Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

По Факийска
-
- и господ не е толокова добър
Re: По Факийска
Разрешените места за риболов са упоменати в закона,там никъде не пише нещо за Факийска или околията.seefeel написа:Викам да не забравяме ,че има и места по Факийска които през разрешения сезон не са забранени,Викам и че има около реката доста блатца и дупки които също не са забранени,ми къв е проблема тогава да си ходим???Пък да не говорим, че едни ходят заради удоволствието,заради разходката,заради природата,заради тръпката да надхитриш една риба и още сумати причини,които нямат абсолютно нищо с думата бракониерство.Верно ,има и такива които гледат да напълнят торбата ,и колкото повече ,толкова повече...А и да не говорим колко често може да се види спинингист....Колега Токо гледам че и ти имаш доста снимки от Раков дол...Нищо лично, ама ти от кои си?Апропо занапред и аз смятам да посещавам района .
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- каридата
- учете се от него
Ми то и доста други теми са на подобна тематика.дай ся например да се сърдим на Кърцата че е ходил през делниците за пастърва и ги е релийзнал след това.Аз лично клен не ям но пък други риби си хапвам и не ме срам от това..Сиифиил е прав всеки ходи с различна цел за риба и си мисля че тези който ходят за удоволствие не са чак толкова много.Токо ти щом на този репортаж реагираш толкова остро направо не ми се мисли как реагираш на истинските браконниери(Мрежари,токаджии и най вече на харпонинтите по странджа).Карай я по спокойно.Алу ,модераторите тази тема е бракониерска
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- toko7
- вече хвърля и на тежко
Извинявам се ако съм реагирал остро.А за колегата seefeel вярно че ходя често на Раков дол но ловя на една дупка която не е свързана с реката.За колегите които ловят там и връщтат рибата евала .НО ОТ ТЕЗИ КЕФАЛИ НА СНИМКИТЕ ПО -УМРЯЛИ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ.Не съм искал да засегна никой.
toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
Съжалявам, че изобщо пуснах тази тема - исках само да дам инфо за един приятен за мен излет.
За този, който ми говори за бракониерство - какво да ти кажа моето момче - имам си билет, макар да знам, че парите от него (25 лева) са отишли по-скоро за заплати на една сюрия администрация, а не за мероприятия по опазване и увеличаване на риболовното богатство. Изобщо няма да коментирам факта "Защо река Факийска трябва да е забранена в точно този участък?" Моето лично мнение е, че поради факта че предните две лета там реката просто... пресъхна. За пръв път откакто помня аз. Сега обаче има много риба и смятам да продължавам да ходя да "бракониерствам".
Не ме е срам да призная, че понякога си вземам по някоя риба за вкъщи - няма нищо общо с вмирисаните риби дето продават по магазините. Така съм постъпвал 30 години и не мисля, че е лошо.
Извинявам се на всички, които ме считат за бракониер и благодаря на тези, които не смятат така.
Няма да Ви занимавам занапред с моите излети.
Лек ден.
За този, който ми говори за бракониерство - какво да ти кажа моето момче - имам си билет, макар да знам, че парите от него (25 лева) са отишли по-скоро за заплати на една сюрия администрация, а не за мероприятия по опазване и увеличаване на риболовното богатство. Изобщо няма да коментирам факта "Защо река Факийска трябва да е забранена в точно този участък?" Моето лично мнение е, че поради факта че предните две лета там реката просто... пресъхна. За пръв път откакто помня аз. Сега обаче има много риба и смятам да продължавам да ходя да "бракониерствам".
Не ме е срам да призная, че понякога си вземам по някоя риба за вкъщи - няма нищо общо с вмирисаните риби дето продават по магазините. Така съм постъпвал 30 години и не мисля, че е лошо.
Извинявам се на всички, които ме считат за бракониер и благодаря на тези, които не смятат така.
Няма да Ви занимавам занапред с моите излети.
Лек ден.
- zarganski
- ще става разбирач
Пише, пише http://www.nafa-bg.org/BG/Files/Message ... ana%20.pdf, което за мен си е тъпо, щото в този район ходят така или иначе най - малко хора и селяните си вилнеят с мрежите.snegk написа:Разрешените места за риболов са упоменати в закона,там никъде не пише нещо за Факийска или околията.
Иначе адмирации за хванатите риби, малко ме е яд, че сте изяли някои, но всеки има право на това.
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ами човека още в началото е писал,че точно тези си ги е взел.toko7 написа:Извинявам се ако съм реагирал остро.А за колегата seefeel вярно че ходя често на Раков дол но ловя на една дупка която не е свързана с реката.За колегите които ловят там и връщтат рибата евала .НО ОТ ТЕЗИ КЕФАЛИ НА СНИМКИТЕ ПО -УМРЯЛИ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ.Не съм искал да засегна никой.
Защо подскачаш веднага ?
И какво бракониерско видя в този репортаж,не можах да зацепя нещо ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Нищо бракониерско , просто някоя тъпа кратуна е решила , че този участък от реката е забранен и то целогодишно
Недоумявам защо , но и никой не ти дава обяснение. Аз също направих няколко излета през м. март по тези места и хванах доста риби от които взех няколко костура /кефалите ги пускам / , но не бях прочел забраната. Въпреки , че пак казвам, тая забрана буди недоумение и размисли : кой каква далавера има точно от този участък на реката.
Ами да вземат тогава да я зарибят.... та да се завъди и друга риба освен тая която оцелява въпреки мрежарските набези и безхаберието на контролните органи ...

Ами да вземат тогава да я зарибят.... та да се завъди и друга риба освен тая която оцелява въпреки мрежарските набези и безхаберието на контролните органи ...

- zarganski
- ще става разбирач
Братле от много скоро е тази забрана - 02.04.2009 г. И аз се изумих като го видяхsalmo написа: Аз също направих няколко излета през м. март по тези места ...

Да не излезем познати с теб или брат ти незнам..., че и тия местенца по Факийска хмм...gungana написа:В Събота, 18.04.2009 с брат ми решихме да запрашим из дебрите на факийска река - по-точно над Росеново.
До там се стига само с джип, при това доста, ама доста е трудно.
Чудесен риболов!
if there is no fishing in paradise, i am not going!!