Болест по шарана

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Болест по шарана

Мнение от sudjuka »

Един колега ми се обади да ме пита за някаква болест по рибите-били на бели петна подобни на мухъл,и рибата плувала като замаяна по повърхноста на гьолчето.Явно нее "червенка",но какво ли ще да е?Гьолчето е малко/около 1 декар/и вътре са пуснати 230 риби-200 шаранчета и 30 толупчета,не се посещава от риболовци,защото е в едно поделение и рибата се гледа само за кеф.Та някой може ли да ми каже каква е тая болест?
П.С.Ако темата нее за тук моля някой модератор да я премести.
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Болест по шарана

Мнение от Краси_поборника »

Заведи ги на ветеринар :lol: :lol:
сега сериозно,само това е от замърсена вода и паразити.
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Краси_поборника написа:.....
сега сериозно,само това е от замърсена вода и паразити.
А тез паразити как да се ликвидират?С малко негасена вар дали ще стане :smt102
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Знам че се хвърля амониева селитра във водата ама колко нямам представа,който е запознат нека пише. :roll:
hipodil4ooo
новобранец
новобранец

Мнение от hipodil4ooo »

Между другото колеги вчера бях на Леново и някой от каракудите който искарах(не всички) имаха точно такива бели петънца по главите като шипчета бяха :| Ако някой знае нека каже стават ли консумация такива риби
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

тези шипове по каракудите е сватбената им премяна(когато стане време за размножаване се появяват),и при другите риби се срещат, нищо страшно няма
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

sudjuka написа:Един колега ми се обади да ме пита за някаква болест по рибите-били на бели петна подобни на мухъл,и рибата плувала като замаяна по повърхноста на гьолчето.Явно нее "червенка",но какво ли ще да е?Гьолчето е малко/около 1 декар/и вътре са пуснати 230 риби-200 шаранчета и 30 толупчета,не се посещава от риболовци,защото е в едно поделение и рибата се гледа само за кеф.Та някой може ли да ми каже каква е тая болест?
П.С.Ако темата нее за тук моля някой модератор да я премести.
Вид гъбички,които могат да са смъртоносни при не навремено лечение.При аквариумните рибки се оправя/на време/с калиев перманганат,но по гьоловете,има лекарства,които съм чувал,че не са никак евтини,но пък,ефикасни.
П.п. Париодично хвърляне на хлорна вар,мисля,че ще сведе до минимум, подобни заболявания.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”