Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж на косъм
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: Монтаж на косъм
Такива са повечето влакна за поводи,плетено със покритие.Има и плетени без покритие.Въпрос на монтажSIO написа: Сещам се за Black Silt но знам че то е само плетено влакно и отгоре със силиконово покрити...
!

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Да ама с Black Silt се използват възли докато повода за който говоря е този

Сега гледам че го наричат Lead Core но не съм сигурна дали това е марка и модел или самия вид влакно се нарича така а май, май в България е доста слабо разпространено...
Знам досадна съм ама искам да се науча!

Сега гледам че го наричат Lead Core но не съм сигурна дали това е марка и модел или самия вид влакно се нарича така а май, май в България е доста слабо разпространено...
Знам досадна съм ама искам да се науча!

На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата
Мискин!
Мискин!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Оооо супер благодаря! 

Мискин!
Мискин!
- carpsliven2
- сериозен играч
Може да вързваш лиидкора и със най обикновен възел .. проблем е че повечето лиидкори в България са фалшиви... Мога да ти препоръчам кафевия на Пелцер 35 либри.. държи се много добре и нема проблем с възлите.. ама незнам къде ще може да го намериш... в сливен клуба по спортен риболов го продават. Може да ползваш и лепило за да си по сигорна. И щях да ти казвам че, тези поводи със селиконово покритие са за плуващи монтажи.. поп-уп ... а тези дето са без покритие са за дънни монтажи. Ама може да мешаш и двата .. със сигорност няма да е фатално. Повдигача като ти е истински нети пречи да вдига и повед без силиконово покритие. 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
Със селиконовото покритие за плуващи монтажиcarpsliven2 написа:Може да вързваш лиидкора и със най обикновен възел .. проблем е че повечето лиидкори в България са фалшиви... Мога да ти препоръчам кафевия на Пелцер 35 либри.. държи се много добре и нема проблем с възлите.. ама незнам къде ще може да го намериш... в сливен клуба по спортен риболов го продават. Може да ползваш и лепило за да си по сигорна. И щях да ти казвам че, тези поводи със селиконово покритие са за плуващи монтажи.. поп-уп ... а тези дето са без покритие са за дънни монтажи. Ама може да мешаш и двата .. със сигорност няма да е фатално. Повдигача като ти е истински нети пречи да вдига и повед без силиконово покритие.

- carpsliven2
- сериозен играч
Това което е без покритие се мокри и тежи... докато другото се вдига с малък повдигач.
Може и да греша .. но така е по-логично... невиждам иначе смисъла от селикона.

- nikikati
- ще става разбирач
Да речем, за да не се оплита!carpsliven2 написа:... невиждам иначе смисъла от селикона.

Иначе наистина има ментета с покритие дето ги водят потъващи, а не можеш ги накара да потънат!

Последно промяна от nikikati на Нед Апр 26, 2009 8:18 pm, променено общо 1 път.
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
- carpsliven2
- сериозен играч
Ама може да мешаш и двата .. със сигорност няма да е фатално. Повдигача като ти е истински нети пречи да вдига и повед без силиконово покритие.
Аз по принцип неползвам повод с покритие и не за друго .. ама когато го видях ... неми хареса .. въпрос на вкус ... дет викат хората .. всички рибари са си башка луди..
Аз по принцип неползвам повод с покритие и не за друго .. ама когато го видях ... неми хареса .. въпрос на вкус ... дет викат хората .. всички рибари са си башка луди..
Последно промяна от carpsliven2 на Нед Апр 26, 2009 8:20 pm, променено общо 1 път.

-
Тука няма логика.Плетеното е по леко.Дугото което е че покритието е направено да предпазва плетеняка от миди,камани и др.при което не е необходимо за плуващия монтаж.И не на последно място,не съм виждал пуващ монтаж със селиконово покритие по филмите с изключение когато полувиния повод е обелен и мекото олово се слага до обелената част.carpsliven2 написа:Това което е без покритие се мокри и тежи... докато другото се вдига с малък повдигач.

Васе , силиконовото покритие е да седи по твърд самия повод и да не се оплитаcarpsliven2 написа:Това което е без покритие се мокри и тежи... докато другото се вдига с малък повдигач.

- carpsliven2
- сериозен играч
А какво е преимуществото на единия вид повод и на другия, при положение че са толкова различни като структра, дори и материя сигурно отговарят на различни условия? 

Мискин!
Мискин!
-
Малко по горе съм написал,че с покритието са направени да не се оплитат при замятане,да бъде предпазен плетеняка от прерязване,протриване.Има различни цветове и структора, в зависимост от дъното си избираме повода.Примерно:хамилион на Суфикс го слагаме на дъно покрито с пясък и кал,зеленото за тревисти и т.н.SIO написа:А какво е преимуществото на единия вид повод и на другия, при положение че са толкова различни като структра, дори и материя сигурно отговарят на различни условия?
Това за гуменото покритие го разбрах, и кат нямаш си слагаш термосвиваем шваух, ама ликуида с какво предимство е, освен цветовете и това, че може да се използва без възел, което по-малко може да изплаши рибата...
Както каза колегата ликуида е доста разпространен и необходим при опреелени ситуацийи, какви са те, и двата вида имат различени цветове, и двата вида са плетени и издържливи, единия вид има силиконово покритие, и на регулира вид можеш да сложиш такова... И...
Както каза колегата ликуида е доста разпространен и необходим при опреелени ситуацийи, какви са те, и двата вида имат различени цветове, и двата вида са плетени и издържливи, единия вид има силиконово покритие, и на регулира вид можеш да сложиш такова... И...
Мискин!
Мискин!