За Дунав

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

За Дунав

Мнение от Ivak »

Така, ако сте съгласни мисля да отворим една тема за Дунав като всеки с времето добавя по нещо вътре, надявам се лятото да давам почти всекидневно инфо.

И всеки може да сподели впечетленията си от риболова там.

Да поставя началото с няколко мой:

Всеизвестно е че най-добрата захранка на Дунава е хляба.
Много често ми се е случвало да ловя сом(2-3кг) на 3-4 метра от брега в затревени разливи в началото на лятото.
Шарана в повечето случай кълве най-добре на пост качамак без почти никакви добавки.

Та така допълвайте
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

- Една от най-универсалните видове стръв е стиропорът! Виждал съм уловени почти всякакви риби на него - от уклей до бял амур. ;)
- От 2-ри Юни е разрешен риболовът на дунавска скумрия (карагьоз) :) :) Непременно трябва да се пробва ;)
- Тази година учудващо все още няма никакви комари :shock: :shock: (поне в Козлодуй и Видин!), но ако тръгнат - вземете предпазни мерки :wink:
- Едвам чакам да дойде 16-ти Юни :lol: :lol: :lol: :lol:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Перата от токачка са незаменими за риболов на дунавска скумрия.
Аватар
pe6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pe6o »

Абе аз ли накриво хвърлям или нещо не мога да налучкам. Постоянно ходя по Дунав и съм хвърлял на какво ли не.Само на чеврвей и на попово прасе съм имал удари. Уж мряната имала малка уста а ми взе попово прасе с кука 4/0. Хвърлял съм и на кашкавал и на домат..........неще и неще............ша зема да фърля и една ракия ,па може и да ги събера :D :D
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Постоянно ходя по Дунав и съм хвърлял на какво ли не.Само на чеврвей и на попово прасе съм имал удари.
Е те това да го видя няма да го повярвам :shock: :shock: Ами качамак, "снежинка", хляб, жито, царевица, рибки, раци, жаби, пиявици....?!??? Има толкова разнообразна риба, че не може да нямаш никакви резултати, ако наистина пробваш "постоянно" :roll: :roll:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз лично ползвам традиционни стръви, червей,рибки,попови прасета, качамаци.
На качамак винаги съм имал удар, а на пиявица ловят доста големи сомове покрай Русе.
Просто на различни места се държи различна риба и ако ходиш на едно опредлено и търсъш на един монтаж нормално е да кълве само на опредлена стръв.

А пък за ракията фърляй поне по кило че като дойдат комарите маниииии :lol: :lol: :lol:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

И аз съм пробвал на пиявица за сом, многократно но не съм имал успех с нея.Удари на сом съм имал само на торен червей на букет, и на попово прасе, но колегата ivak е прав че рибата по различните места има различни навици и предпочитания.А за качамака не ходя по Дунава без него :lol: Само един път да мине тая забрана ще им дам аз по-3лв. на пръчка по 5лв. на пръчка, на Дунава си ми е безплатно.
Аватар
pe6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pe6o »

Ами аз предимно ходя на Долно Ряхово и Попина.На първото е много плитко а на Попина пък е мноооого дълбоко.В количеството уловена риба няма разлика м/у двете,но пък на дълбокото излизат по-качествени. Миналата година на рибка за едно денонощие можеше да се хванат на 30-40 бели риби,но проблема беше,че най-голямата трудно стигаше 0.5кг.
rupa
новобранец
новобранец

Мнение от rupa »

При мен също най-добри резултати дава на грозд от червеи и попово прасе. На рибка само веднъж - бяла риба по миналата година. Дайте някакво инфо - прибра ли се реката в коритото си, избистря ли се водата или още е като боза? А комарите със сигурност очакват началото на рибова за да атакуват :)
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Каквото и да е станало по реката...в момента е забранен всякакъв риболов след 2ри юни е разрешен Карагьоза а след 16ти всичко останало мисля :wink: .

П.С. За есетровите риби незнам кога им е забраната
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

не знам за комарите по видин,но още преди забраната водих големи боеве по русе.. :lol: сега за стрьвта-преди години ходех с врьзки на аеца козлодуй на един остров(ееех,отмина тая работа с тия шибани терористи),та там ми направи впечатление,че на цяло рибе не ще да пипне,как обаче вземаш та го срежеш на две филенца...моментално дрьпне некоя сулка :roll: ..даже 2-по 1 на филенце :lol: иначе-огромни шарани и не толкова огромни сомчета на качамак и на земни червеи,като качамака не е на пружина,а на кубчета,ама отминаха тия времена с достьпа до тоя остров и сега ходим по други места..като четох форума ми направи впечатление,че никой не споменава мамката и сьответно-трохата и белия червй за стрьв :?: колеги-не подценявайте и този начин на риболов-покрай стотиците скобари понякога удря и нещо ПО-ТАКА!!!я некоя трилитрова мрена,я некой дивак..а иначе винаги ми е било странно,защо на искьр и струма ловим много по големи скобари отколкото на дунав-там са по скоро инцидентни?
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

а и тука говорите само за дьно-няма ли некой като мен-да се кефи денем с болонезето,а нощем с пииниту и с по некоя на тежко за сом :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

трохата и белия червй за стрьв колеги-не подценявайте и този начин на риболов-покрай стотиците скобари понякога удря и нещо ПО-ТАКА!!!я некоя трилитрова мрена,я некой дивак..а иначе винаги ми е било странно,защо на искьр и струма ловим много по големи скобари отколкото на дунав-там са по скоро инцидентни?
Белия червей е повече от ясен, а трохата я споменах под името "снежинка" :wink: Иначе да: Дунав е мястото, където винаги трябва да очакваш неочакваното :idea: Никога не знаеш дали няма да се закачи някоя мряна на въдицата за скобар, или някой толстолоб на тази за морунаж...
Интересно ми стана за въпросния остров, който си посещавал в Козлодуй - за острова на топлия канал ли говориш или друг??
Иначе това за по-едрите скобари в Искър и Струма леееко ме съмнява :roll: :roll:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

През ноща съм ловил платики по 200-300 гр на директен на дълбоки места.
При пълнолуние много често ми се е случвало да се качи рибата на повърхността и да кълве доста добре.
На плувка риболовставам обикновено по лиманите и зад буните.
Като изключим риболова на скобар разбира се.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

стефко,приятно ми е -аз се казвам станимирчо :lol: от известно време виждам,че си светнат,даже един вид почнах и да се заслушвам в некои твои сьвети и да те уважавам като пич,ама тук ще спорим!!!!аз ли сьм смотан,ама големите ресаци си ги ловим по искьро-на дунава,местото ли не сьм уцелил...храната лииии,не че нема-естествено ,че ТАМ Е РАЯ!!! ама нещо откьм големина на скобар не сьм доволен...хем плувам с тьпата мамка да я внсям по навьтре от местните(не ме питай кьв ташак е това :lol: )ама пак си ги ловим еднакви..само чат,пат..докато на искьро,като ги зацепим по кило и няма спирка :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”