За и против риболова на щека

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Заключено
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: За и против риболова на щека

Мнение от Бачо Илия »

Темата е за "за и против" риболова с щека.Споделяй си мислите в някоя друга тема.СПАМ
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Вальо,направо не ме разочарова :D :D :D Абе то о тия камуфлажи ми подсказваха.Събирай си по 1кг.рибка да си изпържиш и не влизай в спорове,в които нямаш шансове.Тези които ловят с щеки и вперили поглед в плувката не релаксират,нали, а ти в какво си вперил поглед.И в темата дават мнение щекари,защото ти не знаеш нито едното, нито другото.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз въпреки,че не съм щекар ще кжа,че в диапзон до 15м.няма по добър метод от щеката.Пробвал съм с деректен на стена с много камани,постояно закачки и късане.При щеката го няма това нещо.Презентиране на стръвта,захранка,всичко е с предимство при щеката.Все пак това е мое виждане. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Е това ми се случи преди 3-4г На устието на Жребчево(ранна пролет) отидох с дирекна 8-ца и фидер след поредица от късания се прибрах в колата да спя и да не слушам словоизлиянията на колегите с които бях :P Па те бяха и по адрес на течението на драките на маиките им (от цветущи по цветущи) :P
На другия ден отидох с щеката ,нямах 1 късане а течението беше доста силно следобяд завърших риболова с около 30 платики и най вече с прекрасно настоение :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
valentin_l_ivanov

Мнение от valentin_l_ivanov »

butnik написа:Вальо,направо не ме разочарова :D :D :D Абе то о тия камуфлажи ми подсказваха.Събирай си по 1кг.рибка да си изпържиш и не влизай в спорове,в които нямаш шансове.Тези които ловят с щеки и вперили поглед в плувката не релаксират,нали, а ти в какво си вперил поглед.И в темата дават мнение щекари,защото ти не знаеш нито едното, нито другото.
Ако съм Ви засегнал,колеги, се извинявам и си вземам думите назад.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

:smt041 :smt041 :smt041
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Щеката си е щека...най -голямото оръжие за риболов :D .
Много пъти съм си мислил.....сега с една щека ги разбих.
Ама много пара това бре колеги.
И това което не ми харесва ,че се закотвяш на едно място,а аз въпреки че съм Дядо :D ,не ме свърта на едно място.
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

saksi написа:Щеката си е щека...най -голямото оръжие за риболов :D .
Много пъти съм си мислил.....сега с една щека ги разбих.
Ама много пара това бре колеги.
И това което не ми харесва ,че се закотвяш на едно място,а аз въпреки че съм Дядо :D ,не ме свърта на едно място.
Като си без щека,гледаш другите че хващат и се местиш към тях,като си със щека ,гледат другите че хващаш и те се местят към теб!Реши от кои ше и си ги почвай.
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
paparaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от paparaka »

Значи да кажа и аз моето мнение. За първи път хванах щека през 1997г на ТЕЦ Гълъбово. До тогава ловях на пружина :lol: :lol: :lol: :lol:
Та значи с риск да разводня темата мисля следното:
Лично аз отивам на водоема, за да хвана риба. Не да похвърлям, не да си почивам, не да половя - а да хвана. И целта ми е винаги да хвана максимумът. Бързам да поясня, че риба не ям и обикновено я връщам. Но просто така съм устроен. И затова като ходя ходя с пълно бойно съоръжение.
Щека, къси пръчки, мач и болонезе. А напоследък и фидер, който обаче признавам рядко ползвам.
Когато ловя на затворен водоем и рибата е спокойна, т.е контролира се с храна обикновено успявам да я докарам до щеката, а останалото е въпрос на рутина.
И става касапница :D :D :D Искам да кажа, че един добър риболовец с щека може да лови доста по-бързо от един любител с телескоп без водачи, независимо, че на мнозина им се струва невероятно.
Но просто човек трябва да си даде сметка защо отива за риба. И от там да започне.
Айде че се отплеснах.
А иначе щеката си е щека :)))
Да работят онези, които не могат да ловят риба!
Nikkolay
новобранец
новобранец

Мнение от Nikkolay »

paparaka написа:Значи да кажа ...
Точно казано!
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

[quote="paparaka"]Значи да кажа и аз моето мнение. ...........

Батка радвам се че пишеш и тук, мисля че доста бихме научили от теб стига да имаш желание да споделяш :P :P :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
mariayn
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mariayn »

Винаги съм предпочитал този вид риболов ,макар да са ми евтини щеките .
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Ами да си кажа и аз мнението, от 2 месеца съм на щека и от 30 години рибар ходя на почти едни и същи язовири винаги съм си хващал доволно количество риба.Жената ме кара гаража да го отворя за рибарски пренадлежности имам абсолютно сичко за сякакъв вид риболов. Ами от един месец си промених мнението като хванах щеката, изведнъж рибата ми стана двоийно повиче ,защо ли????? :shock: То верно отиваме на почивка, но можим да почиваме и на балкан но ние основно отиваме за риба, за тази цел резултатите са важни не багажа който носим.Като искам да почивам зимам дъните и 2-3 дена си почивам и като сам валат 3 дена последния ден вада сопата и статуквото се променя пак в неийна полза :wink:
П.П за мен ловенето на щека е върхът на риболовната перамида, понеже сам минал през сичките и нива го казвам с ръка на сърцето.Но задължително слагам мача до нея задължително.Те са като един вид братче и сестриче, една без друга немогат. :lol:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Batbozho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Batbozho »

И аз да кажа няколко думи.Подобно на папарака и аз ловя с щека някъде от края на 90-те.(Мисля,че даже тази щека дето я споменава(едно трабуко)аз я купих после но както и е.Преди това работата беше с едно телескопче 3.30 с макаричка и няколко дънарки.Тук да спомена да е жив и здрав Румен Панов-карфицата,че ме открехна и научи на този риболов)
Та да се върна на мисълта:Значи вече 10 год. се наслаждавам на този риболов и при все,че ловя и с болонезе,директен,мач и фидер мога с ръка да кажа,че няма нещо което да носи по-голямо удоволствие от риболова с щека.Едно,че като метод за дистанция до 15 метра няма нищо по-ефективно,то и удоволствието от хванатата риба е несравнимо с нито един от другите методи.
Удоволствието което носи този вид риболов според мен компенсира напълно неудобството свързано с големия багаж който съпровожда с себе си този начин на ловене на риба.
Да вярно,това е скъп метод за риболов но повярвайте,струва си всяка шибана стотинка която си инвестирал в него.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Хамалогията при мен е същата и като ловя с мач или боло.Единствено нося един ролер повече.Та няма да сядам на земята или на кофа от латекс.Мъкненето на голямия багаж не е минус при мен.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Заключено

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”