Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Шабла;Езерец
Модератор: sapuna
- явор филипов
- научил се да хвърля
Re: Шабла;Езерец
Kолега много си са прецакал да отидеш на одринци там няма Риба!Всяка седмица сам там.. и Само таранка . мн го Жулят тоя Язовир. мин година поне 10 пъти са го утърмъчели 

- явор филипов
- научил се да хвърля
Здравейте!
В вторник отново бях на Сребърна.Нивото на водата се е вдигнало много.Разбрах че са отворили канала от към Дунава, откоито се пълни блатото.Ловенето на риба в момента е трудно. Почти няма достъпни места.Но и това има добра страна.Сега ще влезе повече риба от Дунава.На канала ловенето е забранено.Скоро е имало проверка,и на всички са съставени актове-без билет-250лв.,с билет-150лв.Ползването на лодка е забранено в целия резерват.
После ходих до Дунава-с.Попина.Които е ходил знае за какво става въпрос,а които не е, му препоръчвам да отиде.Има мн. добри места за ловене на риба.Но не и този месец.
Но М.Преславец пеизажа е като на повечето места-мн.слабо.В изобилие има само 100-грамови червеноперки.
Ако вермето позволява в понеделник съм на Шабла.
Къде се намира тази помпена станция и как се стига до нея?
В вторник отново бях на Сребърна.Нивото на водата се е вдигнало много.Разбрах че са отворили канала от към Дунава, откоито се пълни блатото.Ловенето на риба в момента е трудно. Почти няма достъпни места.Но и това има добра страна.Сега ще влезе повече риба от Дунава.На канала ловенето е забранено.Скоро е имало проверка,и на всички са съставени актове-без билет-250лв.,с билет-150лв.Ползването на лодка е забранено в целия резерват.
После ходих до Дунава-с.Попина.Които е ходил знае за какво става въпрос,а които не е, му препоръчвам да отиде.Има мн. добри места за ловене на риба.Но не и този месец.
Но М.Преславец пеизажа е като на повечето места-мн.слабо.В изобилие има само 100-грамови червеноперки.
Ако вермето позволява в понеделник съм на Шабла.
Къде се намира тази помпена станция и как се стига до нея?
- явор филипов
- научил се да хвърля

Днес отново бях на Езерец.От 7.00 до 10.00 ч. пробвах на какво ли не , но ... капо! После отидох до помпенната.Имаше трима колеги,които пробваха на жива рибка,но от сутринта имали само един удар.Нериализиран.
Реших да пробвам на воблер-плаващ(в предвид многото закачки) и

Другата седмица ше проверя едно ново за мен място, и ако има слука ше се похваля.
Обикновенно ходя за риба със служебна рекламна кола на почистваща фирма(варненска регистрация),така че ако някои колега я види по водоемите, да се обади да се запознаем.
Наслука на всички!!!
Браво Яворе,
позапознал си се с Шабленските щуки. Така ми се ходи и на мен там, обаче сега нямам никаква възможност.
Искам да те питам за Сребърна, дали е като Шабла разрешена за периоди, обособени места за риболов и т.н.
Наслука.
позапознал си се с Шабленските щуки. Така ми се ходи и на мен там, обаче сега нямам никаква възможност.
Искам да те питам за Сребърна, дали е като Шабла разрешена за периоди, обособени места за риболов и т.н.
Наслука.
- явор филипов
- научил се да хвърля
Разрешено е през цялата година.Разбира се,се спазват забраните за улов на определените видове риба спрямо сезона.Местата са малко и недостъпни без гащеризон с изключение на едно-две,които винаги са заети.В момента не е подходящо за риболов.Пълнет езерото и водата се покачва с часове.В неделя пак ще съм там и ще би пиша каква е обстановката.
-
- научил се да хвърля
Здравейте и от мен колеги !!!
За съжаление колегата simon4o_bg е прав и а аз бях там на 30.03.09г. от 07:00 часа, бяхме хвърлили на : 2 въдици на жива рибка, 3 на тапа на жива /като рибките бяха първо червеноперки после ги сменихме с тамошни попчета/, 2 пружини с бели и торни + царевица и отделно енда въдица на косъм за всеки случай !Резултата беше 8-9часа дрямане и в крайна сметка - една червеноперка - на пружината (сефтето за тази година)
Бродихме наоколо с блесни и т.н. ама
Един от тамошните мо каза,че забраната щяла да важи до [u]Октомври[/u] , вярно ли е това или ме е "хлъзнал"
До кога ще е забранено ?
Къде ще се лови по време на забраната ?- Легално разбира се

За съжаление колегата simon4o_bg е прав и а аз бях там на 30.03.09г. от 07:00 часа, бяхме хвърлили на : 2 въдици на жива рибка, 3 на тапа на жива /като рибките бяха първо червеноперки после ги сменихме с тамошни попчета/, 2 пружини с бели и торни + царевица и отделно енда въдица на косъм за всеки случай !Резултата беше 8-9часа дрямане и в крайна сметка - една червеноперка - на пружината (сефтето за тази година)

Един от тамошните мо каза,че забраната щяла да важи до [u]Октомври[/u] , вярно ли е това или ме е "хлъзнал"

Къде ще се лови по време на забраната ?- Легално разбира се

- явор филипов
- научил се да хвърля
Колега bobimax, не мога да разбера за Шабла или за Сребърна говорите.Предполагам за Шабла, защото в събота цял ден бях на Сребърна и освен мен и чаплите нямаше никои.Даже и риба нямаше
.

Колкото и да го жулят ще има риба винаги.Ти що гледаш в чуждата чиния кои какво прави.Като доидеш другия път ще ти взема 10 лв.uBauJl0 написа:Kолега много си са прецакал да отидеш на одринци там няма Риба!Всяка седмица сам там.. и Само таранка . мн го Жулят тоя Язовир. мин година поне 10 пъти са го утърмъчели
Емо - така не е много културно!
Обясни, че не се тармъчи ... примерно.
Че така излиза грозно ...
Обясни, че не се тармъчи ... примерно.
Че така излиза грозно ...
"Щастие за всички, щастие даром!"
здравеите аз по принцип сам само наблюдател.Ама какво беше това ште ти взема 10 лева
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
-
- научил се да хвърля
Здравейте щтукари, искам да ви попитам последно от кога ще можем да ходим на Шабла, че чувам само различни мнения и вече незнам на какво да вярвам ! Благодаря !
Разрешени периоди:
от 01 Март до 31 Март
от 01 Юли до 31 Октомври
През останалото време е забранено.
от 01 Март до 31 Март
от 01 Юли до 31 Октомври
През останалото време е забранено.