Риболов на лед - от къде да започна?

Модератори: bobopeli, Кърцата

p4elata_brumze

Риболов на лед - от къде да започна?

Мнение от p4elata_brumze »

Zdraveite kolegi.

Imam planove prez dekemvri mesets da otida i da potsukam malko na leda.
Problemut e,4e ribolova na led mi e pulna magla. SUPER mnogo bix se izkefil ako niakoi ot vas zeme ta mi obiasni za na4ini, struv, takumi...vuob6te vsi4ko! :o

X10 NA VSEKI OTGOVORIL. :o :o :o

P.S. Mislia si edno Pan4arevo...ili Negovan
(koftito e,4e sum na 15 i ne razpolagam sus sobstven transport, a triabva da se tutria s gradskia....) 8)
Аватар
unknown
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от unknown »

И на мен много ми се лови на лед ама и аз не разбирам много от риболов на дупка и се надявам някой по-напреднал да пообясни малко:)
Междудругото мисля че този пост трябва да е тук
p4elata_brumze

Ami kakvo 6te kaje6 dekemvri mesets-predi praznitsite- da napravim edin suvmesten ribolov na Pan4arevo- 4e e nai-blizko.

Do togava se nadiavam da sum malko po na ti sus zimnia ribolov...puk dori i da ne sum 6te improvizirame i 6te vidim kakvo 6te stane.
ako si navit kazvai !!!
Аватар
unknown
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от unknown »

Еми до зимата има доста време като дойде може да отидем да се пробваме:) и да ни се посмеят малко хората :D
p4elata_brumze

...i da ni se smeiat mnogo niama da mi puka. To ako se xodi 6te e za kef.

Puk ko znae, moge i kusmeta na novaka da ni ase usmixne. :lol:

P.S. Ti razpolaga6 li sus sobstven transport ili i ti se tutrysi6 kato mene s gradskia ?!? :D
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Искам да ви запозная с едно физическо свойство на леда, много важно за зимния риболов. А и щом сте неопитни специално в зимния риболов трябва да го знаете. Свойството гласи: "Пукам се там където най-малко очаквате". Запомнете го!
p4elata_brumze

Mersi za saveta.

Niama da go zabravim.

Ti moge6 li da napi6e6 malko pove4e info za takumi, linii i tn

Predvaritelno blagodarsko 1!!! :lol:
iban_yo

знам доста за риболова на дупка всяка зима ходя Душанци

Мнение от iban_yo »

Ако се интересуваш много седни и пиши.Още е раничко но ще дойде и това време,но не е зле да научиш някои неща и да се подготвиш. ХАЙДЕ НАСЛУКА!!! :idea: :idea: :idea:
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Гласихме се за декември, дойде януари и като гледам чак края на месеца ще замръзне.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

РИБОЛОВ НА ЛЕД-ОТ КАДЕ ДА ЗАПОЧНА

Мнение от ivan_yo »

Сигурно си започнал ами дай инфо как е слуката. :?: :?: Следващата неделя и аз ще дам инфо.Тогава със сигурност и при нас ще има лед.Аз ходя на яз.ДУШАНЦИ той сигурно е замръзнал но не съм сигурен колко дебел ще е леда но ще науча.Има и други язовири но там когато стане леда е по сигурен пък и има всякакъв вид риба. Ако можете да кажете нещо по въпроса не чакайте ами пишете :!: :!: :!: НАСЛУКАААА НА ВИНО ЛУКАНКА И НА КУКА :wink: :lol: :lol: :lol: и нека ви светне :idea: :idea: :arrow: хоп хоп като извадим както смеси в къщи още по една и ще направим сефте :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Още не съм започнал зимния риболов. Само чета къде ходят колегите. До сега разбрах, че на Алино и Широка поляна има лед. Докато не замръзне хубаво нама да се пробвам
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

риболов на лед-от каде да започна

Мнение от ivan_yo »

и много правилна ориентация имаш :wink: :wink:
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Ако покрайчица има лед и ако имаш гумени ботуши над кръста става работата.По средата ледът изглежда е по-дебеличък.Лично съм виждал един рибар(не го познавам)как си ловеше на центъра на един язовир близо до Габрово.Аз също се бях наточил с мормишките,ама не бях екипиран като него.Едва не се разревах от смях,когато го видях как отива да лови.Значи беше си обул не само ботушите,но и една 2 метрова стълба(съответно я държеше на кръста си отпед и оджад стърчи по метър стълба)и започна да пристъпва бавничко по леда.Голям смях като го гледах от страни.Даже си мислех че е някъв невменяем,щото ледът по брега беше не по-дебел от сантиметър.Ония пристъпваше крадешком(полекичка)но ледът все се трошеше и тогава разбрах защо му е гащеризона.По нататък обаче ледът го задържаше но през 10 крачки пропъдъче и се задържаше на стубата,която здраво я държеше нахлузена на кръста си.Набираше се на стълбата стъпва върху нея прави 2-3 крачки по нея и после пак си я надява на кръста.Аз направо се строших от смях като го гледах.Сигурно за пръв път като е ходил на тънък лед е пропаднал и се е спасил със стълбата но се е намокрил.Пък после се е изолирал с ботушите и си продължава пеша към целта.До тогава не вярвах че има по ентусиазиран рибар от мен но след видяното....Все пак си е бая екстремно и сам не бих тръгнал,щото ако не се прибера кой ще знае къде ли е телцето ми.Метода е ефикасен но да си призная честно,сигурно няма да мога да си закача стръв ако съм пропаднал,дори веднъж-яко ще ми треперят ръцете.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

в началото на саита има обяви /купува продава/ пише зимен спортен риболов. прочети го, за някакъв язовир до село Веринско,ИХТИМАНСКО, а язовира е "Бакър Дере,"костур на дупка, всякакъв размер. такса 5лв.
jive
новобранец
новобранец

даде ли вече?

Мнение от jive »

Хайде казвайте де,кой какво е хванал,след този сняг...и лед не може да не сте пробвали някъде???? :?:
:-)
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”