Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Рецепти за диво прасе
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за диво прасе
Това му препоръчах на брат Никола,ма не знам какво точно е сътворил!
Ето една моя любима рецепта:
Съставки:
1 кг свинско месо
0,300кг черен дроб/ако има/
1 1/2 к.ч. разтопена мазнина (свинска мас, маргарин)
4 глави кромид лук
1 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. горчица/настърган хрян/
1 ч.л. червен пипер
10-15 зърна черен пипер
1 дафинов лист
2 1/2 ч.ч. зелева сок (чорба)
2 лютиви чушлета
1 ч.ч. вино
чубрица и сол
Приготвяне:
Месото се сварява,нарязва се на кубчета и се запържва леко (до побеляване) в сгорещената мазнина, след което се задушава заедно с черния дроб и лука, също нарязани на кубчета. Прибавят се размитото с виното доматено пюре,горчицата,червеният пипер и лютивите пиперки. Ястието се залива със зелевата чорба и се оставя да къкри на тих огън,докато поизври и започне леко да се запържва.Преди поднасянето се поръсва със ситно счукана чубрица.
ч.ч.-чаена чаша
ч.л.-чаена лъжица
с.л.-цупена лъжица
рецепта втора:
ПРОДУКТИ
400 гр. свинко месо
200 гр. пилешки гърди
200 гр. сурова наденица
1 глава лук
2 стръка пресен лук
150 гр. малки лукчета
150 гр. гъби
1 морков
1 тиквичка
1 патладжан
1 чушка сиврия
100 грама бамя /по желание/
6 скилидки чесън
1 кафена л. черен пипер
1 чаена л. червен пипер
1 суп. л. брашно
1 суп. л. едро смляна лютеница
100 мл.светла бира
магданоз
сол
4 суп. л. зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В по-дълбока тенджера се загрява зехтина, задушават се нарязани на хапки изброените видове месо / не се слага вода /.
Изважда се месото и в същата мазнина се запържва първо лукът. Прибавят се всички останали нарязани зеленчуци и се задушават до омекване. Връща се месото при зеленчуците, добавя се лютеницата, бирата, брашното, и червения пипер и 300-400 мл.гореща вода. Оставя се на тих огън 40 минути след което се добавя сол, магданоз и черен пипер. Вари се още 10 минути.
Сервира се по малко от всички видове месо и зеленчуци.

Ето една моя любима рецепта:
Съставки:
1 кг свинско месо
0,300кг черен дроб/ако има/
1 1/2 к.ч. разтопена мазнина (свинска мас, маргарин)
4 глави кромид лук
1 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. горчица/настърган хрян/
1 ч.л. червен пипер
10-15 зърна черен пипер
1 дафинов лист
2 1/2 ч.ч. зелева сок (чорба)
2 лютиви чушлета
1 ч.ч. вино
чубрица и сол
Приготвяне:
Месото се сварява,нарязва се на кубчета и се запържва леко (до побеляване) в сгорещената мазнина, след което се задушава заедно с черния дроб и лука, също нарязани на кубчета. Прибавят се размитото с виното доматено пюре,горчицата,червеният пипер и лютивите пиперки. Ястието се залива със зелевата чорба и се оставя да къкри на тих огън,докато поизври и започне леко да се запържва.Преди поднасянето се поръсва със ситно счукана чубрица.
ч.ч.-чаена чаша
ч.л.-чаена лъжица
с.л.-цупена лъжица
рецепта втора:
ПРОДУКТИ
400 гр. свинко месо
200 гр. пилешки гърди
200 гр. сурова наденица
1 глава лук
2 стръка пресен лук
150 гр. малки лукчета
150 гр. гъби
1 морков
1 тиквичка
1 патладжан
1 чушка сиврия
100 грама бамя /по желание/
6 скилидки чесън
1 кафена л. черен пипер
1 чаена л. червен пипер
1 суп. л. брашно
1 суп. л. едро смляна лютеница
100 мл.светла бира
магданоз
сол
4 суп. л. зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В по-дълбока тенджера се загрява зехтина, задушават се нарязани на хапки изброените видове месо / не се слага вода /.
Изважда се месото и в същата мазнина се запържва първо лукът. Прибавят се всички останали нарязани зеленчуци и се задушават до омекване. Връща се месото при зеленчуците, добавя се лютеницата, бирата, брашното, и червения пипер и 300-400 мл.гореща вода. Оставя се на тих огън 40 минути след което се добавя сол, магданоз и черен пипер. Вари се още 10 минути.
Сервира се по малко от всички видове месо и зеленчуци.
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3796
- Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
- Местоположение: Strumica/Macedonia
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за диво прасе
Сапунче,идва реда на твоита рецепта,когато ми а пусна не бех исциало подготвен с сички дребулии,които ходат с рецептата.И зготвихме 500-600 грама месо,като за проба.
Сега ште зе зготви поне 2 кила от месото,с сички салтанати които си писал

Сега ште зе зготви поне 2 кила от месото,с сички салтанати които си писал


Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!


Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- drat
- разбира нещата
- Мнения: 1046
- Регистриран на: Съб Дек 22, 2007 6:12 pm
- Местоположение: Иван от Софето
Re: Рецепти за диво прасе
Първата рецепта на Сапуна съм я пробвал с питомно прасе и стана уникално вкусно, предполагам, че с дивеча ще е още по- добре.

Re: Рецепти за диво прасе
Ето я и моята най-добра рецепта за дивеч:

-
- новобранец
- Мнения: 27
- Регистриран на: Чет Мар 12, 2009 11:52 am