Имам питане за щуките?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Имам питане за щуките?

Мнение от sandy »

Първо искам да кажа Здравей на всички Ви и 4е форума е много готин!
Така проблема е следния и дано ми разясните някои неща относно питането ми!
Значи много запален рибар съм и доста парички пропилявам за такъми!
Проблема е следния: лова щука от доста време насам но от около 2 седмици при удара тапата изчезва което е нормално изчакжам я малко и до като я чакам пущината пуска! Най-странното е 4е така става от тези 2 седмици насам преди като си удари и ако 6те да я чакам и 1 4ас няма пускане! Ако е малка щуката тя не крие тапата а я води по повърхността на водата пък и по-малки щуки в това блато от 1,2 кг не съм хва6тал никога! Та какво ги кара сега да изплюват рибката? :roll: Значи до преди известно време си ги ловях стандартно на тапа под тапата е подвижно олово след това е повода с тройката! Сега е същия монтаж но без тежестта дали може да е от тожа но малко ме съмняжа така рибето по-добре се двийи няма е тежеста 4е да го спира! Кажете си мнението става на въпрос за около 7 удара в различни дни и при седемте се отказа сама! тройките не са големи винаги съм си ловил на такива!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Наи вероятно нещо са се затъпили троиките,аз ги заточвам допълнително със фина пиличка.На блатата до Плама ли ходиш за щука,едновреме там имаше добра популация.
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Да! на ясенските блата!
Ами не тройките са нови дори една риба не е хва6тана на тях! аз ги сменям често!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Ами единствения вариант е тогава да сложиш тежестите да оказват съпротивление при водене и щтуката да се самозасича,а има и вариант да не е толкова стръвна и да не нагълтва веднага.
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

:shock: ами незнам вече какво е! до преди 2 седмици нямаше грам проблем! и най-интересното е 4е сега в неделя имах 7 удара на разли4ни места ж блатото и 7 пъти си пусна като първия пич! А какво 6те е полойението ако я засеча веднага след като потопи? Гледал съм жинаги да ги 4акам по 20-тина секунди ама сега нестажа за6тото след 2-3-4 пускат
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

да не са се завъдили костенурки в гьола??? сега се затопли и са плъзнали вече. а и кълването на тяхното ми прилича, мамка им :evil: :evil: :evil:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

ами не са според мен костенурки защото пържо тапата се плъзга бързо по водата и след това се потапя! А снощи дори я видях самата щука за6тото бях на има няма 2 педи дълбо4ина и на 2 метра от брега! абе маи ще взема да сложа на ново тежестите и по-малки тройки и ще жидя какво 6те стане! днес след работа пак ще прескоча!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Затопли се времето и вече е каризна,слагаи по малка рибка за стръв и по малка троика ихич нея чакаи да ти води дълго. p.s. буквата В се намира на местото на W.
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

офф ми знам че там се намира В ама все се бъркам защото съм свикнал да пиша на латиница! извинявам се за това! :oops:
Иначе аз по принцип не слагам големи рибета и повечето са бабушки и чат пат някое костурче! иначе съм пробвал и на слънчевка ама на нея не пипа! :?
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Ako си наясно със системата Дражкович пробваи на нея,блесни,воблери,експериментираи там.НА СЛУКА :D :D
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Мерси ще пробвам! иначе на воблер няколко дена си играх и нямах дори и пипване ама явно не съм бил постоянен бързо ми писва да мятам толкоз въдицата :P
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ползвай подвижни тапи от тези със сламка по средата пробиваш сламката и прекарваш кордата през нея така хем се изнизва хем не ляга тапата и не прави корем, оловото най-отдолу на линията повода над него бигела отворен, куки тройки на Оунер (не че има голямо значение ама за всеки случай), не слагай много малки номера, не голяма стръв и абсолутна тишина при признаци за удар.

И аз имах проблем като твоя и с този метод редуцирах гелетата донякъде.
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

да наистина и аз се замислих за такъв монтаж! ще пробвам днес и утре ще кажа как е било! Аз поне ходя 4есто от 7 дена 4-5 съм за щука. А другото е че в това блато има и костур мойели той да ми прави въртелите?
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Костура се закача по принцип, Наслука и да се похвалиш, аз често пътувам покрай Плевен и и може да се отбия до тези блата
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Заповядай! доста са дашни на последък!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”