Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

запитване за двигател
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: запитване за двигател
като забравим всички недостатъци на двутактовия е достатъчен факта че за един сезон активно ползване ще си върнеш разликата под формата на икономия на горивол.flying7777 написа:Благодаря за отговорите, а може ли да посочите причините за подобно отричане.
п.с.
до преди месец и аз си задавах същия въпрос http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=29&t=21938 но вече одговора е един-три дни тролинг по около 8часа не можах да изгоря един резервоар от 12л. като бях тръгнал с 40л.по навик от двутактовия
-
- вече хвърля и на тежко
Да ви кажа аз как си купих нов двигател Сузуки 2.5 коня, четиритактов за 950 лв. Свързах се с фирма за доставки Еконт.Имат офис в Англия и правят доставки да България. Показах им кой двигател да закупят през ebay.co.uk, ето и линк на моя двигател http://cgi.ebay.co.uk/SUZUKI-2-5HP-FOUR ... 240%3A1318 /koгато аз го поръчах преди 2 седмици беше 380 паунда/. За това че ти ми го купуват ми взеха 4.8% от цената /можех и аз да си го купя през ebay но от съображения оставих Еконт да го купи/. Доставката ми излезна 80 лева. След 2 седмици ми го доставиха до вратата. Същият двигател от Миркат е 1500 лв.
Мисълта убива действието!
Някой би ли споделил какво означава определението "Big foot" за извънбордов двигател /естествено, не в буквалния смисъл/.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
това са моделите на Ямаха с усилен редуктор за тежки лодкиstih написа:Някой би ли споделил какво означава определението "Big foot" за извънбордов двигател /естествено, не в буквалния смисъл/.
А до колко е подходящ за надуваема лодка, чиито параметри отговарят на мотор 15к.с. ?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Според мен, ще товариш лодката с излишни килограми(провери колко тежи двигателя), няма да бъде лесно преносим, а и ще ти е по-трудно с намирането на части ако се наложи.stih написа:А до колко е подходящ за надуваема лодка, чиито параметри отговарят на мотор 15к.с. ?
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
абсолютно неподходящ, освен ако надуваемата лодка е поне 6 метрова за 10-15 човека...
Да, благодаря! ...и бих казал "мерси" - 68 оки е моторът. Нямам намерение да бутам шлепове по Волга.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
това за 15 коня ли???
каква ти е лодката - "нормалните" 15 коня са по 50кг (+/- 3кг), а 68кг може да намериш 25 или 30кс! говорим за 4Т, нови модели...
каква ти е лодката - "нормалните" 15 коня са по 50кг (+/- 3кг), а 68кг може да намериш 25 или 30кс! говорим за 4Т, нови модели...

Да, намерих някъде "т.т.данни" на 15.к.с big foot, 4такта.