Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Толостолобче как да хванем колеги?
Модератор: bobopeli
Толостолобче как да хванем колеги?
Събирам експертски мнения по вапроса кои са начините да хванем толостолобче колеги, като изключим мрежите, дрането и динамита =]
Моля споделете своя опит по вапроса, благодаря предварително и наслука!
Моля споделете своя опит по вапроса, благодаря предварително и наслука!

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- краси12345678
- ще става разбирач
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Първо във водоема трябва да има много толстолоб.
После трябва да си приготвиш повечко по-финна захранка /поне 6-7 кг на калпак на ден/.
По-чувствителна линия на плувка/може и на дъно/ и ритмично захранване.
При всяко трепване на плувката следва засичане.
Когато е закачен за устата в повечето случаи го вадиш, когато е за друго място по-често се откача.
Трябва и късмет разбира се.

После трябва да си приготвиш повечко по-финна захранка /поне 6-7 кг на калпак на ден/.
По-чувствителна линия на плувка/може и на дъно/ и ритмично захранване.
При всяко трепване на плувката следва засичане.
Когато е закачен за устата в повечето случаи го вадиш, когато е за друго място по-често се откача.
Трябва и късмет разбира се.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
значи-отиваш на казичане(софийско),правиш следната линия:плувка около 1,5-2 гр,основно без повод около 0,22-0,25,гола тройка накрая около размера за скобар и още една-на самото влакно малко по нагоре-на около 20см и меташ...преди това,обаче ЯКО захранка там кьде ще ти е плувката-леко преутежняваш като за платика-при наи малкото надигане-засичаш и дерзай.....
втори начин:пружина с огромна топка захранка и отделно топки там кьдето е пружината-не е нужно да се замята на майната си..на пружината-4-5 куки около 2 нули(
)сьс стиропор който да ги дига над дьното(това е задьлжително!!!)...успех 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
и....ДА-толстолоб може да се хване само по бракониерски начин-това си е истина!много ме учудва,когато е за устата-това си е чиста случаиност и се дьлжи на незнам кво...за неинформираните:толстолоба не яде през устата в прекия смисьл-той филтрира водата през хрилете и устата и некак си прецежда всичко хранително по тоя начин-сьщо като някои видове китове и есетрови риби-улавянето става когато без да иска засмуче през устата или хрилото куките сьс стиропора по случайност...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
и друго(брей не мога да се сдьржа)който ми каже,че толстолоба е ТЛЪСТ е тотално неинформиран...тлъст е като е по развьдниците,ама там ВСИЧКО е тлъсто
ходи го фани в Дунав да видш за кво става вьпрос-за мене това е една от най добрите по вкусови качества риби!!!приготвянето обаче си е много важно..по сьщия начин сьм чувал и че костура има много КОСТИ
това вероятно се дьлжи на неква асоциация с имената, а и на неразбиране ест.....

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ванко,приятелю-аз ИРОНИЗИРАМ бе
отлично знам какво е костур
преди да се вманиача изключително по речен риболов висех само по пясьчника,искьр и доспат за костури и сулки-главно сьс зимни блесни и туистери....толко костур ми е минал през хладилника и котлона,че ако го заселиш в някой водоем....нищо друго живо няма да остане там...
шегувам се еест...просто коментирах,че ми се е случвало разни които ми се присмиват,че предпочитам да ида на риба вместо като тях-на дискотека или да виснем у кафето и да потропвам сьс златния прьстен на едната рькапо масата,а с с другата да си вьртя цигарената кутия
,да ме питат следното нещо "ееее,кво го праиш тоя костур-нема ли много кост"
сьщото и с толстолоба дето бил тльст-сигурно няква асоциация се прави в/у звученето на имената...чакай,че много се отплеснах-ето ви прясна информация:едим приятел през ден ходи на казичане и с под 2-3 толстолоба около 6-7кг не се е врьщал...кофти,че се плаща 2 кинта килото,а и бая трябва за захранка,ама всеки си прави сметката.. да не говори обаче ква емоция е това да го извадиш на болонезето с 0,20 влакно.....та така-това е актуалното

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласен с 5 КИЛА,само искам да добавя,че подхранката на пружината трябва да не е тварда,за да може да се образува нещо като облак над дъното,рибата минава с отворена уста и......може и да засмуче стериопореното топче и не много голяма кука,за да може топчето да стои не на дъното,а поне 20 см над него