как да си залепя надуваемата лодка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

талашита
новобранец
новобранец

как да си залепя надуваемата лодка

Мнение от талашита »

здравейте, с какво да си залепя парче върху лодката която се сцепи около 30 см.Не съм пробвал с нищо така че даите идей
stan4o 1111
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: как да си залепя надуваемата лодка

Мнение от stan4o 1111 »

С лепило "Tip top" ако спазиш технологията няма да имаш проблеми :wink:
КОИТО ХРАНИ ТОИ ША ХВАНИ
Аватар
lina
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lina »

А дали това лепило ще стане за моето надуваемо кресло, което се цепна точно на шева / снадката /? :roll:
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Тип Топа и от най-мерцедесите :D Но Аз съм го вземал от Заводите,Девня-лепят транспортни ленти с него,в магазина,видях големи разфасовки и скъпо :? Ама преди време,сега какво има ,незнам :?:
А сега де? :roll:
georg

Мнение от georg »

Марко правилно попита каква е лодката!
Има несъответстващи материи,които немогат да се залепят с "Тип Топ"!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Каквото и лепило да използваш първо ограничи цепката с малка боргийка в двата края. Цепнатината трябва да завършва с кръгал отвор иначе продължава да се цепи и няма спасение. Ако цепнатината е в следствие остаряване на материала а не е причинена поради разрез от предмет няма спасение. Това важи и за гумени и ПВЦ лодки, за гумените подложи парче дърво и завърти една дупка на ръка с боргийката на 2мм зад дупката по посока нишките и лепи с каквото ти падне лепило за такива цели. Аз лично изплзвам "момент на Хенкел" .
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Колега, най-добре си купи коплект за лепене на лодка.......
В него има всичко необходимо плюс инструкция. Той лепи всякакви лодки. Защото ако ти е зодиак, селва, хонда и въобще от пвц плата, няма да стане с капчица, канакулит и момент.
Успех
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

EU_BG_akademika написа:ако ти е зодиак, селва, хонда и въобще от пвц плата, няма да стане с капчица, канакулит и момент.
съмнява ме такава цепка да се получи на лодка от "истински" материал... освен ако е много стар.

В ремонтните комплекти няма парчета с които да се залепи 30см цепка.
талашита
новобранец
новобранец

Мнение от талашита »

лодката е доста стара ,надуваема, руска.Мерак ми еда залепя и да я ползвам само тва лято така, че благодаря на всички за идеите ще пробвам и тип топа и хелметекс ми посказа един гумаджия.Не спираите с съветите. МЕРСИ до тук
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Щом като е много стара,съветът би могъл да е само един:
НЕ СИ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ!ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА ПРЕДИ ВСИЧКО!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Тип-топа би ли залепил здраво гумиран плат към ПВЦ повърхност? В железариите намира ли се? ако не, какво друго лепило да използвам?
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
dartij
новобранец
новобранец

Мнение от dartij »

Вземете си "К+Д на ВЮРТ" лепилото което ползват авто монтьорите за стъкла.Черно на цвят като шпек салам е опаковано.на него пише ЛЕПИ И УПЛЪТНЯВА.Залепих си лодката преди 3 год. не е мръднала. :smt120 :smt119 :smt118
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Тедо написа:
EU_BG_akademika написа:ако ти е зодиак, селва, хонда и въобще от пвц плата, няма да стане с капчица, канакулит и момент.
съмнява ме такава цепка да се получи на лодка от "истински" материал... освен ако е много стар.

В ремонтните комплекти няма парчета с които да се залепи 30см цепка.
Тедо, все се каня да те питам нещо. Не знам дали му е точно тука мястото, ама стана дума вече. Моля те да ни обясниш какво представляват тези многопластови тъкани. Защото се споменават 3-пластови - това , само предполагам, е винил - мрежа - винил. Или нещо от сорта. Обаче се споменават 4 и 5 пласта. Там как са изработени. Разкажи или дай линк, нещо. А, и още нещо - колко е дебела всяка от тези разновидности, маса на м2 и тн. Благодаря от сега!
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Пинко

Мнение от Пинко »

За да не отварям нова тема ще пиша в тази на колегата-извинявам му се за което.Та имам руска гумена лодка-уфимка 22 мисля че беше модела,на 2 години рядко ползвана но открих че след дългото стоене тази зима има дупка около 2 сантиметра точно на шева на вътрешния борд-нямам обяснение как е станала,може би аз съм я сгънал грешно защото е точно където е била сгъвката-пробвах да я залепя с комплекта който е към лодката но явно не става(или аз съм леко некадърен :lol: )....като я напомпя държи 30-40 мин. и почва да спада десния борд-та въпроса ми е ако я закарам на вулканизатор дали ще могат да я залепят?Някой дали е пробвал?Благодаря предварително
талашита
новобранец
новобранец

Мнение от талашита »

приятелю пробваи с ХЕЛМЕТЕКС има го в всяка железария с това залепих моята но преди това я изчистих идеялно с шкурка ,сега няма никакъв проблем ползвах гума от друга стара лодка
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”