Ластик + или -???
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Ластик + или -???
След близо една година лутане и задаване на въпроси относно ластика(http://www.forum.nariba.com/viewtopic1916.html),аз стигнах до мнение ,че без ластик е глупаво да се лови ,да ме извинят колегите любители на жилото.Единствения проблем който съм имал до сега с ластик е закачките,но и там си има чалъм.
Значи до миналата година лових с това.

От тази година ги дърпам с тази екстра.

Давайте колеги кажете си мнението?За или с жило???
Значи до миналата година лових с това.

От тази година ги дърпам с тази екстра.

Давайте колеги кажете си мнението?За или с жило???
За риболов от маса и жена ставам.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
какви са най-ползваните номера ластици
Ластиците се измерват във "фи" милиметри.За нас,тези които използваме директни телескопи, наи-масовите са от 0.7 до 1.2 мм(мисля,че това е максимума).При щекарите са доста повече.Всеки който е сложил ластик твърди,че никога няма да сложи жило-аз го мисля също.
Колкото до шестичката на колегата Van Helsing-купуваш си нов връх(около 12лв.) и си готов-никакви вирбели
С течение на времето всеки който има ластик сам за себеси ще прецени как и колко да си натегне ластика.Имал съм случаи при не-натегнат ласик да се чудя как да "кепна"каракуда която ми е изтеглила ластика към 3.5 м.Вече така му свикнах,че сега само държа пръчката изправена и ластика сам ми докарва рибата при мен.
Хубаво е преди всеки риболов ластика да се смазва за да няма напукване и изненади
Ластиците се измерват във "фи" милиметри.За нас,тези които използваме директни телескопи, наи-масовите са от 0.7 до 1.2 мм(мисля,че това е максимума).При щекарите са доста повече.Всеки който е сложил ластик твърди,че никога няма да сложи жило-аз го мисля също.
Колкото до шестичката на колегата Van Helsing-купуваш си нов връх(около 12лв.) и си готов-никакви вирбели

С течение на времето всеки който има ластик сам за себеси ще прецени как и колко да си натегне ластика.Имал съм случаи при не-натегнат ласик да се чудя как да "кепна"каракуда която ми е изтеглила ластика към 3.5 м.Вече така му свикнах,че сега само държа пръчката изправена и ластика сам ми докарва рибата при мен.
Хубаво е преди всеки риболов ластика да се смазва за да няма напукване и изненади

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
Намотава се около стълбичката ,която може да стои между 2-ро,3-то,4-то или 5-то коляно(зависи от теб).Колкото повече го намотаваш,толкова повече е натегнат.На моя като го хвана с едната ръка за върха, а с другата дърпам ластика,да излиза около метър.Горе-долу това е 

- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Нека да се включа и аз в тази дискусия
До преди една седмица ловях с ластик на директен телескоп 7-ца но си купих 8-ца и си монтирах жило(супер риболов стана на 18.06.06)!!!!
Много готина работа нищо общо с със старият ми телескоп !!!
Така ,че колега направи си и двата варианта и където е удачно за големи риби давай с ластика а където не става или няма големи риби с жилото!!!

До преди една седмица ловях с ластик на директен телескоп 7-ца но си купих 8-ца и си монтирах жило(супер риболов стана на 18.06.06)!!!!
Много готина работа нищо общо с със старият ми телескоп !!!
Така ,че колега направи си и двата варианта и където е удачно за големи риби давай с ластика а където не става или няма големи риби с жилото!!!