Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Риболов на лед - от къде да започна?
Риболов на лед - от къде да започна?
Zdraveite kolegi.
Imam planove prez dekemvri mesets da otida i da potsukam malko na leda.
Problemut e,4e ribolova na led mi e pulna magla. SUPER mnogo bix se izkefil ako niakoi ot vas zeme ta mi obiasni za na4ini, struv, takumi...vuob6te vsi4ko!
X10 NA VSEKI OTGOVORIL.
P.S. Mislia si edno Pan4arevo...ili Negovan
(koftito e,4e sum na 15 i ne razpolagam sus sobstven transport, a triabva da se tutria s gradskia....)
Imam planove prez dekemvri mesets da otida i da potsukam malko na leda.
Problemut e,4e ribolova na led mi e pulna magla. SUPER mnogo bix se izkefil ako niakoi ot vas zeme ta mi obiasni za na4ini, struv, takumi...vuob6te vsi4ko!

X10 NA VSEKI OTGOVORIL.

P.S. Mislia si edno Pan4arevo...ili Negovan
(koftito e,4e sum na 15 i ne razpolagam sus sobstven transport, a triabva da se tutria s gradskia....)

знам доста за риболова на дупка всяка зима ходя Душанци
Ако се интересуваш много седни и пиши.Още е раничко но ще дойде и това време,но не е зле да научиш някои неща и да се подготвиш. ХАЙДЕ НАСЛУКА!!!

- ivan_yo
- разбира нещата
РИБОЛОВ НА ЛЕД-ОТ КАДЕ ДА ЗАПОЧНА
Сигурно си започнал ами дай инфо как е слуката.
Следващата неделя и аз ще дам инфо.Тогава със сигурност и при нас ще има лед.Аз ходя на яз.ДУШАНЦИ той сигурно е замръзнал но не съм сигурен колко дебел ще е леда но ще науча.Има и други язовири но там когато стане леда е по сигурен пък и има всякакъв вид риба. Ако можете да кажете нещо по въпроса не чакайте ами пишете
НАСЛУКАААА НА ВИНО ЛУКАНКА И НА КУКА
и нека ви светне
хоп хоп като извадим както смеси в къщи още по една и ще направим сефте

- ivan_yo
- разбира нещата
риболов на лед-от каде да започна
и много правилна ориентация имаш

- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ако покрайчица има лед и ако имаш гумени ботуши над кръста става работата.По средата ледът изглежда е по-дебеличък.Лично съм виждал един рибар(не го познавам)как си ловеше на центъра на един язовир близо до Габрово.Аз също се бях наточил с мормишките,ама не бях екипиран като него.Едва не се разревах от смях,когато го видях как отива да лови.Значи беше си обул не само ботушите,но и една 2 метрова стълба(съответно я държеше на кръста си отпед и оджад стърчи по метър стълба)и започна да пристъпва бавничко по леда.Голям смях като го гледах от страни.Даже си мислех че е някъв невменяем,щото ледът по брега беше не по-дебел от сантиметър.Ония пристъпваше крадешком(полекичка)но ледът все се трошеше и тогава разбрах защо му е гащеризона.По нататък обаче ледът го задържаше но през 10 крачки пропъдъче и се задържаше на стубата,която здраво я държеше нахлузена на кръста си.Набираше се на стълбата стъпва върху нея прави 2-3 крачки по нея и после пак си я надява на кръста.Аз направо се строших от смях като го гледах.Сигурно за пръв път като е ходил на тънък лед е пропаднал и се е спасил със стълбата но се е намокрил.Пък после се е изолирал с ботушите и си продължава пеша към целта.До тогава не вярвах че има по ентусиазиран рибар от мен но след видяното....Все пак си е бая екстремно и сам не бих тръгнал,щото ако не се прибера кой ще знае къде ли е телцето ми.Метода е ефикасен но да си призная честно,сигурно няма да мога да си закача стръв ако съм пропаднал,дори веднъж-яко ще ми треперят ръцете.
даде ли вече?
Хайде казвайте де,кой какво е хванал,след този сняг...и лед не може да не сте пробвали някъде????