Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

езеро Фарлоус, Англия
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
езеро Фарлоус, Англия
Пристигнахме на езерото в 19.00 с 1 приятел, а по-късно дойдоха още 1 и брат ми. Избрахме си място, на което имаше шавар на около 20 метра и се виждаше че има риба. Тъй като рибите се показваха на повърхноста (предимно лин), не исках да ги изплаша с хвърляне на сподове и маркер (което се оказа и голяма грешка). На 1-2 метра пред шавара се виждаха водорасли, но реших да хвърлям между тях и шавара. Тъй като за пръв път си бях направил собсвенни топчета- 2 вида( ягода и храна за пъстърва), хвърлих на тях и захраних с по 20-тина топчета около тях, като няколко от тях ги хвърлих в края на шавара за да разбера по бутането на шавара дали ще им се харесат и наистина рибата веднага започна да рови и накланя тръстиките. Тъй като след доста чакане нямаше удар смених на купени топчета,а през нощта и на пружина, но без резултат. В 5 часа реших да сменя местото и отидох на съседното, на което приятелите ми ловеха на плувка. Захраних 2 места до 1 остров с по 3 ракети(3,4,6 и 8см пелети, царевица и коноп) и хвърлих дънните като на всяка сложих PVA мрежи с пелети и начупени топчета. За около 2 часа имах 4 удара( на 1 от въдиците) от които извадих 3 платики- 1, 1,5 и над 2кг., а при четвъртото засичане кордата-0.40 се скъса без никаква съпротива. Отидох до съседното място (където ловех вечерта) и видях че е било пълно с водорасли (на 10-15см под повърхноста). След малко алармата на другата въдица изсвири. Засякъх и веднага разбрах че е шаран или лин, но тъй като веднага се заби във водораслите не можах да преценя големината му. Кордата на тази въдица е 0.32 напънах малко и рибата тръгна. Не опъваше много и предположих че е лин, но като приближи брега (заедно с купчина водорасли) започна да се бори доста "мъжки" и чак тогава го видях- доста добър гол шаран. Колегата ми Иво Спиридонов- Кюстендил (който хвана доста платики на плувка) успя да го гребне от първия път. Порадвахме му се малко, теглене, няколко снимки и обратно във водата. Със това приключихме риболова за деня и си тръгнахме за мачовете от световното.
Снимки от този риболов имам в галерия
Снимки от този риболов имам в галерия
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Мирката ако беше хванал още 1 и щеше да направи сефтето- той дойде почти по тъмно ,но пък както трябва- с 2 шишета ракия, 1 узо и доста салата и мезе. И ние носехме, та срам не срам си върнахме част от пиенето. Вечерта похвърля най-много половин час ,а на сутринта спа докато се хвана шарана и като го пуснах си тръгна.
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Този уйкенд пак бях на същото езеро- с преспиване(и напиване). Вечерта и през ноща нямах удар, но колегата- Иво Спиридонов (бивш национал) хвана доста платики и 1 лин- 2,5кг. на плувка.
На сутринта хвърлих няколко ракети на 2-те въдици и смених куките с по-дълъг косъм и сложих по 2 -18мм. топчета(тигрови ядки). Сложих и по 1 чорапче с пелети,царевица и малко захранка с олио. Нахвърлях и 20 топчета със същия аромат и след малко алармата изпищя. Засякох и след 10-тина минути в кепа скачаше красив гол шаран. Претеглихме го- 5,5кг., снимахме се и го пуснахме да си ходи по живо-по здраво и пак заметнах на същото място. Нахвърлях пак топчета и след половин час същата аларма пак изпищя. Засякох...................................................... почуствах силна съпротива и изведнъж линията олекна. Разочарован навих кордата и каква изненада- кордата се беше отвързала от вирбела. Само 30 минути преди това бях извадил 1 шаран със същата въдица. Винаги оставям 1см. корда на всеки възел и не знам как, но се беше развързала. Сега твърдо съм решил да си купя лепило и да капвам на всеки възел, но все пак .................... малко късно
На сутринта хвърлих няколко ракети на 2-те въдици и смених куките с по-дълъг косъм и сложих по 2 -18мм. топчета(тигрови ядки). Сложих и по 1 чорапче с пелети,царевица и малко захранка с олио. Нахвърлях и 20 топчета със същия аромат и след малко алармата изпищя. Засякох и след 10-тина минути в кепа скачаше красив гол шаран. Претеглихме го- 5,5кг., снимахме се и го пуснахме да си ходи по живо-по здраво и пак заметнах на същото място. Нахвърлях пак топчета и след половин час същата аларма пак изпищя. Засякох...................................................... почуствах силна съпротива и изведнъж линията олекна. Разочарован навих кордата и каква изненада- кордата се беше отвързала от вирбела. Само 30 минути преди това бях извадил 1 шаран със същата въдица. Винаги оставям 1см. корда на всеки възел и не знам как, но се беше развързала. Сега твърдо съм решил да си купя лепило и да капвам на всеки възел, но все пак .................... малко късно