Ако може да попитам...

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
Neo
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Ако може да попитам...

Мнение от Neo »

Аз сам начинаещ риболовец ,и бих искал да ви попитам какво е "риболов на блесна".Благодаря предварително :lol: :D
Да се греши е човешко ,но да се прощава е божествено
Аватар
unknown
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от unknown »

Блесната представлява изкуствена рибка.Закача се за вирбел и се връзва към основното влакно.Влакното трябва да е 0.16-0.18 а при риболов на по-големи риби като Сом,Щука-по-дебело.хвърляш и навивиш.
Ако искаш да питаш още нещо питай!
Аватар
Neo
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Neo »

Mного ти благодаря :D :D :D 8)
Да се греши е човешко ,но да се прощава е божествено
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

А,малко не съм съгласен с "изкуствена рибка".Блесната общо взето е следната роболовна хитрост:На метална ос е закачена тройна кука,след нея зилиндрична тежест,после малко шарени маниста и една метална лопатка.Когато блесната е във водата,макарата се навива,лопатката на блесната започва да се върти около оста,предизвиква трептене,което се усеща от сетивата на хищника.Ако имаш подходяща блесна и я вкараш добре да играе по-горе споменатия хищник я атакува и овисва на тройката.Още малко зор и вече е набрега.
Рядко ловя с блесна.За повече питай някой блеснар.А може и тук да се включат майстор-блеснари.Те ще ти дадат по-обстойно обяснение.
Аватар
unknown
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от unknown »

А,малко не съм съгласен с "изкуствена рибка".
Еми и аз не съм съгасен и това гледай да не го споменаваш повече че ще ти се смеят :)
БЛЕСНАТА ИМИТИРА МАЛКА РИБКА!!!
Гост

Мнение от Гост »

unknown написа: Еми и аз не съм съгасен и това гледай да не го споменаваш повече че ще ти се смеят :)
Na njakogo 6te se smejat :D :D Razli4ava6 li izkustvenite primamki 8)
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Не змам кой какво не различава!Изкуствената рибка си е изкуствена рибка,а блесната съвсем друг вид изкуствена примамка.Че двете и дразнят рибата - да.
Ако блесната е рибка - не знам,трябва или да съм недоскиф и да не ги различавам,или да си нямам и понятие от риболов с изкуствени примамки(и да не съм ползвал както блесни,така и изкуствени рибки).
Е как ви прилича тая блесна на рибка просто не знам.
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Левака написа:Изкуствената рибка се нарича ВОБЛЕР :idea: а блесната съвсем не прилича на рибка докато се движи :wink:
Да напълно съгласен ! Второ мнение в подкрепа на Карамел ( моето де ) и то и двете са дадени от хора коит са виждали и блесна и воблер " ВЕРВАЙТЕ МИ"
Аватар
unknown
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от unknown »

Еми според вашите мнения закачам парче метал и метам и навивам?!?!
Аре сега няма да спориме но моето ЛИЧНО мнение е че блесната имитира малка рибка:)
НАСЛУКА!
Гост

Мнение от Гост »

unknown написа:Блесната представлява изкуствена рибка.Закача се за вирбел и се връзва към основното влакно.Влакното трябва да е 0.16-0.18 а при риболов на по-големи риби като Сом,Щука-по-дебело.хвърляш и навивиш.
Ако искаш да питаш още нещо питай!
Тук си описал воблера и забележката на Карамел е правилна кое кво имитира е друг въпрос.
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

unknown написа:Еми според вашите мнения закачам парче метал и метам и навивам?!?!
Аре сега няма да спориме но моето ЛИЧНО мнение е че блесната имитира малка рибка:)
НАСЛУКА!
Добре де ако имаш впредвид лакатушна блесна ( клатушка ) тъй да бъде , ама въртележката по мяза на дразнител отколкото на рибка :wink: , начи те ти един пример седи си кротко Шаро или Мурджо ти отиваш при него и почваш да го тормозиш с неква издаваща странни звуци железария него го фоща нервата и БАУ . Та същия пример само че с пъстървата Станка ( за пъстърва стаа дума не за пъстръвка ако и тя да кълве на лъскав метал ) , минаа покрай нея лъскавото железце , раздразва чувствителната и странична линия и тя АМ .
stoian к. mihalev

Ако може да попитам

Мнение от stoian к. mihalev »

Без нещто лично, ама нали знаем, че разликата м/у речната и морската блесна е голяма. За воблери няма да говорим, защото на последък хващам речен кефал на воблер жабка или скакалец.
п.с : каква е блесната за лефер и не имитира ли рибка.
Павел Иванов

Re: Ако може да попитам

Мнение от Павел Иванов »

stoian к. mihalev написа:ама нали знаем, че разликата м/у речната и морската блесна е голяма.
п.с : каква е блесната за лефер и не имитира ли рибка.
Здрасти Стояне ! Да не си помислиш че се заядам , ама нещо не мога да вдена за разликата м/у речна и морска блесна :roll: Предполагам че в случая за леферската имаш впредвид точно лъкатушна блесна ( клатушка ) която има доста разновидности ( зависи за какво и къде ловиш )

НАСЛУКА !!!
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Re: Ако може да попитам...

Мнение от Skorpi »

Сьгласен сьм че блесната имитира малка рибка има значение как я водиш вьв водата има вьртящисе, лькатушещи и др. видове блесни с които имитираш различно движение на рибката ок.
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

REX HUNT от Discovery chanel е само за това
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”