Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз. Леново 27.04 ,29.04, 01.05 (понеделник, сряда, петък)
-
- вече хвърля и на тежко
Яз. Леново 27.04 ,29.04, 01.05 (понеделник, сряда, петък)
Тъй като почивам цяла седмица още в неделя вечерта се зачудих накъде ще ме отнесе вятъра в понеделник. Сутринта станах, пийнах едно кафенце с вестника и го реших: Леново! Пристигнах към 11:30 на водоема и се зачудих дали да ходя към устието тъй като си мислех, че рибата вече се е изнесла натам, или да остана някъде по-напред и да хвърлям пък ако ще да хвана. Вътрешният ми глас ми подсказа, че така или иначе основната риба ще е каракуда с малко примеси на морунаш и някой, и друг кефал, така, че реших да остана по-напред. За стръв бях приготвил жито и царевица, както, и бял червей ако се наложи, който в крайна сметка не използвах. Захраних, заметнах и зачаках. Както и предполагах дежурната каракуда си беше там, която върви доволно без много-много да си дава зор човек.Изненада ми беше когато при едно от кълванетата и последвалата засечка, отсреща усетих яростна съпротива. След около 2 минутна борба се показа един хубавец кефал видимо около половинката. Много се зарадвах, защото отдавна на Леново не бях ковал такава гаубица, поради простата причина, че от наглата каракуда не остава ред за друга риба. Така обнадежден продължих да мятам и да се надявам да удари някой друг подобен. Не след дълго удари и вторият.Пак 2 минутна борба, пак кеф за душата. Общо за целият излет бяха четири на брой както и няколко по-малки. Приключих излета около 17:30 много доволен от чудесната ми слука. Снимах се и газ към вкъщи

Вторник си починах и сряда сутринта пак, кафенце вестник и след това газ към язовира с надежда пак да бодна някой от красавците. Прогнозата на синоптиците беше за дъжд, малко бях на кантар за риболова ама все пак тръгнах. Когато отидох леко припръскваше но реших да остана. Разпъване на такъма стръв същата и... ги почнах- 5 броя един след друг. Направо бях полудял от кеф, яка борба на рибите, аванса свири мощно, немога да ви опиша, това трябва да се изпита. Един колега отстрани до мен като гледаше взе да вика и това изглежда уплаши рибите, тъй като кълването на кефала секна рязко и се появи смотаната каракуда. Но, както и да е, с течение на времето пак се завъртяха и се почна кълване през 15-20 минути на кефал. Голям кеф, язовира беше като стъкло, по едно време даже и слънце пекна. И така към 17:30 приключих с резултат 19 бройки, пак снимки и пак газ към вкъщи.

Тъй като днес е почивен ден и очаквах голям наплив към язовира, станах рано 5:30 тръгнахме с един приятел. По пътя към нас се присъединиха един колега от форума с баща му. Тамън ги почнахме и заваля

Киснахме 3 часа, станахме мокри кокошки, кефала се отказа да кълве на този дъжд и в 10:30 с резултат 4 кефала общо четиримата (два колегата от форума, един аз и един моят приятел), събрахме багажа и кой откъдето е! Така приключва една много успешна откъм риболов седмица за мен тъй като прогнозите са за валежи и утре, а от неделя съм на работа пак. На следващата ми почивка предполагам пак ще съм на язовира, в очакване на нови емоции!!!
Regards: Аврионов
П.С. Такъм: основно 0.12, повод 0.10, кука N12, плувка 1.5 гр.

Вторник си починах и сряда сутринта пак, кафенце вестник и след това газ към язовира с надежда пак да бодна някой от красавците. Прогнозата на синоптиците беше за дъжд, малко бях на кантар за риболова ама все пак тръгнах. Когато отидох леко припръскваше но реших да остана. Разпъване на такъма стръв същата и... ги почнах- 5 броя един след друг. Направо бях полудял от кеф, яка борба на рибите, аванса свири мощно, немога да ви опиша, това трябва да се изпита. Един колега отстрани до мен като гледаше взе да вика и това изглежда уплаши рибите, тъй като кълването на кефала секна рязко и се появи смотаната каракуда. Но, както и да е, с течение на времето пак се завъртяха и се почна кълване през 15-20 минути на кефал. Голям кеф, язовира беше като стъкло, по едно време даже и слънце пекна. И така към 17:30 приключих с резултат 19 бройки, пак снимки и пак газ към вкъщи.

Тъй като днес е почивен ден и очаквах голям наплив към язовира, станах рано 5:30 тръгнахме с един приятел. По пътя към нас се присъединиха един колега от форума с баща му. Тамън ги почнахме и заваля

Киснахме 3 часа, станахме мокри кокошки, кефала се отказа да кълве на този дъжд и в 10:30 с резултат 4 кефала общо четиримата (два колегата от форума, един аз и един моят приятел), събрахме багажа и кой откъдето е! Така приключва една много успешна откъм риболов седмица за мен тъй като прогнозите са за валежи и утре, а от неделя съм на работа пак. На следващата ми почивка предполагам пак ще съм на язовира, в очакване на нови емоции!!!
Regards: Аврионов
П.С. Такъм: основно 0.12, повод 0.10, кука N12, плувка 1.5 гр.
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Яз. Леново 27.04 ,29.04, 01.05 (понеделник, сряда, петък)
Браво за излета 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- gorkata_petrov
- разбира нещата

Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
-
- разбира нещата
Браво колега поне не си бил в къщи БРАВО ЗА РИБОЛОВА

БАЙ-100-ЯН
- CrossFire
- разбира нещата
Супер кеф с тези кефали. Такива риби на този язовир не съм вадил от доста време.

-
- вече хвърля и на тежко
Супер кефали браво колега
Добри кефалоци евала!

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
-
- сериозен играч

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Браво колега, това е приказка
Това е мечта, ставаш, кафе, четеш весника и газ за риба

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
СтраХотни парчета ! Браво ! На спининг не пробвахте ли ? 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво за добрите рибоци

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
В началото добре ни тръгна с кефалите но дъжда развали всичко поне си начесах крастата с каракуди
:Drinkers: :Drinkers: другия път повече

-
- фен клуб-скобар
Браво.Добри кефали.
-
- разбира нещата
Чудесни излети.Удоволствието от риболова на борбения кефал е било на max.