от Пловдив минаваш през центара на Баня излизаш на гарата и завиаш на дясно миаваш прелеза и завиваш пак на дясно запролом от лявата страна има някакав завод на времето мисля че е бил затвон незнам след него патя се разделя на 2 единия е за пролом а другия за сепарациите тоест дясния с много дупки е няма как да до обаркаш караш само на право минаваш моста (патя става черен но се минава с кола) на бяла река и пак на право от ляво имаше някакви лозови градини след тях по черния пат на дясно и излизаш точно на парвата наи далбока дупка другите са по на доло и наслука

За колегата ще обясня наи лесния пат ако идваш от Пловдив минаваш през центара на Баня излизаш на гарата и завиаш на дясно миаваш прелеза и завиваш пак на дясно запролом от лявата страна има някакав завод на времето мисля че е бил затвон незнам след него патя се разделя на 2 единия е за пролом а другия за сепарациите тоест дясния с много дупки е няма как да до обаркаш караш само на право минаваш моста (патя става черен но се минава с кола) на бяла река и пак на право от ляво имаше някакви лозови градини след тях по черния пат на дясно и излизаш точно на парвата наи далбока дупка другите са по на доло и наслука

Тури някоя точка някъде бре
........

-
- учете се от него
Не спорете. Става дума за едни и същи дупки
Водят се по документи "Пролом", понеже са в землището на село Пролом, община Хисар. Иначе са по известни като Баненската сепарация