Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Устието на Искър, яз.Тополница, бент Лесичево, яз.Тополница
- rosenm
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Устието на Искър, яз.Тополница, бент Лесичево, яз.Тополница
Устието на Искър 17.04.2009
Риболова стана привечер, лових с щека в продължение на 10-11 часа и бях капо, после преминах на фидер към 18:00-18:30, колегата остана на щека. резултата м/у щеката и фидера е равен по риби и това е видимо от снимките. Сникмите не са много качествени, но вече се стъмни като дойде време да снимаме. Лично за мен удоволствието от ваденето на платика с ластика е мнооооого по голямо от фидера, за пръв път лових с фидер платики, но няма да повторя, макар и да е резултатаен този метод неми достави удоволствие.
яз.Тополница 18.04.2009
Труден риболов, започна добре, но рибата не се влияше от храната и подхранката, количеството дойде от риболова на костур на торен червей. Бабите (търсените риби) бяха инцидентни.
(ВАЖНО: За тези, които консумират и задържат риба, рибата от този язовир е опасна за ядене, има прекалено голяма концентрация на арсен)
бент Лесичево 19.04.2009
Тук няма с аккво да се похваля - капо. Бента се пълни всяка година на 15.04 и ден-два след това пускат и мини ВЕЦ-а. Надявах се да се набие рибата, за да търси храна по скоро залетите площи, но уви не - този бент си е силен по скоро есента явно, когато съм правил по 50 клена за няколко часа.
(ВАЖНО: За тези, които консумират и задържат риба, рибата от тази река е опасна за ядене, има прекалено голяма концентрация на арсен)
яз.Тополница 20.04.2009
Отново труден риболов - мнооого вятър, щеката се наложи да стой до 2-ро -и дори 3-то колено потопена във водата, което прави засичането по-трудно и опасно, а риболова по-бавен, но въпреки това резултатен. Успях да събера рибата едва след обяд (е все пак започнах към 12:00 по обед
)- много храна, мнгоо аромати?!! нали сме пролет странно, но факт, постоянна стрелба, на пропадане, до 20-30 см от дъното, под мен беше треволях, който очевидно крие стръвта и подхранката и правеше риболова невъзможен легнал на дъното, а над дъното пък рибата взима плахо, което в комбинация с вятър, и потопена щека сваля потенциала много. Постоянната стрелба довлече и костури и малки кленчета, които не бяха обект на моя риболов - но не намерих начин да ги излирам с наличните средства.
(ВАЖНО: За тези, които консумират и задържат риба, рибата от този язовир е опасна за ядене, има прекалено голяма концентрация на арсен)
Ето и снимките:

Риболова стана привечер, лових с щека в продължение на 10-11 часа и бях капо, после преминах на фидер към 18:00-18:30, колегата остана на щека. резултата м/у щеката и фидера е равен по риби и това е видимо от снимките. Сникмите не са много качествени, но вече се стъмни като дойде време да снимаме. Лично за мен удоволствието от ваденето на платика с ластика е мнооооого по голямо от фидера, за пръв път лових с фидер платики, но няма да повторя, макар и да е резултатаен този метод неми достави удоволствие.
яз.Тополница 18.04.2009
Труден риболов, започна добре, но рибата не се влияше от храната и подхранката, количеството дойде от риболова на костур на торен червей. Бабите (търсените риби) бяха инцидентни.
бент Лесичево 19.04.2009
Тук няма с аккво да се похваля - капо. Бента се пълни всяка година на 15.04 и ден-два след това пускат и мини ВЕЦ-а. Надявах се да се набие рибата, за да търси храна по скоро залетите площи, но уви не - този бент си е силен по скоро есента явно, когато съм правил по 50 клена за няколко часа.
(ВАЖНО: За тези, които консумират и задържат риба, рибата от тази река е опасна за ядене, има прекалено голяма концентрация на арсен)
яз.Тополница 20.04.2009
Отново труден риболов - мнооого вятър, щеката се наложи да стой до 2-ро -и дори 3-то колено потопена във водата, което прави засичането по-трудно и опасно, а риболова по-бавен, но въпреки това резултатен. Успях да събера рибата едва след обяд (е все пак започнах към 12:00 по обед

Ето и снимките:

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Устието на Искър, яз.Тополница, бент Лесичево, яз.Тополница
Това се казва тема, 4в1
Жалко за бента, все се надявах да ги напипаш там рибоците.

Жалко за бента, все се надявах да ги напипаш там рибоците.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- учете се от него
Колега, ти си ги разбил на баш-Марковия язовир бре
И то в много трудни за щека и директен, условия

-
- научил се да хвърля
Браво!
"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен." Алберт Айнщайн

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- indalo
- фен клуб-скобар

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- rosenm
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ето тази снимка е от Марко, той ми я е щракнал докато обикаляше из именията си с лодката и между другото за разнообразие тролира (дано това е верния глагол) и разглежда белите си рибиIDA написа:Колега, ти си ги разбил на баш-Марковия язовир бре![]()
И то в много трудни за щека и директен, условия
![]()
![]()

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Перфектни платики колега
А за фидера те разбирам. Губи се удоволствието от ваденето на рибата заради тежката хранилка. Не се усеща съпротивата на по-слабите риби като платиките.

А за фидера те разбирам. Губи се удоволствието от ваденето на рибата заради тежката хранилка. Не се усеща съпротивата на по-слабите риби като платиките.

нямам живарник
-
- научил се да хвърля
-
- ще става разбирач
Поздравления, колеги, чудесен риболов
! И е много хубаво, че пускате рибката обратно

Никога не пия карал!

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Те така се прай..ловиш и пускаш...

-
- и господ не е толокова добър
Това е истината.Перфектен риболовБай Гого написа:Те така се прай..ловиш и пускаш...

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Те това е ,не излет а няколко.БРАВО