Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

По Факийска
По Факийска
В Събота, 18.04.2009 с брат ми решихме да запрашим из дебрите на факийска река - по-точно над Росеново.
До там се стига само с джип, при това доста, ама доста е трудно.
Как да е - в 8:30 бяхме на реката и тръгнахме да търсим кефали на воблер. Като цяло - време - прекрасно. Вода - бистра, студена. Рибата - средно активна. За 3 часа се отчетохме с 10-11 прилични кефала, като взехме от тях 5 (от снимката) останалите - рилийз...
Не мога да кача снимките - дава ми грешка, сори...
И все пак - двата най-големи кефала бяха окол0 700-800 грама - не сме ги теглили
До там се стига само с джип, при това доста, ама доста е трудно.
Как да е - в 8:30 бяхме на реката и тръгнахме да търсим кефали на воблер. Като цяло - време - прекрасно. Вода - бистра, студена. Рибата - средно активна. За 3 часа се отчетохме с 10-11 прилични кефала, като взехме от тях 5 (от снимката) останалите - рилийз...
Не мога да кача снимките - дава ми грешка, сори...
И все пак - двата най-големи кефала бяха окол0 700-800 грама - не сме ги теглили

- toko7
- вече хвърля и на тежко
Re: По Факийска
В този район Факийска река е ЗАБРАНЕНА за риболов .
toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
- каридата
- учете се от него
Бравос бе момчета.Ако искаш може да ми я пратиш на скайпа и да я посна ,.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

- Mich
- ще става разбирач
откога товаtoko7 написа:В този район Факийска река е ЗАБРАНЕНА за риболов .
който не лови, няма да яде 

-
- разбира нещата
От както взеха яко да я ровят за чакъл,все пак здраво се строи по морето.

Проба му е майката!
- koitikaza
- научил се да хвърля
Браво на вас .Но наистина риболова по реката е забранен по точно в района от Буково до Габър,забраната е за цялата година.И въпреки това Браво
Не знам от кога е забранена, още по-малко пък - ЗАЩО?
От близо 30 години ходя по Факийска и ми е любимата река. От Желязково до устието я познавам на петте си пръста.
Правил съм преходи по 5-6 километра на ден и от това няма по-голямо удоволствие. Кажете къде другаде да ходим около Бургас. Горе-долу на Велека става, но Факийска си ми е слабост.
Забранена или не - пак ще ходя. На мен риба не ми трябва. Ще пускам всичко. Стига да има какво
.
Апропо - преди съм хващал страхотни мрени, които от 3-4 години може да се каже, че изчезнаха почти изцяло. От едрите риби останаха само кефали. А преди имаше например кротушки по 20 см. Страхотно удоволствие бяха на торен червей... Под Факия имаше и див шаран - по 2 кг. и нагоре. Идваше от Желязковския язовир. Особено след като прелееше
Пратих снимки на Каридата, дано да успее да ги качи - аз не успях
Успех на всички!
От близо 30 години ходя по Факийска и ми е любимата река. От Желязково до устието я познавам на петте си пръста.
Правил съм преходи по 5-6 километра на ден и от това няма по-голямо удоволствие. Кажете къде другаде да ходим около Бургас. Горе-долу на Велека става, но Факийска си ми е слабост.
Забранена или не - пак ще ходя. На мен риба не ми трябва. Ще пускам всичко. Стига да има какво

Апропо - преди съм хващал страхотни мрени, които от 3-4 години може да се каже, че изчезнаха почти изцяло. От едрите риби останаха само кефали. А преди имаше например кротушки по 20 см. Страхотно удоволствие бяха на торен червей... Под Факия имаше и див шаран - по 2 кг. и нагоре. Идваше от Желязковския язовир. Особено след като прелееше

Пратих снимки на Каридата, дано да успее да ги качи - аз не успях

Успех на всички!
- каридата
- учете се от него
Ето ги и тях

Страхотни риби,апропо и аз смятам да посещавам занапред реката.

Страхотни риби,апропо и аз смятам да посещавам занапред реката.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

- toko7
- вече хвърля и на тежко
Алу ,модераторите тази тема е бракониерска,па и тези кефали не ми изглеждат много живи.Може да си навлека неодобрението на колегите но вие поощрявате бракониерството.Ми то и ние да клекнем на Мандрата и като дойдат риболовните да им кажем че каквото хванем щте го пуснем.Все пак трябва да се съобразим със закона колкото и да ни ощтетява нас Бургазлии.А ти колега по добре не си вади и риболовен билет щтом няма да се съобразяваш със закона.МОЛЯ НЕ АДМИРИРАЙТЕ ПОДОБНИ РИБОЛОВНИ ПОДВИЗИ.

toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
-
- разбира нещата
Викам да не забравяме ,че има и места по Факийска които през разрешения сезон не са забранени,Викам и че има около реката доста блатца и дупки които също не са забранени,ми къв е проблема тогава да си ходим???Пък да не говорим, че едни ходят заради удоволствието,заради разходката,заради природата,заради тръпката да надхитриш една риба и още сумати причини,които нямат абсолютно нищо с думата бракониерство.Верно ,има и такива които гледат да напълнят торбата ,и колкото повече ,толкова повече...А и да не говорим колко често може да се види спинингист....Колега Токо гледам че и ти имаш доста снимки от Раков дол...Нищо лично, ама ти от кои си?Апропо занапред и аз смятам да посещавам района .
Проба му е майката!
Жорка,всичко което казваш е вярно...гадно е ПОХАБЕНИТЕ риби точно в тоя период
...кво им ядете толкова