Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




СОЛ
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 106
- Регистриран на: Чет Ное 27, 2008 1:45 pm
- Местоположение: пловдив
Re: СОЛ
да колега особено зимата ,във всички вносни храни има сол
Re: СОЛ
По-принцип солта е тежка и се използва в повечето подхранки на MVDE по няколко причини..Особено при дънните такива.Аз и до колкото знам,рибата зимата предпочита соленото.
TICA FAN
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Мнения: 1750
- Регистриран на: Пон Апр 23, 2007 8:58 pm
- Местоположение: гр.Пловдив
- Обратна връзка:
Re: СОЛ
Ако съдим по Скобара (алая) солта е доста ефикасна зимно време но по-това време на годината ме съмнява да е тъка тъй като рибата хвърля хайвер или е хвърлила и само остри и силни аромати в омерени количества я привличат поради естествените и нужди....
Нищо не пречи да добавиш една шепа едра сол към подхранката си и да опиташ
Нищо не пречи да добавиш една шепа едра сол към подхранката си и да опиташ


Без риболов няма любов !
- CrossFire
- разбира нещата
- Мнения: 1128
- Регистриран на: Съб Май 12, 2007 9:38 pm
- Местоположение: Митака - Асеновград
Re: СОЛ
И все пак ако си решил да посолиш захранката, а не шопската салата ще те посъветвам нещо. Когато експерементираш не ходи сам и да си правиш изводи от различни дни, водоеми и места. Аз когато правя експерименти ходя с мой приятел, заемаме близки по условия позиции, разпъваме седмиците, бъркаме една манджа и накрая правя изводи дали това което съм добавил е имало ефект.

- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: СОЛ
Само в зимните захранки има.Явно тогава рибите имат нужда от нея.За по-топлото време са сладки.Или ако има във всички,то тя не е преобладаващия вкус.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
- Мнения: 7322
- Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
- Местоположение: гр. Карлово
Re: СОЛ
Това което четох наскоро от белгийски източник е, че 2 чаени лъжички сол на 1кг микс спомагат за два неща: от една страна елиминират всякакви варианти за плесенясване средата на топчетета при привидно добър външен вид, а от друга страна, така наречения "ефект на посоляването" спомага за много бързото отделяне във водата на вложените в микса ароматизатори, атрактанти и всякакви други химически активни вещаства. Ефекта при тежките и глетави топки захранка за прашка, катапулт или хранилка "метод" е същия. Автора ( той освен известен риболовец, е и химик) дори практикува при многодневни излети в горещия сезон да си консервира няколко десетките килограма топчета за излета в сол- по 200гр сол на килограм топчета- в бака и посочва че всичко това по-горе, определено дава видимо и рязко преимущество при риболов
Ей ги на картинката по-долу:

Аз също практикувам ползването на сол от доста години, обаче по малко по различен начин
Най вече и при всички положения я ползвам при подготовката и овкусяването на някои видове стръв- варено жито, варена царевица и кус-кус. Като става дума за "овкусяване" - то трябва да е балансирано- "сладко-солено" през топлия сезон в съотношение 3:1 и "солено-сладко" през хладния сезон, пак в съотношение 3:1
Същото касае захранките и миксовете(още до като са в сух вид), независимо какво има "фабрично" в тях.



Аз също практикувам ползването на сол от доста години, обаче по малко по различен начин

