Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
tuhlaedinichka
новобранец
новобранец

Мнение от tuhlaedinichka »

момчета, при цена 3.50 за обикновени куки и 4.00 с гамакацу изработени със ФЛУОРОКАРБОН-струва ли си масрафа да си ги правиш сам (материали,време ,нерви и незнаен резултат)
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Качествени чепарета

Мнение от SILVESTER »

Много изчетох от както влизам във форума за различни чепарета,и винаги съм стигал до един извод:има ли я рибата,пасажа-със всичко се хваща,няма никаква разлика-купешки,правени,флуорокарбон-дрън дрън,когато си яде-яде.
Няма ли я,няма ли пасаж-колкото и да са 'хващащи"-все тая!
Това е,за мен всичко останало е реклама на продукт за продаване.А що се отнася за правени чепарета-който има нерви нека си ги прави-няма нищо по хубаво от това да ти се напълни правеното от теб чепаре :D
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Re:

Мнение от rumci »

tuhlaedinichka написа:момчета, при цена 3.50 за обикновени куки и 4.00 с гамакацу изработени със ФЛУОРОКАРБОН-струва ли си масрафа да си ги правиш сам (материали,време ,нерви и незнаен резултат)
Струва си естествено :P . Тръпката, която ще изпиташ при уловена риба със собственоръчно направено чепаре е поне двойно по-голяма :!: А със сигурност и себестойността на чепарето ще намалее минимум 2 пъти от купешките. :wink:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re:

Мнение от Моряка »

tuhlaedinichka написа:момчета, при цена 3.50 за обикновени куки и 4.00 с гамакацу изработени със ФЛУОРОКАРБОН-струва ли си масрафа да си ги правиш сам (материали,време ,нерви и незнаен резултат)
Зависи от материалното състояние,мерак,любопитство,хоби да направиш с ръцете си нещо ,което работи, и така нататък :D Ти да нямаш магазин :D
А сега де? :roll:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

...не вързвам чепарета, но "шедьоврите" които притежавам са от майстор Киро, от Румен и от баба Мара ( от пазара в кв.Меден рудник)...

А бай Вангел си лови с неговите...с "магнитни куки" , "бутикови" чепарета...всеки роболов с нови чепарета...и резултата е на лице... :lol:
Изображение

Улова на Павката... :lol:

Изображение
Изображение

И моя...на 20.04.2009 в 19 часа... :lol:

Изображение

е това е...
Последно промяна от batmilen на Сря Апр 22, 2009 8:11 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Бат Милене,уточнявай,че не визираш мен.Не съм ти подарявал чепаре,ама дано имам късмета да го направя някога.

Тухларче,при мен не става въпрос за финансите.
От време оно си ги правя,и не ми е скучно.
И пак казвам,сигурен съм че ги вързвам поне здраво,защото има от кинкалерията,дето аха да гепиш рибката в кунките,
и ти остава само бидема.Не продавам,ама като си седна след обяд на балкона,докът си изпия кафето по икиндия,
съм навързал куки за две чепарета.След два три дена пак.
Кът вземат да свършват чепаретата,сядам и за едно кафе завършвам 5-6 чепарета в готов вид.

SILVESTER ,ама много е прав.
Някой ден ще ви покажа един модел,дето ша ма клеймосате,
но после с него и проби ще направя,да видите каква е разликата.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

tuhlaedinichka написа:моряка - имам пари а и струва ми се ,че малко ,ама много малко разбирам от тази материя
Това,че имаш пари,може само да ме радва,в тази криза, :lol: Темата се развива според мен в правилна посока,и нека продължава.А това ,че не разбираш от "материята" много ме съмнява.Разбираш си,и споделяй.За жалост аз съм от тези по -без средства и знам какво мога да купя и какво мога да направя.А за труда на продукта все на някой се плаща :wink: Поздрави
А сега де? :roll:
Аватар
matrix
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от matrix »

някой може ли да обясни как да направя чепаре за язовир(за голяма риба)сом,бяла риба,щука-има ли тънкости? :roll:
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

matrix написа:някой може ли да обясни как да направя чепаре за язовир(за голяма риба)сом,бяла риба,щука-има ли тънкости? :roll:
Чепаре и язовир е в разрез със закона!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Питай в раздела за изкуствените примамки.Скоро тази тема отива там. :wink:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Бат Милене,уточнявай,че не визираш мен.Не съм ти подарявал чепаре,ама дано имам късмета да го направя някога.

Не си ти майстора(пък и де дата знам какви ги правиш) :lol: ...а Киро, от Бургас. По-старите съфорумци го знаят от сбирките и джумбаретата в Несебър, Приморско...Каябаш и т.н.Днес пак ходих, дребна граца и блеч...избяга нещо тая риба след провезата...

Иматели проблеми с кунките...при доктор Гъзунков от Стара Загора! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от batmilen на Пон Май 04, 2009 7:19 am, променено общо 1 път.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Куки № 4, 5 и 6 ...месина, бидем18/22майка ...на чепаре по 20,30 и 40 куки.За спининг по 15 ... рибата е дребна, блеч, граца, сардина, хамсия...но има и такива "мутанти"...ако ти се друснат 3 на пръта...пиши го счупен...и бегай в Краставицата за нов. Чепарета за сафрид взимам от Мишел, но сестра му ги прави, тя е майстора и работят добре.При Румен взимам чепарета за карагьоз.Дизайнер е Киро, после Румен ги интерпретира...и те работят добре, но последните ...много бързо взеха да ръждясват, добре че карагьоза налита и на жълти куки... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: При Румен може да отидеш и да си поръчаш чепаре...каквото си измислиш, цвят, кука, растояние между куките...и т.н. :lol: БУТИКОВО изпълнение...

Изображение

Изображение

Кво става тук, ни мога да се подпиша, ни да сложа аватар...Изображение
kobelev
новобранец
новобранец

Мнение от kobelev »

Абе гледам Ви ,че ловите на Бургаското пристанище !Там пускат ли свободно да се влиза???
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

по принцип не пускат но никой не спазва правилото :) отвреме на време само гонят.стига с тая тема и дай по същество за чепаретата щото се карат
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
SINISHA
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SINISHA »

А от готовите монтажи с какъв цвят са най-подходящи за сафрид.

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2531

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2534

.......
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”