Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Reo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Зарган и илария

Мнение от Reo »

Шофьорския плаж (поне аз който знам) е на юг от Созопол, между Дюни и Ропотамо.Там пътя минава близо до дълга плажна ивица, а от западната му страна е блатото Алепу.Много добро и посещавано място за улов на платерина от самия плаж.
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Reo написа:Шофьорския плаж (поне аз който знам) е на юг от Созопол, между Дюни и Ропотамо.Там пътя минава близо до дълга плажна ивица, а от западната му страна е блатото Алепу.Много добро и посещавано място за улов на платерина от самия плаж.
krasi81 написа:Шофьорския плаж е правата отсечка на дюни след х-л Марина палас стария път за южното черноморие пиша това защото ако продължиш по новия път ще гоподминеш минаваш Созопол,Каваци,Дюни монтажа е на дъно с тапички над куките :D
Благодаря колеги,а за монтажа въпроса не го зададах правилно може би,дали на бомбарда или на дъно,благодаря още веднъж!
Зарганолог
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

Изображение

Ей на тука един се поти на шофьорския плаж :wink:
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Тези дни си направих,дънни такъми за илария с тапички изцяло от флуорокарбон,повода го направих от 0.20, майката от 0.23, а куките са 9 номер мустад морски от дуратин изглеждат като алуминиеви.Въпроса ми е подходящи ли са бели куки за такъв такъм,защото всички такива такъми, които съм виждал по магазините са с тъмно сини куки и дали евентуално флуорокарбона ще бъде от полза при улова на платерина,илария и кефал.Аз по нататък ще си направя изводите,като метна две пръчки-еднатаната с флуорокарбонов такъм,а другата с обикновен,но все пак можете да изкажете мнение по въпроса ако имате опит с Фк такъм.
Зарганолог
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Аз по нататък ще си направя изводите,като метна две пръчки-еднатаната с флуорокарбонов такъм,а другата с обикновен,но все пак можете да изкажете мнение по въпроса ако имате опит с Фк такъм.
И това не е достатъчно сигурен критерий. Всеки колега е имал случаи,в които е метнал два абсолютно еднакви такъма един до друг,а кълве само на единия. Странна риба е иларията в определени моменти.Поне е сигурно,че ФК ако не помага,поне няма да пречи.
Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

чуруликпенчо написа:И това не е достатъчно сигурен критерий. Всеки колега е имал случаи,в които е метнал два абсолютно еднакви такъма един до друг,а кълве само на единия. Странна риба е иларията в определени моменти.Поне е сигурно,че ФК ако не помага,поне няма да пречи.
Успех!
И това го има,ще трябва повечко време да се останови ефекта.Притеснява ме това,че Фк 0.20 го дават до 3.3 кг а 0.23 до 3.6кг.Ако ударят 2 едри платерини ще бера ядове,но до там да се стигне пък ще му мисля :).Сигурно инфо вчера сутринта на Петрол са взели 2 иларии на дънен такъм за кая на стръв бяла мида в интервала от 6:00-8:00.Аз утре ще пробвам или на плажа на вълнолома или на 1-ва буна.
Зарганолог
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

чуруликпенчо написа: И това не е достатъчно сигурен критерий.
И нали зависи къде е хвърлен единия и другия такъм.Примерно рибата държи пред шкарпа!,и си хвърлил монофила там, а флуорокарбона,по-наблизко или по-надалече,ще си кажеш да го ... не върши работа.Проби и практика си иска,и въпреки това си е за предпочитане във всички случаи! :drinkers:
А сега де? :roll:
Jackomo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Jackomo »

Здравейте, днес решихме с жената да отидем за илария ей тъй, просто да разпуснем и ето какво се получи:
Ставане рано. Времето - аха, аха да завали, вятър - никакъв. За отказване и дума да не става. Отиваме на уреченото място и - морето - тава.
Изображение
Изображение
Изображение
Заредих въдиците и зачакахме. След около десетина минути - удар и с красиви лупинги първата илария бе на брега.
Изображение
Изображение
Още не бях заредил - другата въдица се разтресе.
Изображение
Отново лупинги, кратък спор с рибата и резултата е вече 2/0 за нас.
Изображение
После дойде ред и на болото да се разпише.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Имаше още няколко вълнуващи моменти.
Изображение
Изображение
Заприиждаха и други колеги. Те бяха с надуваеми лодки и влязаха да борят попчето и сафрида.
Изображение
Изображение
Изображение
Ние обаче продължихме да предизвикваме иларията.
Изображение
Изображение
Тъй като повечето от уловената риба бе дребна, я върнахме обратно да расте. Отбрахме само по-едрите и един дракон, щедро ни подарен от колегите с лодките.
Изображение
Те това е от мен. Изкарахме си един чудесен риболов. Дай боже и на вас такива преживявания.
Иван Събев
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Браво ето това е хубава новина
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Браво,браво добър риболов, добър репортаж, добра новина още веднъж АДМИРАЦИЙ
За да поискаш, трябва да дадеш
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Господ здраве да ви дава,за тези кадри и успехи.Ако скатая поне един ден от скапания ремонт, отивам.
Чаках само един да се похвали,защото пуста работа...Всеки ден ми е скъп,не ми се рискуваше.ДОСЕГА. :prayer: Успех , хора
и наслука. :D
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
sarfa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sarfa »

Наистина това е добра информация. Утре и ас ще пробвам. :D :smt031 :smt026 :smt028 :smt035
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

grizmin написа:Господ здраве да ви дава,за тези кадри и успехи.Ако скатая поне един ден от скапания ремонт, отивам.
Чаках само един да се похвали,защото пуста работа...Всеки ден ми е скъп,не ми се рискуваше.ДОСЕГА. :prayer: Успех , хора
и наслука. :D
Аз сега имам свободно време,и днес пробвах до плажа на вълнолома,бях с 3 пръчки 2 на дъно и една на плувка.Нямах удар на илария,гюмюша пасеше яко червеите,изкарах 3 по едри гюмюша и това от 9:00 до 16:30.Колегата Jackomo евала за улова,явно рибата още е на юг.Колега grizmin ако имаш възможност и желание пробвай на буната на Петрол,там преди 2 дни сутринта са изкарали 2 иларии на дънен такъм за кая.
Зарганолог
vsiak
новобранец
новобранец

Мнение от vsiak »

Браво колега jacomo това къде го направи, Черноморец ли е :?: :roll:
пп.Много поздрави от жена ми Стефка чек-ин летище Бургас :drinkers:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър