Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафридът се показа
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Сафридът се показа
Днес на Германката от около 11часа до 19 часа около 4кг.двама човека ,даваше през 2-4 хвърляния ,от време на време и по 3-4 парчета средна хубост е , имаше и по някой едро.Колегите от лодките дърпаха по добре /гледах ги с бинокъл
/По едно време се кротяса времето ,морето тава,тишина ,няма вятър,делфини,абе идилия.Съжалявам,че не снимах ама пуста риба!!!!!
п.п.Разход на материали ,мисля -7чепарета и около 12 тежести сега ще ги броя
Нооо кефа цена няма.
Сега един приятел се обади че утре ще влизат с лодка от Аркутино към Коракя и Маслен нос ако имам инфо утре ще пиша.
Наслука на всички и

п.п.Разход на материали ,мисля -7чепарета и около 12 тежести сега ще ги броя
Нооо кефа цена няма.

Сега един приятел се обади че утре ще влизат с лодка от Аркутино към Коракя и Маслен нос ако имам инфо утре ще пиша.
Наслука на всички и

След като в неделя открих подобаващо сезона, около Германката- 3-4 кг сафрид от 16ч до 19,30ч . Днес реших да направя поне една кофа защото ще ходя утре до София на гости и да нося армаган. Купих нови чепарета всякакви флуорокарбон, ламета , перушини и т.н. заредих тежката артилерия , взех и по здравата сопа ако се наложи да ги вадя по 15-20. В 7.00ч бях на Маслен нос северната страна, а то там навалица като концерт на Металика."Моите" места бяха заети от снощи явно
и се наложи да мина по в страни, не обичам да се бутам с колегите. До към 11.30ч се отчетох с 10-тина заблудени сафридчета и си бих камшика. Имаше само двама колеги които изкараха доволно количество докато бях там и те бяха баш на "моето" място. Там е много дълбоко и отвесно под скалата е чисто и явно рибата е била набита в брега , при мен не позволяваше да ловя пред скалите защото имаше много закачки. Остана удоволствието от хубавата разходка и уникалното време , не бях ходил в толкова тихо време на северната страна на Маслен нос, морето тава , отпред имаше флотилия , но и те нищо не вадеха , един колега постоянно ги гледаше с бинокъла. Делфини не мернахме изобщо. Гредата беше пълна като се прибрах и на Велека нямаше сафрид, явно шопските ми колеги няма да хапнат сафридец.

Идва към Варна вече почти мога да го помериша.......

За да поискаш, трябва да дадеш
Днес на връщане от вълнолома минах през морска гара,имаше към 15 ентусиата клатещи за сафрид,поразпитах хората и казаха,че сутринта взели по някой друг сафрид.Предни дни взели и по някой друг хариб.Утре може би ще изпробвам новите лично изработени чепарета
.

Зарганолог
днес следобед на морска гара хващаха дребна граца и само един изумен дис с 40 куки на чепарето имаше 10 тина хубави сафрида

Последно промяна от bozaviq на Съб Май 02, 2009 6:48 pm, променено общо 1 път.
кажете днес как беше кам бургас и надолу, колеги май рибата е тръгнала на север

-
- новобранец
- Обратна връзка:
И аз минах на връщане през морска гара.Да имаше 5-6 калпака и всичките кая търсят.Питах един двама за повече инфо и казват, че от вътрешната страна взимали по два три сафрида.Минах и през магазина в квартала.От там инфо, че малак сафрид се обаждал надвечер на стария мост към родопа.Все още се чудя на каде да забия утре.Мислех да прескоча шкорпиловци, но ме посаветваха, че няма смисъл.Сега обмислям вариянти като кранево, яхтеното-златни, ной ...
- Моряка
- кандидат преподавател
Този Диз с мустаци ли беше?bozaviq написа:днес следобед на морска гара хващаха дребна граца и само един изумен дис с 40 куки на чепарето имаше 10 тина хубави сафрида![]()
![]()

А сега де? 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Има го на Морска гара,
по добре дава на спининг явно се мотае по навътре.
Успех на атакуващите!!
по добре дава на спининг явно се мотае по навътре.
Успех на атакуващите!!
Благодаря на колегата vatus56.Намерих "Германката" и Агалина
вчера сутринта след дълго мотане,но нямах късмет.Тук таме
някой вадеше по едно сафридче и това беше.
Ще го чакаме вече на север.
вчера сутринта след дълго мотане,но нямах късмет.Тук таме
някой вадеше по едно сафридче и това беше.

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
днес на Германката беше мааалко по-добре а на Коракя слаба работа
Качествени чепарета Borkata

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Открих сезона на сафрида.На Ной от 9:45 до 10:30ч десет парчета размер към 13-15см.Чепарето се скъса и потъна.Останах си с мерака и почнах каята.Утре живот и здраве пак.
Потвърждавам-преди половин час наблюдавах колегите на Ной-вадеха по някоя бройка!Тук е!Penev написа:Открих сезона на сафрида.На Ной от 9:45 до 10:30ч десет парчета размер към 13-15см.Чепарето се скъса и потъна.Останах си с мерака и почнах каята.Утре живот и здраве пак.