Има ли такъв сонар

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Penev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Има ли такъв сонар

Мнение от Penev »

Привет колеги!
В общи линии съм бос по отношение на сонарите.В процес съм на търсене какво да си взема.Варненец съм и предимно излетите ми са в морето, но не изключвам и вариант за използване на сонара в сладководен водоем.Та запитването ми е следното:
Има ли някакво комбо изпълнение на сонар+GPS? Сонара да си върши работата под вода като дава информация за дълбочина, релеф, популация на риби с примерни размери както и пасаж или единични бройки а GPS-а както се предполага да дава инфо за точка на местоположение, изчисляване на курс по предваритерно зададени координати по вода и дали може да измерва както при автомобилите скоростта, т.е. в случайа с колко възела съм в реално време?
Поразгледах няколко от по-евтините модели на Гермин от сериата 90-140, но след прочитането на няколко теми в този раздел ми стана ясно, че доста колеги не ги препоръчват, а от друга страна те са само фиш фаундари.
Продължавам да сабирам информация тук таме и ще бъда благодарен ако някой ме насочи точно на каде да гледам.
Благодаря предварително
Наздраве!
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Има ли такъв сонар

Мнение от xoxo »

има добри разбира се. зависи колко пари искаш да вложиш.добър сонар с добър GPS ploter са скъпи = 1500-3000 US$. другото е компромис - не толкова добър сонар и не добър GPS /плотер/ има и 2 вариант и излиза малко по ефтино - да си всемеш добар сонар за рибата/Lowrence или топ моделите на Germin ili Navman, FURUNO sa best ама са скъпи/ и отделен GPS са координатите /Magellan имат доста дори и точни GPS SporTrak pro примерно/
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Мисля , че това е най-евтиния комби еохолот, който има на пазара.
Пример :
http://cgi.ebay.de/Echolot-Fischfinder- ... 1|294%3A50
Penev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Penev »

Благодаря за информацията.Ценна е за мен.Ще погледна моделите за които говорите и продължавам да се информирам докато не взема решение на какво да се спра.
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Здравей колега, аз имам такава машинка http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=25739. Купих си я за 703$ франко на адрес в Калифорния, В европа струва 1100Е. Все още не съм разучили всичко щото е много нещо. Ето тук има емулатор на менюто http://www.lowrance.com/en/Downloads/Product-Emulators/. Освен сонадата има и датчик за скорост и температура в комлекта. Сондата също мери температура, така че може само нея да си ползваш.
Казват, че това е най-доброто за нашето хоби. Тази фирма де, аз лично съм много доволен. Екрана е ясен, вижда се под слънце и можеш да го настройваш както ти е удобно.
Желая ти успех
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

и аз ползвам Lowrence и според мен е наи добро като съотношение - цена - качество. Е не че няма и по добри като FURUNO или Raymarine - ама и цените им са добри
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Пенев,на нас ни трябва сонар,да виждаме пасажите на 2-3 мили около лодката,че по-бързо да се ориентираме. :wink:
Ееееееехх,мечтиииии. :D

Та тъй като такова чудо може би няма,или ако има, няма да е по джоба ми,
затова GARMIN-а ми трябва повече,за да намирам камъните в морето.
Другото е повече на късмет.Пак помага де,едно е да обикаляш само със сонара,друго е на всеки 500м
да спираш за проби.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

киро ,прав си -има такива да показват наоколо на 1-2км ама при тази цена струва ли си??? например CH250BB/60/225 ама цената му без екстри е от 12000US$ нагоре. може би ако сме милионери - ама мечти.аз лично познавам няколко човека с скъпи лодки и оборудвани вътре с наи доброто ама за да правят пари пък нямат време да ходят за риба - аз имам време ама пък немам пари са такива =несправедливо а?
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”