Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Платен риболов около Пловдив?
Модератор: Paublo_Eskobar
Платен риболов около Пловдив?
Колеги бихте ли казали каде сте ходили в послено време за риба на платени водоеми около Пловдив и какви успехи сте постигнали.Не само да пълним гушата на собствниците на такива язовири без да хванем нищо в крайна сметка.
риболов около Пловдив
Мога да споделя колега,че от известно време много от хората в този форум само събират информация,без да дават такава.Това много ме дразни,но напук на тях аз съм готов да споделя.В събота бях на Прослав-платен водоем-3лв такса и 3,3лвкилото шаран.Времето обаче беше намусено,облачно и студено-резултата плачевен.Предната неделя изкарах 4 шарана от същото място и когато опитахме единия,се оказа невероятно чист и вкусен-без миризма.Току-що се връщам от 15км-лошо,неприятно време и само един шаран и една каракуда.Изглежда,че трябва да се изчака по-хубаво време.Другата неделя ще ходя на Костиево,ако съм свободен разбира се и ще ти дам информация.Наслука.
Аз бях пък на язовира преди Хисаря вдясно, таксата е 5лв, каквото си хванеш, обяче нищо не хванах заради студеното време. Като се стопли, пробвай се там. Стига се:Хисарския път, След с. Черничево миваваш край един строителен обект вляво (правят надлез) и един жп прелез и гледаш вдясно за отбивка с трошенокаменен път. Тръгваш по него и след 500м виждаш язовира, плащаш преди стената и тва е.
МОжеш да пробваш и на с. Царимир, преди селото вляво е, има и табелка, таксата май вече е 5лв и имаш в нея 5кг каракуда да си хванеш. Излиза много, поне в края на март излизаше.
А къде е този водоем до Прослав, как се стига до него, какво излиза освен шаран?. А този 15-ти км къде е и какви са условията там. А Костиево?
МОжеш да пробваш и на с. Царимир, преди селото вляво е, има и табелка, таксата май вече е 5лв и имаш в нея 5кг каракуда да си хванеш. Излиза много, поне в края на март излизаше.
А къде е този водоем до Прослав, как се стига до него, какво излиза освен шаран?. А този 15-ти км къде е и какви са условията там. А Костиево?
На риболов около Пловдив
Тук един колега питаше за Прослав-шарана е от 1-3кг,но внимавай колега.Студено ли е времето и духа силен вятър,по-добре иди другаде.Тази неделя ходих на Маноле-резултата беше 46каракуди и 2 малки костура.Там шаран не дава.Мисля тази неделя да отида на Костиево.Лично видях рибата,защото преди време го бяха източили и аз улучих момента,когато го пълнеха,а рибата беше в две големи ями-приличен шаран.Проблеми има на 15км-там е тръгнала някаква болест и каракудата масово мре,а шарана се е заврял в тинята и изобщо не пипна.Не знам какво е положението в Първенец.Някой ако е ходил,да сподели.Наслука.
Светлина
Здравейте колеги преди три дни бях на Светлина там таксата е 2 лева, шарана се плаща 3 лева а каракудата 0.50 лева, но е хубава около половин килце.Дава всичко в изобилие ако ви се лови на плувка ще си направите удоволствието стига да ви се дават парички. Наслука!
около Пловдив
Между Смилец и Дюлево.Резултат 2кг шаран и за съжаление малки охранени голи шаранчета-около 500гр,които с удоволствие пуснах обратно.Лови се на царевица,жито,хляб и червен червей,но последния само на дъно,защото има слънчоци.То и това много не спасява,но все пак.Такса 5лв,каквото си хванеш.Красива природа и най-важното сянка.Наслука
-
- новобранец
-
- научил се да хвърля
[quote="telkedgiev"]а къде е това светлина ако можеш дай някакъв маршрут и има ли СЯНКА да не стана така
[/quot
село светлина се намира по пътя пловдив - хасково. в село горски извор се отбиваш на дясна има табела. гьола се намира като, подминеш село светлина само по пътя на 1 км. след селото. от дясно на пътя има табела "спортен риболов". влизаш в горичката, следваш пътя и излизаш на язовира. има и сянка. таксата е 2 лв. шарана по 3, а каракудата по 0.50 лв. последно време каракудата я няма, а шарана малко понамирисва, но дава много( аз направих 30 удара за 5 часа, само на плувка на 5 метра от брега, на 30 метра от къщата на пазачите). шараните са около 800 гр. до 1.1 кг.
п.с нека, някой от колегите ме поправи ако съм объркал името на селото от, което се отбиваш. УСПЕХ.

село светлина се намира по пътя пловдив - хасково. в село горски извор се отбиваш на дясна има табела. гьола се намира като, подминеш село светлина само по пътя на 1 км. след селото. от дясно на пътя има табела "спортен риболов". влизаш в горичката, следваш пътя и излизаш на язовира. има и сянка. таксата е 2 лв. шарана по 3, а каракудата по 0.50 лв. последно време каракудата я няма, а шарана малко понамирисва, но дава много( аз направих 30 удара за 5 часа, само на плувка на 5 метра от брега, на 30 метра от къщата на пазачите). шараните са около 800 гр. до 1.1 кг.
п.с нека, някой от колегите ме поправи ако съм объркал името на селото от, което се отбиваш. УСПЕХ.
TRABUCCO