Хрониките на Maznislav - тестове на примамки :)

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Re: Хрониките на Maznislav

Мнение от lorda »

xenohаck написа:Вальо за подстригване си майна ! Виж Лорда как е обелил тила ! :D
Ще ми обясниш ли защо винаги ме снимаш в гръб?
И защо никога не разбирам, че си ме снимал? :?: :?: :?: :!: :!: :!: :idea: :idea: :idea: :?: :?: :?:

Нещо ти бяга хоризонта :lol:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

:D :D :D Две страници за тая рибка! :shock: :shock: :shock: Дигнете нивото на Дунава,бре! :drinkers:
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Troli Rapala написа::D :D :D Две страници за тая рибка! :shock: :shock: :shock: Дигнете нивото на Дунава,бре! :drinkers:
Дали рибата е най-важното в случая ???
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Снощи за около час се разходих по марица около гребната
Реката голяма и буйна
Само 1 плахо почукване до брега , а риба играеше доста
За това само няколко пейзажни снимки
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това е за сега :)
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

Супер репортажи с много хубави снимки!
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

събота :)

Мнение от maznislav »

Отново съм на линия :)
В събота решихме с колегата мухар да проверим нашето си водоемче :)
Аз имам много приятни нови популнения в кутиите който бях длъжен да предложа на негово величество кефала
Започнахме към 10 сутринта :) и 30 мин по-късно слагайки 4 см Ecogear CK 40F07 последва незабавен удар и

Изображение
Прекрасен 30 см кефал :)
Имаше още едно -2 почуквания но ... без закачане
След него дойде ред на Ecogear SX 40F
Последва кефал номер 2
Изображение
С очилата видях как при поредната пауза на този воблер 2 кефала изкочиха от дълбините и единия се опита да захапе воблерчето през кръста :) Е ... само се убоде и замина :)
Последваха безплодни хвърляния като кефала явно отказваше да гони , а с показването на слънцето се видя колко е прозрачна водата ...
редих си аз воблерите без успех докато не стидна до някакво сръбско чудо .. те тва :)
Изображение
Първо хвърляне 2 навивания и Кроа -то се сгъна до дъжката :) Кратка , но ожесточена борба и нещото се появи на повърхността :)
Кефал около 46 см вероятно над кило
После се премести в лодката
Изображение
Последва още 1 този път мъник и след него 1 на първия Ecogear :)
Това беше от лодката :)
Докато чаках мухаря да излезне от водата под моста на втичалото тествах няколко воблера ръчна изработка ... Кефалчетата с охота си кълвяха като изкарах 2 броя :)
Изображение
Всички рибки плуват обратно ... трябва да дадът поколение все пак :)
Изображение

Изображение
Това беше съботния очерк :)
Следва понеделникът :)
Последно промяна от maznislav на Вто Апр 21, 2009 9:43 am, променено общо 1 път.
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Хрониките на Maznislav -понеделник

Мнение от maznislav »

Здравейте колеги :)
В понеделник реших да стана рано и да посетя яз. Пясъчник с лодката еи така за последно преди забраната
Навих си часовника за 5 и към 6 и косур опулен се събуждам , псувам тея нови технологии дет не звънят и докато си правя кафе забелязвам , че съм нагласил алармата за НЕДЕЛЯ ... :( ОЛИГОФРЕН .. вече втори път ми се случва :)
Към 8 :30 бях на мястото , а там панаир :) Харесах си един полегат плиткаж и се приготвих за абордаж :)
Изображение
Заложих на силиконите , ама тези пусти мекотели не ме харесват и тва си е :) След като за час май имах само едно почукване рехих да сложа воблера който ми донесе първата бяла риба в живота , а именно 6 см Ъгли :) След няколко замятания усетих тъпо почукване и последва моментална реакция ... пръчката се сгъна за ПЪРВИ път в риболовния си живот , а макарата за първи път усети тежеста на риба от другата страна :) Номер 1 беше на лице :)
Изображение
След кратко въодушевление продължих да залагам на този воблер без особен успех и след като още положин час нямах пипане реших да изреждам воблерите който ми се струват преспективни белким нацеля кво иска пустата бяла риба :) И така стигнах до ... SEBILE KOOLIE MINNOW 7 sm - Грозен та дрънка :) та слагам го аз замятам там където бях направил поне 50 хвърляния и без особенна надежда взех да навивам и О УЖАС зверски удар ме разтресе :) Ето го и разбойникът :shock:
Изображение
Това което последва надмина и най-смелите ми очаквания , а именно за около половин час още 6 броя в диапазона 35 - 45 см както и една 52 см и доста почуквания :)
малко снимки на бойците
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Пълно РАЗМАЗВАНЕ :)
Е няма пълно щастие ... задуха здрав вятър ама аз без котва се разнасях кат найлонова торбичка и за да стане положението до край зле протрих по дъното до брега влакното и воблера ЗАМИНА
А сега де :) Пак почнах изреждането и без успех :(
Та стигнах до 5 см ОWNER CULTIVA в кърваво червен цвят . И се повтори горната случка :)
Първо хвърляне - Риба
Изображение
Второ хвърляне - Риба
Изображение
Няколко празни удъра и пак същата операция от 2 бързи бели :)
Всички удари бях зверски.
Тъи като вятъра стана нетърпим в средата на залива в който бях имаше натрупан малък пясъчен остров :)
Забих се на него и почнах с експериментите и успях да хвана риба на RAPALA X-rap 8см :shock: и едно 8 см Джако на 2 -части :roll:
Изображение
Време беше да си тръгвам , че баща ми имаше рожден ден, но тъй като и той е рибар щеше да разбере защо съм закъснял :)
За тръгване отново сложих Култивата и направих още 2 бели с 4 презни удъра след което сгънах платната и се прибрах
Общия брой на рибките се оказа 16 :shock: :shock: като малките си плуват на свобода с надеждата да се видим като поотраснат ... :)
Риболов който ще помня цял живот , както и поуката , че трябва да се експериментира постоянно , като натрупаният опит о т това е БЕЗЦЕНЕН :) Пак стана малко дългичак разказът, но ...
Пожелавам ползотворна седмица на всички ви
От тук до откриването ще има пъстървови репортажи :)
На слука
boris1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Хрониките на Maznislav - UPDATED

Мнение от boris1 »

Браво за Пясъчник и аз бях там и хванахме повече от 10 броя но само 1 си хареса воблер всички други опитаха силиконите ми :lol: .При нас само 3 риби попаднаха под 45 см и си плуват в язовира,. а като цяло само мъжки риби хванахме.
и рибата има душа-бракониера не
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Колега благодаря за споделените риболовни моменти. Следя темата с огромен интерес и ти пожелавам все така да си я попълваш. Успех.
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Невероиатно :lol: От мене само респект за големиа маистор :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Браво,браво!Супер излети си направил.Другия път идвам с тебе. :wink:
TICA FAN
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

Отново перфектнио репортажи по красиви места! Евала Валка, все така!
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

boris1 написа:Браво за Пясъчник и аз бях там и хванахме повече от 10 броя но само 1 си хареса воблер всички други опитаха силиконите ми :lol: .При нас само 3 риби попаднаха под 45 см и си плуват в язовира,. а като цяло само мъжки риби хванахме.
boris1

Хванали сте само мъжки риби защото в този период бялата риба мръсти, а мъжките екземпляри остават да пазят гнездата с хайвер от дребосъка който го изяжда.
Явно сте попаднали на мръстилище, затова сте ловили ,,успешно,, и само мъжки риби. Това междувпрочем е често явление в този период от годината, рибите не кълват защото се хранят а просто защото си пазят поколението. Понякога мръстенето попада изцяло в периода на забраната, а понякога преди началото и. Всичко зависи от природните условия и най-вече от температурата на водата.
Ако по някаква причина гнездото с хайвер остане неохранявано, то е обречено на унищожаване от дребните рибки.
.........!
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Хрониките на Maznislav - Пастърва

Мнение от maznislav »

Както казах в последни си репортаж - време е за пастърва :)
Днес реших преди мача на любимото ми ЛОКО ПЛОВДИВ реших да отскоча до реката да пробвам няколкото нови сръбски воблера Antax.
А тя доста голяма и влачеща листа. Предварително бях решил да работя изцяло с воблери . Е не спазих изцяло това обещание и в един бързей имах слабо почукване еи така да ме събуди :) И след като потренирах и имах едно подгонване стигнах до един дебел бързей ровещ под брега до мен. Наслаждавах се на играта на Antax - a когато на 4 -тото хвърляне нещо се появи от някъде сгъна пръчката и излетя над водата. Кратка борба макар да не ми се искаше да свършва и след още 2 скока се озова на брега.
Ето я и първата ми балканка за тази година - 31 см
Изображение

Изображение
Снимките са с телефон , а рибата въобще не беше мирна , а брега адски наклонен :(
Това беше единствения хубав удар за деня , но разходката беше фантастична
Тук имаше незнайно от кого подредена пътека
Изображение
И 2 снимки от реката
Изображение
Изображение
Прекрасен 3 часов излет сред природата :)
Наслука на всички ви :)
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Re: Хрониките на Maznislav - UPDATED с пастърва :)

Мнение от Румбата »

:D Благодаря ти Вале , за това ,че ме откъсваш от ежедневието ми с такива красоти ! Аз от работа нямам време и само чета ! Но така се навивам и чакам 06.06 с нетърпение ! :D
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”