СОЛ

Модератор: Paublo_Eskobar

drebg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

СОЛ

Мнение от drebg »

Много пъти съм чувал риболовци да казват, че добавят едра сол към подхранката за бабушка. Наистина ли е ефикасно?
:roll:
kiro pitona
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: СОЛ

Мнение от kiro pitona »

да колега особено зимата ,във всички вносни храни има сол
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

По-принцип солта е тежка и се използва в повечето подхранки на MVDE по няколко причини..Особено при дънните такива.Аз и до колкото знам,рибата зимата предпочита соленото.
TICA FAN
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Ако съдим по Скобара (алая) солта е доста ефикасна зимно време но по-това време на годината ме съмнява да е тъка тъй като рибата хвърля хайвер или е хвърлила и само остри и силни аромати в омерени количества я привличат поради естествените и нужди....

Нищо не пречи да добавиш една шепа едра сол към подхранката си и да опиташ :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

И все пак ако си решил да посолиш захранката, а не шопската салата ще те посъветвам нещо. Когато експерементираш не ходи сам и да си правиш изводи от различни дни, водоеми и места. Аз когато правя експерименти ходя с мой приятел, заемаме близки по условия позиции, разпъваме седмиците, бъркаме една манджа и накрая правя изводи дали това което съм добавил е имало ефект.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Само в зимните захранки има.Явно тогава рибите имат нужда от нея.За по-топлото време са сладки.Или ако има във всички,то тя не е преобладаващия вкус.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

В захранката за фидер на Джаксън има сол и то в комбинация с парчета шоколад.
Захранката работи перфектно :wink:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Това което четох наскоро от белгийски източник е, че 2 чаени лъжички сол на 1кг микс спомагат за два неща: от една страна елиминират всякакви варианти за плесенясване средата на топчетета при привидно добър външен вид, а от друга страна, така наречения "ефект на посоляването" спомага за много бързото отделяне във водата на вложените в микса ароматизатори, атрактанти и всякакви други химически активни вещаства. Ефекта при тежките и глетави топки захранка за прашка, катапулт или хранилка "метод" е същия. Автора ( той освен известен риболовец, е и химик) дори практикува при многодневни излети в горещия сезон да си консервира няколко десетките килограма топчета за излета в сол- по 200гр сол на килограм топчета- в бака и посочва че всичко това по-горе, определено дава видимо и рязко преимущество при риболов :D 8) Ей ги на картинката по-долу:

Изображение

Аз също практикувам ползването на сол от доста години, обаче по малко по различен начин :idea: Най вече и при всички положения я ползвам при подготовката и овкусяването на някои видове стръв- варено жито, варена царевица и кус-кус. Като става дума за "овкусяване" - то трябва да е балансирано- "сладко-солено" през топлия сезон в съотношение 3:1 и "солено-сладко" през хладния сезон, пак в съотношение 3:1 :idea: Същото касае захранките и миксовете(още до като са в сух вид), независимо какво има "фабрично" в тях.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”