Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

запитване за двигател
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
запитване за двигател
Колеги кажете вашето мнение за извънборд. мотор "ПАРСЪН" . На добра цена е ,но ми се вижда малко чайнатаун

- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Re: запитване за двигател
Прати ЛС на Тедо,той е най-вещ за тях.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
-
- научил се да хвърля
Не е малко, целия е. Имам един приятел, който при думата Парсун му се разваля настроението. Беше го купил нов
и за един сезон го намрази.
и за един сезон го намрази.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В момента се продават на няколко места...
Аз нямам недоволен клиент за момента - имахме 2-3 ремонта на 5кс, а на 15кс, 25кс и 2.6кс досега само смяна на масла и реглажи на клапани и карбуратори... Един от "вносителите" въобще не обяснява на клиентите как да ползват двигателите - вече знам за 2 случая на прегряти от работа на сухо мотори... единият беше работил 10-ина минути на стойка на сухо - почти всичко пластмасово му беше стопено... Също се прецаква стартера от рязко издърпване без обиране на луфта... Но това са все повреди от неправилна употреба, а не от "китайския произход"...
Има и няколко случая на течове на масло или бензин от не добра сглобка на гарнитури, които не са фатални стига да се следи нивото на маслото периодично. Това е статистика за повече от 1 година експлоатация на 100-ина двигателя...
Имам поглед върху нещата, защото почти всички двигатели (вкл от конкурентите) пристигат в нашия сервиз...
Аз нямам недоволен клиент за момента - имахме 2-3 ремонта на 5кс, а на 15кс, 25кс и 2.6кс досега само смяна на масла и реглажи на клапани и карбуратори... Един от "вносителите" въобще не обяснява на клиентите как да ползват двигателите - вече знам за 2 случая на прегряти от работа на сухо мотори... единият беше работил 10-ина минути на стойка на сухо - почти всичко пластмасово му беше стопено... Също се прецаква стартера от рязко издърпване без обиране на луфта... Но това са все повреди от неправилна употреба, а не от "китайския произход"...
Има и няколко случая на течове на масло или бензин от не добра сглобка на гарнитури, които не са фатални стига да се следи нивото на маслото периодично. Това е статистика за повече от 1 година експлоатация на 100-ина двигателя...
Имам поглед върху нещата, защото почти всички двигатели (вкл от конкурентите) пристигат в нашия сервиз...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравей колега,
Щом поемаме риска да даваме две години гаранция на двигателите PARSUN (точно колкото и на "оригиналните японски", повечето от които също се произвеждат в Китай) прави си сам изводите.
Няма марка двигатели, които никога не се повреждат, така че въпроса е да има резервни части и сервиз.
Във Варна има два сервиза, които от мнооого години обслужват всички марки двигатели. Най-добре отиди там и питай майсторите какво мислят за PARSUN-ите и за другите двигатели за да получиш най-точна информация.
Във форумите винаги има много крйностни мнения от разни заинтересовани страни така че винаги едни ще хвалят една марка, други - друга... Разбираш какво имам предвид....
Айде на слука и какъвто и двигател да избереш - хаирлия да е
Щом поемаме риска да даваме две години гаранция на двигателите PARSUN (точно колкото и на "оригиналните японски", повечето от които също се произвеждат в Китай) прави си сам изводите.
Няма марка двигатели, които никога не се повреждат, така че въпроса е да има резервни части и сервиз.
Във Варна има два сервиза, които от мнооого години обслужват всички марки двигатели. Най-добре отиди там и питай майсторите какво мислят за PARSUN-ите и за другите двигатели за да получиш най-точна информация.
Във форумите винаги има много крйностни мнения от разни заинтересовани страни така че винаги едни ще хвалят една марка, други - друга... Разбираш какво имам предвид....
Айде на слука и какъвто и двигател да избереш - хаирлия да е

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здрасти Тедо. Мога ли да те попитам, кой друг освен нас внася PARSUN, че аз не знам такъв, а от моите клиенти закупили PARSUN, засега не съм имал случаи, каквито описваш?Тедо написа:Един от "вносителите" въобще не обяснява на клиентите как да ползват двигателите - вече знам за 2 случая на прегряти от работа на сухо мотори... единият беше работил 10-ина минути на стойка на сухо - почти всичко пластмасово му беше стопено... Също се прецаква стартера от рязко издърпване без обиране на луфта... Но това са все повреди от неправилна употреба, а не от "китайския произход"...

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
на Илиенци е едното място доколкото знам - дават им мотора в кашона и им казват "на слука"...
Факт е, че идват клиенти с мотори без гаранционна карта - едва ли някой ще вземе мотор и ще си изхвърли гаранционната карта... пък и аз си познавам клиентите...
Имаш ли импелери за 4(5)кс, че при нас свършиха, а в Ямаха също няма...
Факт е, че идват клиенти с мотори без гаранционна карта - едва ли някой ще вземе мотор и ще си изхвърли гаранционната карта... пък и аз си познавам клиентите...
Имаш ли импелери за 4(5)кс, че при нас свършиха, а в Ямаха също няма...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Имам, но само 2 бройки, а в контейнера, който пътува имам за всички други мотори а съм пропуснал да поръчам за F4/5. Ако ти е спешно мога да ти изпратя.
-
- вече хвърля и на тежко
Само да попитам колега-какви са признаците,че клапаните са за реглаж или се регулират профилактичноТедо написа:В момента се продават на няколко места...

http://m.youtube.com/user/petukingdom" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Чува се специфично тракане или просто губиш мощност (обикновено и двете).Само да попитам колега-какви са признаците,че клапаните са за реглаж или се регулират профилактично
-
- новобранец
Извинявам се ако считате че въпроса не е по темата. Може да го изтриете. Имам питане за двигатели CHAOYUE....двутактов, китайски. Някой би ли могъл да сподели впечатления ....Благодаря!
-
- вече хвърля и на тежко
Мерси за бързия отговор,значи засега ще си карам спокойноpromarine написа:Чува се специфично тракане или просто губиш мощност (обикновено и двете).Само да попитам колега-какви са признаците,че клапаните са за реглаж или се регулират профилактично

http://m.youtube.com/user/petukingdom" onclick="window.open(this.href);return false;
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
навсякъде отричат малките двутактови двигатели - не те съветвам да взимаш такъвflying7777 написа:Извинявам се ако считате че въпроса не е по темата. Може да го изтриете. Имам питане за двигатели CHAOYUE....двутактов, китайски. Някой би ли могъл да сподели впечатления ....Благодаря!
ако е малък двигателя задължително четиритактов.flying7777 написа:Извинявам се ако считате че въпроса не е по темата. Може да го изтриете. Имам питане за двигатели CHAOYUE....двутактов, китайски. Някой би ли могъл да сподели впечатления ....Благодаря!
-
- новобранец
Благодаря за отговорите, а може ли да посочите причините за подобно отричане.