КРАЙНО ВРЕМЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Re: КРАЙНО ВРЕМЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ

Мнение от natrii »

Извода: Мъже...уважавайте и ценете жените си! :mrgreen: :P
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Dichootd2
новобранец
новобранец

Мнение от Dichootd2 »

Включих се и аз.А ето и още един адрес - имейл на зрителя-БНТ:
gledam@bnt.bg
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Първо поздравление за хубава идея.Наистина би било чудесно да се вземе под внимание от медиите,но аз винаги гледам много песимистично на тези неща и с риск на някой да не му хареса ще си изкажа мнението.Медиите всеки ден ,изказват недоволство от много по-важни за хората фактори от риболова,като здравеопазване,образование,култура,икономика и т.н. Постоянно се говори за малкото пари,които пенсионерите получват и нямат възможност да си закупят даже и най-нужните лекарства.За боклука въобще да не говорим.Някакъв ефект от това?Когато най-важните ни сектори тръгнат нагоре и се подобрят,тогава можем да очакваме и някакво израстване от към опазване на рибните ни ресурси и водоеми.Все пак не могат да пратят по-един журналист на всеки обект да дебне от засада с камерата.Има си контролен орган за това.Когато в институцията ИАРА се налеят повече пари от държавата,нещата ще се оправят и ще функционират нормално.Винаги ми е било болно,като чета,за поредния "подвиг" на бракониерите.Все пак да се надяваме,че тази инициатива,ще даде някакъв положителен ефект.Поздрави и дано скоро нещата лека полека започнат да се оправят ,за да можем да практикуваме по-нормално любимото ни хоби.
TICA FAN
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

SONY написа:Първо поздравление за хубава идея.Наистина би било чудесно да се вземе под внимание от медиите,но аз винаги гледам много песимистично на тези неща и с риск на някой да не му хареса ще си изкажа мнението.Медиите всеки ден ,изказват недоволство от много по-важни за хората фактори от риболова,като здравеопазване,образование,култура,икономика и т.н. Постоянно се говори за малкото пари,които пенсионерите получват и нямат възможност да си закупят даже и най-нужните лекарства.За боклука въобще да не говорим.Някакъв ефект от това?Когато най-важните ни сектори тръгнат нагоре и се подобрят,тогава можем да очакваме и някакво израстване от към опазване на рибните ни ресурси и водоеми.Все пак не могат да пратят по-един журналист на всеки обект да дебне от засада с камерата.Има си контролен орган за това.Когато в институцията ИАРА се налеят повече пари от държавата,нещата ще се оправят и ще функционират нормално.Винаги ми е било болно,като чета,за поредния "подвиг" на бракониерите.Все пак да се надяваме,че тази инициатива,ще даде някакъв положителен ефект.Поздрави и дано скоро нещата лека полека започнат да се оправят ,за да можем да практикуваме по-нормално любимото ни хоби.

Priqtelю, радвам се да прочета мнение, различно от общото в момента,но ще обясня, защо не съм съгласен с песимизма ти.
Риболова за повечето от нас е не само хоби, той е начин на живот, част от живота ни! Разбира се, че държавата има много проблеми, и то сериозни, но ако аз се наема да ги подреждам по важност, не бих сложил проблемите на природата на последно място.
Ние сме всяка свободна секунда на водоемите! Тяхната чистота, рибна популация и красота са факторите, от които зависят щастието и настроението на стотици хиляди хора като нас. Не бива да делим проблемите, а да ги решаваме-всеки своя! Ако всеки от нас направи по нещо, с което да помогне на себе си, на другите, на държавата, всеки в своята област, тогава ще има резултати,и песимизма ще е по-малко :) !
Никога не пия карал!

Изображение
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

Аде един и от мене :smt023
brutalss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от brutalss »

http://www.vestnikataka.com/forum/index ... eadreplies И тука пуснах дано го публикуват :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

A бе к'во Ви става бе хора!!!???
Не мога да Ви разбера???
Искаме да се разчуе и когато накрая една единственна медия се заинтересува, давате назад, че не била нашта си!!!
Ми ако чекате Станишев или КОстов лично да Ви обърнат внимание ша Ви побелеят косите!
На БТВ-то и Господарите досега съм пуснал над 50 сигнала, подкрепени със снимки и т.н. Познайте какъв е ефекта - НИКАКЪВ!
Няма никакво значение кой иска да помогне!!
Все ми е едно дали ще е Атака, ДПС, или Европейската комисия. Важното е да се шуми и натиска.
Иначе си оставаме овчиците. В интернет е лесно да се парадира с гражданско самосъзнание , криейки се зад една привидна анонимност. Покажете се на светло и викнете!!!
Знаете ли на колко язовири ме е страх да не би случайно да ме провери ИАРА. Че много регионални звена съм им изкарал кирливите ризи на чисто със статиите си???
На много!!!
И само да Ви кажа , че винаги след такава статия е следвало обаждане от страна на ИАРА в редакцията с оправадания и обещания
Така че колкото повече шум и на колкото повече места се вдига толкова по-добре.
В ситуацията в която сме попаднали не можем да си позволим да подритваме подадена от когото и да е ръка!
... Особено заради политически пристрастия!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Трябва да проявим търпение и най-вече постоянство. А аз ще опитам да се свържа с по-високопоставените лица в ИАРА....
Никога не пия карал!

Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Бая търпение трябва да проявим даже,поне докато успеем да усвоим,както трябва европейските пари. :wink: А господарите не се ли отзовават?Гледам ги,че постоянно орбъщат внимание на "големи" проблеми,като например ,че се е изкъртила някоя плочка по улицата или че някой стълб не е сложен ,както трябва. :roll: Вместо да обърнат внимание на факта,че водоемите и рибните запаси се разграбват на воля и то най-често със средства от втората световна война. :roll:
TICA FAN
dimivo_bg
новобранец
новобранец

Мнение от dimivo_bg »

здравейте колеги, изпълних обещанието си - в два поредни броя излизат материали във връзка със безнаказаните дела на бракониерите. Ако имате някакви сигнали за бракониерски дела може да ми пращате материали и снимки на
ivo_dimitrov@vestnikataka.com

с каквото можем ще помагаме, за да им стане на бракониерите по-трудно

поздрави!!!
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

dimivo_bg написа:здравейте колеги, изпълних обещанието си - в два поредни броя излизат материали във връзка със безнаказаните дела на бракониерите. Ако имате някакви сигнали за бракониерски дела може да ми пращате материали и снимки на
ivo_dimitrov@vestnikataka.com

с каквото можем ще помагаме, за да им стане на бракониерите по-трудно

поздрави!!!
Аз лично ще го правя :!:
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

и аз пращам от време на време по някое и-меилче към най различни медии и министерства !
НО спред мен, трябва да се търси помощ от запада.. колкото и да се разчува това нещо според мен няма смисъл.
Защо? защото тук най-големите бракониери за именно те - от ИАРА и други уж служители на реда(разбира се из между тях има и съвестни служители !)
примерно познавам полицай, който редовно ходи с мрежа по Дунав (с токове и бомби не се занимава) и е споделял с мен че само за един ден на реката с лодката си избива парите от билета които са някаде около 140лв. :shock: а и колко негови колеги са привлечени от тази ''печалба''.
Още един промер е, че на въпрос към местният служител на ИАРА-Защо не засили контрола към мрежарите да проверява с какви средства ловят..., той отговаря:
,,Ем... как да ги хвана?'' :mrgreen:
имат лодка 4-5 по-мощна от тези на ''професионалните рибари'' и не могат..
има хора които най-нагло ходят откъм румънския бряг да бракониерстват, там поне контрола е малко по силен.2-3 дена преди забраната бях свидетел как румънците дърпат една нашенска лодка.
Да не говорим че вече 3-4 години нито един иараджия не ме е проверявал... :shock:
Само от време на време минават да видят дали има някой да е хванал че да си купят.. без да попитат нито един дали има билет!(и това го е имало)
А управданието за това, че почти не обикалят вече е че нямало пари за нафта... :mrgreen:
Само от време на време се мяркат из между рибарските лодки до селището им вероятно отново да си купят рибка или да хваната някой бракониер и най-много да им хфърли 100тина лева да се почерпят.. защото рядко съм виждал да дърпат някоя, или ако хванат някой за съвсем различни неща от риболова.. Като например че нямало флагче на лодката, и това е важно но не по малко от опазването на рибния ресурс в Дунава каквато всъщност им е работата !
Има и още мнооооого подобни случки, които другаде ще кажем, а сега няма време :wink:
И искам да заключа само с една думичка-ДАНО !
ventsislav
новобранец
новобранец

Мнение от ventsislav »

Успех,и аз изпратих.
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

gospodari@gospodari.com добави в адреси
До: stoian_sl@abv.bg/stoian_sl@abv.bg
Относно: GOSPODARI NA EFIRA
Дата: Сряда, 2009, Април 22 18:25:52 EEST

Сърдечно благодарим за изпратения сигнал!

Поздрави,
Екипът на „Господари на ефира”

еи това съм получил на Имейла си,дано не останем само с Благодарствието и поздравите :wink:
Изображение
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

Общо членовете във форума са 25463 ...да си направим една среща в софия пред парламента...10 процента от тея хора да доидат пак ще себерем 2000-3000 човека .защото явно на много хора ни писнало и когато те не искат да не чуят ще им се представим лично на хората управляващи ....на мен ми е писнало от браконери от господата проверяващи от иара ,ловно рибарските сдружения,които само гледат да лапат от торта ,но тая торта взе свършва и да вкисва и заради това.вече е време ние да се покажем а не да се крием по форумите и да се оплакваме един друг.хубаво повече хора да се включат в тази тема и да изразят мнение а не само да четат....
на слука.......
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”