Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Имам питане за щуките?
Модератор: sapuna
- sandy
- ще става разбирач
Значи вчера бях на блатото и първата тапа беше заметната в 18.15 часа! Ходих с един колега и общо хвърлихме 7 въдици на тапи с различни монтажи да видим как ще е.
За стръв ползвахме малки таранчета по простата причина 4е имаше страшен вятър и дребосъка в гйола се беше изпокрил! Такааа минаха час час и половина без да пипне презтова време премятахме и целихме местата където винаги сме имали слука , но не пипна! Към 20.15 реших да преместя едната въдица и я заметнах по-навътре след тожа се обърнах да си запаля една цигара поглеждам и тапата я няма! Изчаках 10-тина секунди и засякох!
Изкарах щукле с тегло теглено с електронна везна 0,680 кг. Дребосък и половина! Интересно че никога не е искала да пипа навътре рибата а точно вчера там ми удари сигурно заради влошаването на времето нещо се е объркала
Та сега в събота ще си взимам цифров фотоапарат и ще почвам да снимам и ще слагам снимки! Щуклето удари на въдицата с монтаж: тапа подвижно олово под нея повод и тройка както по принцип си ловях до преди 2-3 седмици!

Та сега в събота ще си взимам цифров фотоапарат и ще почвам да снимам и ще слагам снимки! Щуклето удари на въдицата с монтаж: тапа подвижно олово под нея повод и тройка както по принцип си ловях до преди 2-3 седмици!
Санди,предлагам ти да опиташ следното:влакно 0,25-0,30,тапа 6-8гр.,тежест-5-7гр.,вирбел,повод от хипрон или плетено влакно около 50-60см.(по-често се сменя),тройка №6.Рибката около4-6см.Лови се на дължината на повода.Просто в момента има много дребна риба и щуката е претенциозна.И най-малкото съпротивление я отказва.
- sandy
- ще става разбирач
Да ще опитам и така още в събота! тогава се надявам и снимки да имам ако има улов де
Зничи специално това блато е много дащно минала седмица имах 7 удара и само една хваната щука пак такава
останалите шест се отказаха самички
но от тук нататък ще гледам максимално да олекотя линията и да я направя по-финна

Въпрос
Здражейте Колега,
аз имам един въпрос към теб! Можеш ли да ми обясниш как се стига до тези блата? И аз сам запален по риболов на щука!
аз имам един въпрос към теб! Можеш ли да ми обясниш как се стига до тези блата? И аз сам запален по риболов на щука!
- sandy
- ще става разбирач
Ами значи като идваш от София след жп прелеза има кръстовище и поемаш на дясно по пътя. Караш по него и гледаш за черен път който те води до блатата а те са бая! На всички има щука но специялно аз на което ходя е по-малко от другите и се намира малко по-нагоре от тези които пържо ще видш. Тожа блато е по продълговато и е доста обрасло местата са 2-3 и не са много отъпкани.
re
Аз нямам много опит в риболова на щука но с приятели бяхме на един гъол на скоро тъкмо за щука. Единият извади една не повече от 30 см. , другият извади една 20 - 25 см. и след това имаше удър подобен на тези за който и ти пишеш - завърши с неуспех. Аз също имах такъв удър - интензивно кълвене леко потапяне с рязко повеждане за около 30 - 50 см. и след това пускане
бях сложил слънчак но не твърде малък и явно щукето не можа да го налапа толкова бързо и това няколко пъти и втози момент дойдоха едни наши шумни приятели да ни видят - не че се отказа но малко след това и това стана
Та в тази връзка моето мнение е че щуките са били мънички - пак казвам че нямам никакъв опит със щуките и мнението ми не трябва да се взима под внимание на всяка цена.
УСПЕХ
ще хвана и аз щука някой ден

Та в тази връзка моето мнение е че щуките са били мънички - пак казвам че нямам никакъв опит със щуките и мнението ми не трябва да се взима под внимание на всяка цена.
УСПЕХ
ще хвана и аз щука някой ден

кога нема риба и рака е риба
- sandy
- ще става разбирач
Пожелавам ти го искренно да хванеш щука!
Значи малките щучки се познават защото само водят тапата и не могат да я скрият...... водят топнат я за секунда и така! по едрите направо крият и не пускат, както става и при мен тапата изчезва и след 10 секунди излиза на повърхността демек е изплюла рибето си лечи че е наядено с драскотини и дупки по него! Абе незнам утре ще ги мъча пак този път с фотоапарат
че да документирам всичко! ще олекотя монтажа и ще видим какво ще е положението!
Значи малките щучки се познават защото само водят тапата и не могат да я скрият...... водят топнат я за секунда и така! по едрите направо крият и не пускат, както става и при мен тапата изчезва и след 10 секунди излиза на повърхността демек е изплюла рибето си лечи че е наядено с драскотини и дупки по него! Абе незнам утре ще ги мъча пак този път с фотоапарат

- sandy
- ще става разбирач
Такааа значи в събота ходих за щука!:) Бях на водоема в 6.30 сутринта и събрах въдиците в 11.15 преди обяд! През това време нещатата се развиха така!:)
5 мин. след първото замятане една от тапите се плъзна по водата личеше си че щуката е малка и не може да скрие тапата не съм я чакал въобще защото не исках и да се закача! То и така стана не успя да се зака4и след леката засечка само леко се усети! след около 30мин последва друг удар на друга тапа, но вече както трябва тапата изчезна мигновенно и не се показа повече! Да ама въдицата беше доста далеч от мен, но стигнах все пак щуката не беше пуснала за моя радост след леко обиране на свободната жилка последва заси4ане и за мое голямо у4удване беше празно засичане демек явно шуката е водила към брега и е имало под водата о6те бая жилка! обрах още от жилката и пак засякох и же4е усетих че отсреща имаше някои:) но този някои беше решил че не му се излиза на сушата че така се беше овъртял в едни клони и водорасли че крайния резултат след доста дърпане борене и псуване беше че спасих жлакното от скъсване но без щука:(
Сложих ново таран4е и заметнах пак тази въдица но около 5-6 метра ж страни от предното място където беше и се махнах от там и си отидох на същото място където си ловях дребни рибки жинаги избягвам да съм около въдиците за щука пък и бях с жената която незнае какво е тишина:) Само че стигнах което е около 1мин погледнах към тапата и в същия момент тя .... изчезна баси кефа си викам и аре обратно през трънаците тоя път и жената за късмет с мен
! не я чаках засякох и този път беше тук пустината му след много кратка борба беше на брега:) не беше нещо особенно към 700-800 грама е щуката ама както и да е бях зажаднял да видя шука този ден! След това сменихме мястото и отидохме на отсрещния бряг заметнах тапите и след около 10мин пак удар
засякох и същата така по размер щука вече беше на брега!:) след това нямах и пипване! имам направена снимка на рибите кажете как и къде да я сложа?
5 мин. след първото замятане една от тапите се плъзна по водата личеше си че щуката е малка и не може да скрие тапата не съм я чакал въобще защото не исках и да се закача! То и така стана не успя да се зака4и след леката засечка само леко се усети! след около 30мин последва друг удар на друга тапа, но вече както трябва тапата изчезна мигновенно и не се показа повече! Да ама въдицата беше доста далеч от мен, но стигнах все пак щуката не беше пуснала за моя радост след леко обиране на свободната жилка последва заси4ане и за мое голямо у4удване беше празно засичане демек явно шуката е водила към брега и е имало под водата о6те бая жилка! обрах още от жилката и пак засякох и же4е усетих че отсреща имаше някои:) но този някои беше решил че не му се излиза на сушата че така се беше овъртял в едни клони и водорасли че крайния резултат след доста дърпане борене и псуване беше че спасих жлакното от скъсване но без щука:(
Сложих ново таран4е и заметнах пак тази въдица но около 5-6 метра ж страни от предното място където беше и се махнах от там и си отидох на същото място където си ловях дребни рибки жинаги избягвам да съм около въдиците за щука пък и бях с жената която незнае какво е тишина:) Само че стигнах което е около 1мин погледнах към тапата и в същия момент тя .... изчезна баси кефа си викам и аре обратно през трънаците тоя път и жената за късмет с мен