Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Как се печелят избори на яз.Брягово
- bigfish133
- ще става разбирач
Как се печелят избори на яз.Брягово
Здравейте,колеги !От няколко месеца следя вашите постове в този форум,но чак днес се престраших да напиша първата си тема.Казвам се Димитър и живея в Пловдив.Вчера(05.05.2009) бях на язовир Брягово,намиращ се на около 50 км. от Пловдив посока Първомай.Това ми е третото посещение за тази година,но предишните две не бяха запомнящи се и затова ще пиша само за последното.Пристигнах около 7.20 сутринта и започнах разпъването.Целта на риболова ми беше най-вече уклея който е в изобилие там и евентуално някоя бяла риба(предишният път хванах една около килограм).Пазачът казва че имало и щука,но аз не съм видял тази година да вади някой.Иначе водоемът държи и доста каракуда но тя в момента си хвърля хайвера и все още не взима.При пристигането ми имаше 1-2 коли и аз спокойно си избрах място.Ловя с директен 7-метров, оборудван с ластик.Разбърках един пакет Filstar универсал разпънах ластика и започнах.Уклея се ловеше добре,като първите рибки използвах като стръв за въдиците ми за хищник.Те бяха една дънна-стандартен монтаж и една с тапа на леко.Всичко вървеше мирно и спокойно докато в един момент-около 9.00-9.30 язовирът започна масово да се пълни с колеги-риболовци,видимо от ромски произход.Стената и участъка от стената до ръкава до горичката(тези които са ходили го знаят) почерня от хора.След малко и при мен дойдоха четирима колеги от тази "група". Тъкмо почваха да разпъват и дойде пазачът.На въпросът му -Вие от"групата" ли сте? те отговориха утвърдително.След това той им каза че не можело да ловят там ,а само на уговореното място-посоченото от мен преди малко.В противен случай щял да ги таксува по 10лв.(това е таксата за язовира).Попитах пазача за каква група става въпрос,а той ми смигна многозначително и каза:-Ето така се печелят избори!Впоследствие разбрах че някой настоящ или бъдещ депутат е платил такса за цялата група от кв.Столипиново.В замяна ще получи предполагам знаете какво.Явно вече мина времето на кебабчетата и вафлите
.След като си тръгнаха колегите при мен дойде големият късмет.При риболов на дъно аз никога не слагам звънчета или сигнализатори ,а просто разхлабвам аванса на макарата.Та както си цъках уклея откъм дънната се чу пищене на аванс.Последваха два скока ,засичане и усещането че нещо едро напъва яко надолу.След кратка борба се появи и първата за деня бяла риба -около 2.00-2.500кг.нямам кантар и го казвам ориентировъчно.В последвалият 1 час имах чувството че пред мен се събра пасаж от полудели гладни бели риби.Имах още 7-8 удара от които някои празни,но в крайна сметка резултатът беше общо 6 риби.Четири от тях бяха като първата-абсолютно един калибър и две риби около 0.800-0.900 гр.Скоро обаче кълването спря,слънцето напече и аз радостен и предоволен почнах да събирам.Забравих да отбележа само ,че за групата от Столипиново имаше и награда-мобилен телефон за човека с хваната най-много риба.Дойдоха и 2-3ма от тях с предложението да ми платят 20лв.за две от рибите ми,явно за да спечелят телефона.Аз разбира се отказах-не съм се "трепал" за да я дам на тях я
.Явно още не ми е позволено да качвам снимки тук,затова ще се пробвам в галерията.Не са с много добро качество-от GSM са ,но това е положението.Наслука на всички колеги!

- lina
- ще става разбирач
Re: Как се печелят избори на яз.Брягово
Хубав излет колега, поздравления. А за печеленето на избори - все пак ние живеем в държавата на неограничените възможности. Тук невъзможни неща няма. Аз се чудя, защо толкова много млади хора бягат по чужбина да гонят американски мечти? Какво не им харесва на нашата България - Караш с превишена скорост 10-20 лева и си продължаваш по пътя, убиваш някой - 10 години дела и евентуална присъда, или иск да те съдят по бързата процедура, което автоматично = на минимална присъда, КОМШИТЕ се завръщат с рейсовете масово за избори, че няколко мангала от Изгрев ли да ни впечетлят???
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
Момче,ти си чудесник
Трябваше да пробваш стръв-мангал - току виж си счупил рекордите за сом

Трябваше да пробваш стръв-мангал - току виж си счупил рекордите за сом

Мистър Воблер--разрешава проблеми всякакви!
Това е показателно за псевдополитиката в нашата държава-с това се изчерпва всичко.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колегата отгоре , ти би ли клъвнал на тая гнус "манга".. Че сома яде мърша -яде , ама чаак пък толкоз ...
Иначе поздрави за белите риби ! Много са арни. ! Пробвай ги на силикон следващия път
Иначе поздрави за белите риби ! Много са арни. ! Пробвай ги на силикон следващия път

-
- разбира нещата
tokata_80 написа:Това е показателно за псевдополитиката в нашата държава-с това се изчерпва всичко.

БАЙ-100-ЯН
-
- сериозен играч

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
- разбира нещата
Добър излет.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво колега, страхотед дебют във форума.
Все такива риболови да споделяш

Все такива риболови да споделяш

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- nikaro
- ще става разбирач
Браво,колега много добри риби

-
- вече хвърля и на тежко
Прекрасен риболов.Благородно ти завиждам 

- borislav58
- сериозен играч