Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Колко харчи извънбордов двигател 40-50к.с., 4-такта?
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Колко харчи извънбордов двигател 40-50к.с., 4-такта?
Гледам по язовирите има вече доста колеги с такива, най-често виждам хонда и се замислям за разхода на гориво, който естествено зависи от лодка, начин на експлоатация и тн. затова, пък и зада няма спам бих очаквал отговори примерно от типа, имам лодка 5и........ м. с четиритактов, ........., при смесена експлоатация или при тролинг около .....литра на ден.
Благодаря!
Благодаря!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Re: Колко харчи извънбордов двигател 40-50к.с., 4-такта?
От де го изрови тва чудо бре енцикклопедио???

.
.
Да ти кажа да знаеш-Марко отавна бленува да си купи нещо поне 25 коня,ама булката не му даваtoshko написа:От де го изрови тва чудо бре енцикклопедио???![]()
![]()

-
- ще става разбирач
Марко купи си първо двигател да имаш стимул бързо да набавиш и останалотоMarco Polo написа:Ще...Първо Джип, после колесар, па лодка, па чааак тогава мотор...
VGS представи тази таблица за първи път, аз само я дооправих и качих във вид, удобен за логаритмуване.

Да добавя към табличката например TOHATSU 40M (2 ТАКТА) му дават 17 л/час а на същите коне но четири такта 15,2 л/час Това за протокола
Тедо доколкото знам има една 50 ка той да ви каже за нея а и като цяло по ги знае

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много е относителен разхода... Ще се возиш ли само, ще тролиш ли, водни ски ли ще се дърпат... 40-50-60кс не харчат прекалено много, но при мощните мотори от 100кс нагоре вече разходът става важно перо в бюджета...
Сега излизат нови модели с електронна "инжекция" - разходът е по-нисък от на карбураторните... Мой съсед си купи и вече тества в гръцко джет с 215кс 4-тактов с турбо... Разходът му е наполовина спрямо познатите ни 2-тактови "миризливци"...
Има и нови 2Т двигатели с директно впръскване на гориво, които се рекламират като по-икономични от "класическите" карбураторни 4-тактови... и отговарят на най-строгите еко-норми в Калифорния.
Например аз имам един Тохацу MD50EPTOL, за който производителят твърди, че разходът е 30% по-малък от 50кс 4Т карбураторен... на всичкото отгоре, оборотите на празен ход могат да се регулират по избор чрез ключа за запалване - 700, 800 или 900 об/мин. Ще го качвам на един РИБ 5.20м до 1-2 седмици и ще дам точно инфо колко харчи в различните режими...
Сега излизат нови модели с електронна "инжекция" - разходът е по-нисък от на карбураторните... Мой съсед си купи и вече тества в гръцко джет с 215кс 4-тактов с турбо... Разходът му е наполовина спрямо познатите ни 2-тактови "миризливци"...
Има и нови 2Т двигатели с директно впръскване на гориво, които се рекламират като по-икономични от "класическите" карбураторни 4-тактови... и отговарят на най-строгите еко-норми в Калифорния.
Например аз имам един Тохацу MD50EPTOL, за който производителят твърди, че разходът е 30% по-малък от 50кс 4Т карбураторен... на всичкото отгоре, оборотите на празен ход могат да се регулират по избор чрез ключа за запалване - 700, 800 или 900 об/мин. Ще го качвам на един РИБ 5.20м до 1-2 седмици и ще дам точно инфо колко харчи в различните режими...

Ще чакам, а иначе ме интересува основно за влачене струва ли си да купувам и по-малък мотор или мога да си влача с големия. Тохатсу кой им е най-мощният мотор с къс ботуш?
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
има 50кс с къс ботуш/Тохацу /...
моят обаче е с дълъг
моят обаче е с дълъг
Къде може да се видят характеристики и цена на Тохатсу 40 или 50 к.с. къс ботуш?
-
- ще става разбирач
TOHATSU MD40 - 4тактаtoshko написа:Къде може да се видят характеристики и цена на Тохатсу 40 или 50 к.с. къс ботуш?
TOHATSU MD50 - 4такта
TOHATSU M40 - 2 такта
TOHATSU M50 - 2 такта
Виж цените са относителна работа

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колега, не гледай М40 и М50, а МД40/50 - http://www.tohatsu.co.jp/en/boat/products/md50.html аз имам такъв TLDi /Tohatsu Low Pressure Direct Injection/
MFS са 4-тактовите на Тохацу... най-големият е 30кс
MFS са 4-тактовите на Тохацу... най-големият е 30кс
Много харчи приатялю .., много , направо безбожно..,
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
недей да спамиш колегаjordansto написа:Много харчи приатялю .., много , направо безбожно..,

може и съвсем малко да харчи, ако го сравняваш такива (3х250кс)

Е аз го сравнявам с моя Тохатсу 6к. и затова..
..

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
а вървежа сравняваш ли? един час каране с 6 и един час с 50кс са доста различен "пробег"jordansto написа:Е аз го сравнявам с моя Тохатсу 6к. и затова....

Razbira se priatelu. Winagi sum kazwal, 4e e po-dobre da si zdraw i bogat otkolkoto beden i bolen.... t.e Estestweno , 4e golemiq motor si e mn qk, nikoi ne spori. Oba4e dwata motora sa w sywsem razli4en klas..., ne moje da stawa i duma za srawnenie...,
ne se izkazah prawilno w prednoto mnenie