Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

КЪМ КОСТУРДЖИИТЕ
Модератор: bobopeli
re
ето и един костур от тази неделя на един от гьоловете на Богоров (Сф)
Един пич го извади рано сутринта на плувка на рибе. Беше нахвърлял 3 тапи и тази плувка всичките на рибе.

а ето и една култова снимка

костура го извади малко след изгрева:

[/img][/url]
Един пич го извади рано сутринта на плувка на рибе. Беше нахвърлял 3 тапи и тази плувка всичките на рибе.

а ето и една култова снимка

костура го извади малко след изгрева:

[/img][/url]
кога нема риба и рака е риба
Здравей колега,от това което пишеш подразбирам че яз.Бели лом и хишниците които го обитават са твоята слабост.По принцип не съм посещавал никога този водоем и ще ти бъда много благодарен за всякаква информация тъй като мисля с моята бригада да открия риболовния сезон на Бели лом.Зная че там се проверяват редовно риболовните билети,но не знам как стои въпроса с използване на лодка за подхранване и разпъване на въдиците.АБЕ ОБЩО ВЗЕТО ВСИЧКО КОЕТО ИСКАШ ДА СПОДЕЛИШ.ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Здравейте.
Май се включвам прекалено късно. Костурът ми е от любимите риби, определено. Четох по-нагоре, че са изброени всички язовири с едри костурджаци.
Да, ама не. Само ви казвам яз. Кърджали и яз. Студен кладенец. На Кърджали съм виждал уловени на дъно и подвижна на рибе слънчак 2 килограмови говеда. пред мен са вадили и около 1 и над 1 кг. На язовир Кърджали е страхотно, вече на брега под с. Главатарци има 3-4 хотелчета, прилични и на "прилични" цени. Та към нулата язовира се стеснява в 2 много тесни ръкава, единия до с. Сухово, обаче и доста дълбоки. Като пуснеш оловцето и потъва 15 минути хахаха. Та там предимноп ги ловят дъртите костури.
Май се включвам прекалено късно. Костурът ми е от любимите риби, определено. Четох по-нагоре, че са изброени всички язовири с едри костурджаци.
Да, ама не. Само ви казвам яз. Кърджали и яз. Студен кладенец. На Кърджали съм виждал уловени на дъно и подвижна на рибе слънчак 2 килограмови говеда. пред мен са вадили и около 1 и над 1 кг. На язовир Кърджали е страхотно, вече на брега под с. Главатарци има 3-4 хотелчета, прилични и на "прилични" цени. Та към нулата язовира се стеснява в 2 много тесни ръкава, единия до с. Сухово, обаче и доста дълбоки. Като пуснеш оловцето и потъва 15 минути хахаха. Та там предимноп ги ловят дъртите костури.
НАСЛУКА
- Ванко
- научил се да хвърля
Сигорно е така, но като говорим зо костури най голям костур съм хващал на яз. Искър беше към 3кг. но тов беше преди 10-12год.4o4o написа:Здравейте.
Хвана се на дъно на дъждовен червеи,обаче докато дръпне като хората ме е базикал сигорно повече от половин час.
Обаче нещо на последък на искъра не се лови костур както беше преди(хвърли-вади) висял съм по цели дни с лотката вътре в язовира.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
тоя искьр е много идиотски и е някак си на периоди
много отдавна и шарани сьм хващал и масово огромни каракуди-платика да извадиш си беше чиста случайност,после пьк настана масово нашествие на дребни и средни костури а и това отшумя-сага,като че ли от 4-5години платиката превзе водоема
да не говорим,че сьм бил шокиран някой дни в които е излизало САМО огромни бабушки и уклеи като бирени бутилки и изведньж някьде изчезват,а на другия ден все едно не ги е имало...не,че нема секва риба в искьро,ама е някак странно периодичен-сега не знам как е-не сьм се качвал в лодката от 5 години,ама чувам,че платиката се подвизава пак
аз като ида там ходя на влива и дьрпам скобари и кленове на троха-в най големите жеги това му е майката...
да-не се учудвайте-фраш е от скобар по искьр и палакарията

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
опс...изльгах без да искам-миналата година влязох с лодката в шипочанския залив-бяхме хвьрлили за бяла риба и на мен ми беше скучно да седя до тия дьнни и видях нещо интересно на отресщния,непристьпния бряг-доближих колкото мога повече и видях стада от огромни шарани буквално лазеха по поляните-половината им гьрбове бяха извьн водата
кво ли не замятах-то червеи,то корички хлебни,то царевици...НИХТ-явно вьзпроизводството на вида си казва думата(и аз като сьм с някоя,много много за храна ме ми
сля
)...та всьщност имах впредвид,че има надежда-колкото и да са малко все са останали неколко шарана в искьр,да не говорим,че него ден хванахме и 3-4 сулки...а и нямаше наоколо никакви хора....еййй,супер ден си беше 

сля

- Ванко
- научил се да хвърля
Прав си , че там рибата е като на талази. Спомням си преди години на устието всяка есен го спуквах ме скобара на житце, а сега скоро не съм ловил скобар на Искъра. То в интерес на истината не съм и ходил много често нали се гледаме да я свършим тая работа и от нея не ни остава време за риба,но това ще се промени.
А ти каде по точно на устието си ги ловил тия скобари ако нее тайна.
А ти каде по точно на устието си ги ловил тия скобари ако нее тайна.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
не,не е тайна-даже с кеф гледам как се пулят наоколо като закача пьрвия
просто проблема е че мяма как точно да ти обясня,заради идиотското ниво на водата в поседните години-ще се опитам,де:подминавам мечката,завивам по разбития пьт покрай вилите,само направо-на бившия рибарник-ЛЯВО,през горичката и изведньж излизаш на реката на един отвесен бряг асфалт срутен от пьтя-вляво виждаш бьрзей с едни големи камьни-надясно оттам вече са местата докато стигнеш язовира,но знаеш предполагам-ЗАДЬЛЖИТЕЛНО да има течение...най добре ми се струва обаче-преди самия язовир има нещо като остров-около него течението е бавно и накрая на острова изчезва...някьде там-но зависи от водата.... 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
не знам за житото-не сьм имал успех-само троха и то не от тия дето не падат от куките,ами на обикновен ,но задьлжително бял заводски хляб...имал сьм по миналата година по над 200 удара на ден,като при това ПОВЕЖДАМ рибата и се откача
пак фанах богато де...ама искьрските нещо не са едри-сьщо като дунавските-чат пат по нещо по-така и то вземе се окаже или едра платика,или таранка или 2-3 пьти детско под кило шаранче...другото място е там,дето влиза палакарията -около мечката се намира-пак колата ти е до гьза,а и течението е по яко,само дето там не винаги ги има-мен ме е яд,че преди 10години там са се ловели тупалки по над кило,докато аз си губех времето на язовира...
с глупости..ама тогава си бех язовирджия заклет
5 чифта гуми сьм изтьркал по дестинацията Младост-Искьр-след работа само свалях сакото и в 5,30-6,до кьм 10-ТАМ...пак се отплеснах..както и да е-пиян сьм малко
имах впредвид,че добро место е и при палакария-на влива или понякога даже на самата рекичка по кьлве отколкото в искьр

[quote="4o4o"]Здравейте.
Да, ама не. Само ви казвам яз. Кърджали и яз. Студен кладенец. На Кърджали съм виждал уловени на дъно и подвижна на рибе слънчак 2 килограмови говеда. пред мен са вадили и около 1 и над 1 кг. На язовир Кърджали е страхотно, вече на брега под с. Главатарци има 3-4 хотелчета, прилични и на "прилични" цени. Та към нулата язовира се стеснява в 2 много тесни ръкава, единия до с. Сухово, обаче и доста дълбоки. Като пуснеш оловцето и потъва 15 минути хахаха. Та там предимноп ги ловят дъртите костури.[/quote]4О4О да те питам как се стига до това село сухово 4е решихме да идем ще сам ти благодарен ако горе долу ми кажеш по то4но нешо за патя
Да, ама не. Само ви казвам яз. Кърджали и яз. Студен кладенец. На Кърджали съм виждал уловени на дъно и подвижна на рибе слънчак 2 килограмови говеда. пред мен са вадили и около 1 и над 1 кг. На язовир Кърджали е страхотно, вече на брега под с. Главатарци има 3-4 хотелчета, прилични и на "прилични" цени. Та към нулата язовира се стеснява в 2 много тесни ръкава, единия до с. Сухово, обаче и доста дълбоки. Като пуснеш оловцето и потъва 15 минути хахаха. Та там предимноп ги ловят дъртите костури.[/quote]4О4О да те питам как се стига до това село сухово 4е решихме да идем ще сам ти благодарен ако горе долу ми кажеш по то4но нешо за патя
- thedarkwolf
- новобранец