Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Дунав-всичко за и по реката
То какво ли не се говори.GODzillata написа: Ааа...говори се за уловени сомове в Дунава.

-
- ще става разбирач
GODzillata написа:
Ааа...говори се за уловени сомове в Дунава.
Сомовете се активизираха,както и през последните години, в края на март/началото на април със затоплянето.
Мисля,че 8-те градуса температура на водата са някаква условна граница..
Понеже следя уловите на ,,стопанските риболовци,, ,знам,че се взеха не малко риби в порядъка 10-20 килограма,една около 90-те килограма! и друга голяма риба е изтървана,не са успели да я вкарат в лодката..
Рибите се активизират заедно с навлизането на пасажите скумрия,сомът е голям фен на скумрията..
В същото време,не съм чул някой да се е похвалил с риба,взета на стръв..В тази голяма вода това не е лесно..
Поздрави!
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
имам достоверна информация че под пристанището на с.Връв на блатен червей ловят сомчета,има екземпляри до 7 кг.....от 20:00 до полунощ
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Миналата пролет коментираха за сом хванал се на чепаре , пък той обичал скумриата ,
как не се сетих?Но пък видях шутовица на чепарето.Това за Връв важи само за утре вечер от 20 до полунощ- после чак слвд забраната , ех Тишо , трябваше по раншко да кажеш 

- dalgia
- вече хвърля и на тежко
споко...като мине забраната ще го търсиме ,стига да има висока вода
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Днес на Полетковци - предимно царици, 1 таранка , 1 бабушка и няколко бабойчета.
После на Кула - около 3 кг. едра таранка.
На Дунава слагали през нощта припони и сутрин намирали клоните счупени...такива едри сомове са взимали.
После на Кула - около 3 кг. едра таранка.
На Дунава слагали през нощта припони и сутрин намирали клоните счупени...такива едри сомове са взимали.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Днес закрих на Старопатица. От 14 h до 19 h. Около 3 кг. Таранката е едра-кофата ми е много голяма

- GODzillata
stich написа:Днес закрих на Старопатица. От 14 h до 19 h.

E, защо не се обади?

И аз бях там поне до около 16-17 часа.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ами поне от снимките по форума бих ти познал джипа...ма не видях такъв.
От дъжда ли се скри?
Аз не мръднах от мястото си.Подгизнах яко.
С шурека и един негов колега незнайно защо решихме да ходим на Ковачица-Ломско.3 часа висене и никво пипане на никой.НЕ ХОДЕТЕ ТАМ. А! И по 5 кинта ни взеха даже
.Трагедия.Та към обяд събрахме и потеглихме към Полетковци.В последствие решихме да идем на Старопатица...
...и те така!
п.п. май не сме много по темата ...

От дъжда ли се скри?

С шурека и един негов колега незнайно защо решихме да ходим на Ковачица-Ломско.3 часа висене и никво пипане на никой.НЕ ХОДЕТЕ ТАМ. А! И по 5 кинта ни взеха даже

...и те така!

п.п. май не сме много по темата ...

- GODzillata
Монка, той stich явно не обича да се обажда, че да не изловим цялата риба.
stich, може би сме били на различни ръкави на Старопатица?
Иначе джипа го бях изтъпанчил на едно хълмче...
...
А за да сме по темата, винаги трябва да споменаваме и Дунава.

stich, може би сме били на различни ръкави на Старопатица?

А за да сме по темата, винаги трябва да споменаваме и Дунава.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много спонтанно и набързо решихме иначе после като видяхме ситуацията каква е точно за тебе се сетих..ама отишло вече.monilom написа:Абе пич други пат като идваш насам пусни едно ЛС да те светна каде кво има.stich написа: С шурека и един негов колега незнайно защо решихме да ходим на Ковачица-Ломско.3 часа висене и никво пипане на никой.НЕ ХОДЕТЕ ТАМ. А! И по 5 кинта ни взеха даже.Трагедия.Та към обяд събрахме и потеглихме към Полетковци.В последствие решихме да идем на Старопатица...
...и те така!
п.п. май не сме много по темата ...![]()
п.п.На ковачица ви приканвам да НЕходите рибата е заразена със някаква тения от миналото лято и още си е така.А пък и нищо няма да хванета там.
п.п2.Лятото може да хванете тен.

Браво колега !!!
здр. колеги! дунав!!за някой хора ,които никога не са имали възможност да го посетят,може би в съзнанието им изплува, голяма река- много риба! да преди доста годинки (10 и нагоре) беше така. тук в в района , в който живея от никопол до свищов,рибата сякаш я няма. все едно съм хвърлил у нас в мивката. не ще и не ще да кълве! много рибари се на въдиха (с мрежи) последните години.голям брой от тях са и бракониери-убийци!! взривове,бомби,ток,кърмаци, мрежи и винтери в забраната и ние чакаме да ни клъвне, е няма как да стане! тя рибата да не е глупава,усеща и бяга. един пример, личен. миналата година ходихме с едни приятели в румъния с лодката(нали сме европейски съюз)
и на брега ,където акустирахме имаше един човечец,рибар , с една въдица. пръчка,спининг и макара,мисля ,че беше нещо от ония старите Делфинки.Но в кофата му изобилстваше от едра червенопера и каракуда,ловеше на торен червей! е такова нещо по нашия бряг не бях виждал
. при комшийте билета за промишлен риболов е много скъпо и мисля . че имат някакво ограничение за лодките,щото не съм виждал по техния бряг да движат лодки,а при нас лодкииии,повече от рибата в реката. много съм разочаровам от това и мислим с мойте приятели да ходим по язовирите,както виждам по форумите има добри отзиви от тях. наслука на всички !!!

- dalgia
- вече хвърля и на тежко
аууу това с твоя приятел в лодката на рум.бряг е нарушение от всякъде...ако е истина не го прави повече защото ще отечеш ако те гепат,не обърквай останалите колеги че може да си ходиш с лодка ей така на рум.бряг защото не е вярно,иначе за останалото си 100% прав